Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження впливу синтетичних барвників на пружність пісочного тіста(2020) Дейниченко, Людмила Григорівна; Роман, Тетяна ОлександрівнаВ роботі наведено результати експериментальних досліджень при моделюванні впливу барвників на пружність тістової маси пісочного тіста.Документ Антоціани рослинної сировини та їх вплив на організм людини(2021) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Абовян, Софія ОлегівнаПроаналізовано плодово-ягідну та овочеву сировину з високим вмістом антоціанів. Лідерами є: чорниця, ожина, лохина, чорноплідна горобина, шовковиця, журавлина, чорна смородина, вишня, малина, виноград (темних сортів), баклажани, буряк, томати, капуста червоноголова, червоний перець, салат листовий (червонолистний). З метою забезпечення добової потреби організму в антоціанах, необхідно вживати овочі та ягоди як у свіжому вигляді, так і продукцію, виготовлену на їх основі.Документ Аналіз ринку харчових барвників та наповнювачів для харчової промисловості(2021) Горбач, Роман Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаВ лабораторних умовах було отримано соки з ягід бузини, чорниці, ожини, чорноплідної горобини, шовковиці, чорної смородини, які відрізнялись високим вмістом антоціанів. Отримані соки концентрували на роторному випарнику до вмісту сухих речовин 35-70%. Соки із вмістом сухих речовин 35-45% були використані в якості наповнювачів, а із вмістом сухих речовин 50-70% - в якості природних барвників при виробництві кондитерських, хлібобулочних, кисломолочних виробів та харчоконцентратів.Документ Дослідження можливості виробництва натуральних барвників з моркви(2020) Романів, Володимир Ярославович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Матко, Світлана ВасилівнаПроведені дослідження дозволяють стверджувати про доцільність використання моркви для отримання натурального барвника – концентрованого морквяного соку, який є основним компонентом при конструюванні ряду рецепту нових каротиновмісних продуктів харчування.Документ Перспективи використання концентрованих соків в якості природних барвників(2020) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Матко, Світлана ВасилівнаУ харчовiй промисловостi барвники застосовуються при виробництвi багатьох продуктiв з метою надання їм привабливiшого зовнiшнього вигляду. Особливе мiсце серед природнiх барвникiв займають антоцiани. У роботi як джерело антоцiанiв було використано ягоди бузини, чорницi, ожини та чорноплiдної горобини (аронiї). Було отримано соки з цих ягiд, а потiм проведено концентрування на роторному випарнику до вмiсту сухих речовин 68–70 %. Отриманi продукти були використанi при виробництвi кондитерських, хлiбобулочних, макаронних, кисломолочних виробiв та харчоконцентратiв.Документ Порівняльна характеристика методів визначення фальсифікації барвними речовинами харчових продуктів і напоїв(2016) Васюра, Анна Олегівна; Науменко, Ксенія АндріївнаОдним із поширених способів фальсифікації харчових продуктів є додавання натуральних та штучних барвників для покращення або маскування їх кольору. One of the common ways of falsification of food is the addition of natural and artificial colors to enhance or disguise their color.Документ Перспективи використання барвників, іммобілізованих на іонообмінниках для твердофазного спектрофотометричного визначення мікроелементного складу харчових продуктів(2013) Костенко, Єлизавета ЄвгеніївнаНа основі результатів систематичного дослідження взаємодії іонів металів і органічних кислот з сульфофталеїновими, триарилметановими, родаміновими, поліметиновими та азобарвниками, іммобілізованими на полімерних іонообмінниках АВ-17х8 та КУ-2х8, обрано найбільш перспективні гетерофазні реагенти для концентрування і твердофазного спектрофотометричного визначення мікрокількостей іонів Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Cd (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ті (IV) на рівні 0,1-0,5 ГДК і нижче. Based on a systematic study of the interaction of metal ions and organic acids with sulfoftaleyinovymy, tryarylmetanovymy, rodaminovymy, polymethine and azo dyes, immobilized on polymeric ion exchanger AV-17h8 and KU-2h8, selected the most promising heterophase reagents for concentration and solid phase spectrophotometric determination of trace ions Cu (II ), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Cd (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) at 0.1-0.5 MPC and below.Документ Сучасний спосіб вилучення цінних парфумерно-косметичних компонентів(2014) Житнецький, Ігор ВолодимировичЗастосування мембранних технологій в ефіроолійній промисловості дозволить розробити нові енерго- та ресурсоощадні технологічні схеми та установки.Застосування процесів ультрафільтрації та мікрофільтрації дозволяє додатково вилучати компоненти, що входять до складу вторинної ефірної олії м'яти перцевої, підвищувати рентабельність та ефективність технології переробки рослинної сировини, а також отримувати цінну сировину для парфумерно-косметичної промисловості. The use of membrane technology in the volatile oil industry will develop new energy and resource flow diagrams and ustanovky.Zastosuvannya ultrafiltration and microfiltration process allows further remove components that make up the secondary essential oil of peppermint, increase the efficiency and effectiveness of technology of processing plant material, and also receive valuable raw materials for perfumes and cosmetics industry.Документ Дослідження кількості бетаціанів стабілізованого бурякового соку в залежності від терміну та умов зберігання(2014) Пасічний, Василь Миколайович; Тимошенко (Кремешна), Ірина ВолодимирівнаСеред плодів, листя та інших частин рослин, що мають забарвлення червоних тонів, можна знайти такі, колір яких обумовлений біосинтезом антоціанів (класу флавоноїдів). При цьому ряду об'єктів може мати близьке забарвлення, обумовлене присутністю в тканинах принципово інших природних колорантів - бетаціанів. Крім фарбувальної здатності, ці пігменти володіють широкою та різноманітною біологічною активністю за рахунок високих антиоксидантних властивостей: сприяють розщепленню і засвоєнню білків їжі тощо. Але використання нативних пігментів у харчовій промисловості дуже обмежене через велику чутливість до впливу зовнішніх факторів. Among the fruits, leaves and other plant parts that are color red tones, you can find the color of which is due to anthocyanin biosynthesis (class flavonoids). Thus the number of objects may be close color due presence in tissues fundamentally different natural colorants - betatsianiv. Also dyeing ability, these pigments have a broad and diverse biological activity due to the high antioxidant properties: contribute to the breakdown and absorption of food proteins and so on. But the use of native pigments in the food industry is very limited due to the high sensitivity influence of external factors.