Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Етнологія критської гастрономії: традиції і сучасність
    (2015) Пересічна, Світлана Михайлівна; Коренюк, Марія Ігорівна
    Крит - грецька земля, що зростила великого бога-громовержця Зевса. Загадковий острів, на якому реальність мирно співіснує з древніми міфами. Звідси бере свій початок наша цивілізація, і, зрозуміло, кухня. Могутні боги продумали все, і навіть те, чим будуть харчуватися мешканці землі: античні технології страв, запорука довголіття, досі є основою щоденного раціону місцевих жителів.
  • Ескіз
    Документ
    Назви страв української національної кухні: етимологічний аспект
    (2014) Яременко, Світлана Андріївна; Дубінська, Оксана Борисівна
    Україна славиться своєю національною кухнею, яка створювалася протягом багатьох століть, багата на традиції, вирізняється розмаїттям страв та їх високими смаковими й поживними властивостями. Українські борщі і пампушки, вареники і галушки, ковбаси і печеня, напої з фруктів і меду відомі в усьому світі [1,3]. Кулінарія України налічує сотні рецептів, що характеризуються простотою приготування і неповторними смаковими якостями, ароматом, соковитістю. Однак у всі часи люди не надто цікавились, звідки пішли назви відомих на увесь світ слів: борщ, вареники, пампушки, налисники та інші. Ukraine is famous for its cuisine, which was created for centuries, rich in tradition, features a variety of dishes and their high taste and nutritional value. Ukrainian borscht and dumplings, dumplings and dumplings, sausages and hot drinks from fruits and honey known worldwide [1,3]. Cooking Ukraine has hundreds of recipes that are characterized by simplicity preparation and unique taste, aroma, juiciness. However, at all times people are not too interested in where there was a name known to the world of words: borscht, dumplings, dumplings, pancakes and more.
  • Ескіз
    Документ
    Прізвища - назви страв української національної кухні
    (2014) Яременко, Світлана Андріївна
    Довгий шлях свого становлення пройшло прізвище як особова назва, виникаючи у мові народу в різні періоди й маючи безпосередній зв'язок з його культурою, побутом, історією. Вони є специфічними для соціальних груп та прошарків, тому внутрішня їх форма вмотивовується відповідними твірними основами. Первісно кожне прізвисько і прізвище було чимось зумовлене і щось означало: завжди існувала якась підстава для того, щоб людині дати назву, яка мала б відрізняти її від інших. The long road of its development took place name as personal file name originating in the language of the people in different times and having a direct relationship with its culture, lifestyle and history. They are specific to social groups and layers, because of their internal form vmotyvovuyetsya respective generators bases. Originally named and each name was something caused by something meant there was always some reason to give a name to the man who had to distinguish it from others.
  • Ескіз
    Документ
    Звичка українців споживати сало - здорова традиція
    (2014) Зінченко, Наталія Юріївна; Сімурова, Наталія Вячеславівна; Попова, Інна Вадимівна
    Родзинкою багатьох українських страв є саме сало - згадати хоча б апетитний борщ зі шкварочками. Самий культовий продукт українців навряд чи коли-небудь перестане бути популярним. Адже якісне свіже сало - це не лише смачно, але й корисно.