Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 19
  • Ескіз
    Документ
    Передумови повоєнного відновлення інвестиційного потенціалу підприємств харчової промисловості
    (2023) Гривківська, Оксана Василівна
    Розкрито досвід післявоєнного відновлення всіх успішних країн: Німеччини, Японії, Південної Кореї. Проілюстровано частку промислових підприємств, які працюють на повну потужність. Обгрунтовано переваги відновлення підприємств харчової промисловості та галузі в цілому, як однієї з найоптимістичніших у національній економіці. Акцентовано увагу на логістичних проблемах експорту продукції харчових підприємств. The post-war recovery experience of all successful countries: Germany, Japan, and South Korea is disclosed. The share of industrial enterprises operating at full capacity is illustrated. The benefits of the restoration of food industry enterprises and the industry as a whole, as one of the most optimistic in the national economy, are substantiated. Attention is focused on logistical problems of exporting products of food enterprises.
  • Ескіз
    Документ
    Технології «активного пакування» для харчової промисловості
    (2015) Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій Іванович; Захаревич, Валерій Болеславович; Олішевський, Валентин Вікторович; Желуденко, Юлія Володимирівна; Хоменко, Юлія Олександрівна
    Сучасний стан харчової промисловості та інноваційні напрями розвитку харчових технологій спрямовані на підвищення якості харчових продуктів та гармонізації заходів щодо збереження продуктів із урахуванням їх показників якості і безпечності. The current state of the food industry and innovative areas of food technology aimed at improving food quality and harmonization measures to preserve the products with regard to their quality and safety indicators.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології копчено-варених виробів з м’яса птиці
    (2015) Пасічний, Василь Миколайович; Єленець, Юлія Анатоліївна; Хайдер, Аль-Хашимі; Неводюк, Ірина Валентинівна
    Серед широкого асортименту продукції, що виготовляється підприємствами харчової промисловості особливий статус мають вироби з м'яса птиці. Це пояснюється тим, що м'ясо птиці - продукт з підвищеним вмістом повноцінного білку, має збалансований комплекс білків, ліпідів, мінеральних речовин, вітамінів, володіє високими поживними та смаковими характеристиками. Among the wide range of products manufactured by food industry with the special status of poultry products. This is because poultry - a product with a high content of valuable protein, a balanced set of proteins, lipids, minerals, vitamins, has a high nutritional and flavor characteristics.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу знебарвлення мальтозних сиропів
    (2014) Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Грабовська, Олена Вячеславівна
    Мальтозні сиропи застосовують в різних галузях харчової промисловості для покращення смакової якості та структури продуктів, збільшення терміну їх зберігання, регулювання ступеню солодкості, а також при виробництві продуктів дієтичного і дитячого харчуванні та в медицині, оскільки мальтоза не є алергеном. Maltose syrup used in different sectors of the food industry to improve the taste quality and structure of products, longer storage, regulation of the degree of sweetness, as well as the production of dietary and baby food and medicine as maltose is not an allergen.
  • Ескіз
    Документ
    Модель ABC в систем і обліку витрат
    (2014) Головко, Ольга Миколаївна; Осадча, Ганна Григорівна
    Метод обліку і калькулювання витрат за функціями (Activity-Based Costing, скорочено АВС) виник у США і поширився з кінця 1980-х років завдяки роботам Г. Бере, Р. Купера, Т. Джонсона, Р. Каплана. Цей метод використовують близько 10% великих компаній, у тому числі в США, Великобританії, континентальної Європі, Австралії. Універсальність методу дозволяє його використовувати на виробничих підприємствах, в організаціях оптової та роздрібної торгівлі, сфери послуг.годов благодаря работам Г. Берет, Р. Купера, Т. Джонсона, Р. Каплана. The method of accounting and calculation of costs in function (Activity-Based Costing, abbreviated ADR) originated in the United States and has spread from the late 1980s through the work of G. Beret, G. Cooper, T. Johnson, R. Kaplan. This method is used about 10% of large companies, including US, UK, continental Europe, and Australia. The versatility of the method allows its use in manufacturing enterprises, organizations wholesale and retail trade, services.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження сприйняття споживачами інструментів маркетингу в окремих галузях харчової промисловості
    (2014) Стеценко, Вікторія Анатоліївна
    Розробка і реалізація ефективних маркетингових заходів є однією основних задач маркетингових відділів підприємств харчової промисловості. З цією метою необхідним є дослідження сприйняття маркетингових заходів споживачами, що забезпечує отримання первинної інформації щодо співвідношення важливості та задоволеності існуючою маркетинговою політикою харчової промисловості для різних сегментних груп. Development and implementation of effective marketing activities is one of the main tasks of marketing departments of the food industry. For this purpose it is necessary to study the perception of consumers marketing activities, which gives a primary information regarding the relationship between importance and satisfaction with current food industry marketing policy for different segment groups.
  • Ескіз
    Документ
    Використання методу компексонометрії для визначення якості води
    (2014) Біла, Галина Миколаївна; Бадрук, Юлія Володимирівна; Гетьман, Інна Анатоліївна; Більська, Руслана Миколаївна; Олещенко, Яна Романівна
    У харчовій промисловості первинним питанням при будь-якому технологічному процесові є питання вивчення якості води та її підготовка. In the food industry the primary issue in any of Technology The process is the study of water quality and its preparation.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний стан розвитку підприємств харчової промисловості України
    (2014) Заїнчковський, Анатолій Олександрович
    Харчова промисловість України є однією з провідних галузей народного господарства, яка представлена близько 20 галузями і підгалузями, де задіяне близько мільйона осіб. The food industry in Ukraine is one of the leading sectors of the economy, represented 20 industries and sectors, employing around one million people.
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми фінансування інноваційного розвитку харчової промисловості
    (2014) Сидоренко, Павло Олександрович
    Зростання попиту на продукцію харчової промисловості та підвищення вимог до її якості, з огляду на очікуване зростання населення світу до 9-ти млрд. чоловік до 2050 p., разом з іншими факторами, обумовлює актуальність забезпечення інноваційного розвитку галузі, зокрема фінансовими ресурсами. На сьогодні, щорічний загальносвітовий обсяг прямих іноземних інвестицій в АПК лише на 47,8% відповідає визначеним ООН світовим потребам. Growing demand for food products and increasing demands for quality, given the expected growth of the world population to 9 billion. 2050 p., Together with other factors, determines the relevance of software innovations, including financial resources. At present, the annual global foreign direct investment in agriculture by only 47.8% compatible with the UN global needs.
  • Ескіз
    Документ
    Державна політика щодо регулювання безпечності харчових продуктів
    (2014) Кравченко, Ірина Йосипівна
    В публікації перераховуються виконавчі органи, що відповідають за безпечність харчових продуктів в Україні. Розглядається можливість створення єдиного контрольно-наглядового органу, засобів забезпечення збалансованого функціонування сільського господарства та підприємств харчової промисловості в нестабільних умовах господарювання. This publication lists the executive authorities responsible for food safety in Ukraine. The possibility of creating a single oversight body means to ensure sustainable functioning of agriculture and the food industry in unstable economic conditions.