Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Оптимальний режим варіння(2014) Бородін, Віталій Олексійович; Циганкова, Ганна АнатоліївнаВаріння харчового продукту - це процес теплообміну, при якому відбувається і масообмін - екстрагування, сорбція, розчинення. Частина розчинних речовин (білки, вуглеводи, мінеральні солі, екстрактивні і фарбувальні речовини, вітаміни) переходять в рідину. Cooking food - a heat exchange process in which mass transfer occurs - extraction, sorption, dissolution. Part of soluble substances (proteins, carbohydrates, minerals and extractive pigments, vitamins) becomes liquid.Документ Узагальнення дослідних даних при кипінні води і цукрового розчину у формі залежності С. С. Скутателадзе(2014) Каптановський, Дмитро Вадимович; Кулінченко, Віталій РомановичКипіння - це процес паротворення в об'ємі рідини, яка має температуру вище за температуру насичення за даного тиску. Погляд С. С. Кутателадзе криється в тому, що під час аналізу теплообміну в процесі кипіння необхідно явища, які відбуваються в рідкій фазі, розглядати окремо від явищ у паровій фазі. При цьому вважається, що передача теплоти від поверхні нагріву за бульбашкового кипіння може здійснюватися як до рідкої, так і до парової фази. У той же час ефект переносу теплоти до рідини значно перевищує інтенсивність передачі теплоти до парової фази (із-за малої теплопровідності пари). Тому теплота тратиться на перегрів рідини, яка далі випаровується у парову бульбашку. Boiling - the process of vaporization in the volume of fluid that has a temperature above the temperature of the saturation pressure. View SS Kutateladze lies in that in the analysis of heat transfer during boiling is necessary phenomena that place in the liquid phase separated from effects in the vapor phase. this it is believed that the heat transfer from the heating surface for bubble boiling can be carried out as a liquid and to vapor phase. At the same time the effect of transfer heat until liquid is much higher than the intensity of heat transfer to the steam phase (because of the low thermal conductivity of steam). Because heat tratytsya to overheating fluid, which then evaporates into steam bubble.Документ Режими погіршеної тепловіддачі в плівкових випарних апаратах(2014) Шевченко, Олександр Юхимович; Петренко, Валентин ПетровичКонцентрування розчинів у плівкових випарних апаратах здійснюються за умови використання водяної пари як нагрівного теплоносія, тому процеси теплообміну наближені до умов постійної температури стінки, а тепловий потік встановлюється відповідно до температурного напору та інтенсивності теплопередачі. Concentration of the solution in film evaporators are made when using steam as the heating of the coolant, so the heat close to the conditions of constant wall temperature and heat flux is set according to the temperature difference and heat intensity.Документ Теплообмін в процесах кипіння густих цукрових розчинів в низхідних кільцевих потоках(2013) Петренко, Валентин Петрович; Рябчук, Олександр МиколайовичПредставлені результати теоретичного та експериментального дослідження теплогідродинамічних характеристик низхідних кільцевих потоків цукрових розчинів та води в режимах випаровування з вільної поверхні та кипінні в плівці. Запропоновано розрахункове співвідношення для визначення інтенсивності тепловіддачі до кільцевих низхідних потоків води та цукрових розчинів при незначному надлишковому тиску та розрідженні, яке справедливе як в режимах випаровування з вільної поверхні так і поверхневого кипіння. Запропоновано розрахункове співвідношення для визначення міжфазного гідравлічного тертя в кільцевих низхідних потоках води та цукрових розчинів при незначному надлишковому тиску та розрідженні, яке справедливе для адіабатних та діабатних потоків в трубах різних діаметрів. Отримані співвідношення складають базу для проектних та перевірних розрахунків плівкових випарних апаратів цукрової промисловості. Presents results of theoretical and experimental studies into the thermal and hydrodynamic characteristics of downstream film flows of water and sugar solutions. The modes of heat transfer ranged from nucleate boiling in films to evaporation from the film’s free surface. The empirical correlation which allows to calculate heat transfer to the films of water and sugar solutions are proposed, valid in all heat transfer modes, applicable in a vide range of pressure, vacuum and liquid film viscosity. The correlation for the determination of interfacial friction in the downstream film flows of water and sugar solutions at low pressure and vacuum was developed. It is valid for adiabatic and diabatic flows in the pipes of different diameters. These correlations form a basis for the sizing and rating calculations of industrial film evaporators for sugar and chemical industries.Документ Моделювання теплогідродинамічних процесів в киплячих низхідних кільцевих потоках цукрових розчинів(2013) Петренко, Валентин Петрович; Рябчук, Олександр МиколайовичПредставлені результати теоретичного та експериментального дослідження теплогідродинамічних характеристик низхідних кільцевих потоків цукрових розчинів та води в режимах випаровування з вільної поверхні та кипінні в плівці. Виконано комплекс експериментальних досліджень процесів теплообміну в кільцевих низхідних потоках за умов незалежного формування витрат фаз, теплового потоку та концентрацій. Розроблені методологічні принципи аналізу теплообмінних процесів в режимі випаровування з вільної поверхні плівок на основі модифікованої моделі турбулентності з параболічним профілем турбулентної в’язкості за межами ламінарного шару. Presents results of theoretical and experimental studies into the thermal and hydrodynamic characteristics of downstream film flows of water and sugar solutions. The modes of heat transfer ranged from nucleate boiling in films to evaporation from the film’s free surface. The complex of experimental studies on downstream liquid heat transfer has been carried out in the experimental unit which allows for the independent formation of phase flow rates, heat flux and concentration. The modified hydrodynamic model of parabolic viscous turbulence distribution outside laminar sublayer has been proposed, which led to the development of the liquid film heat transfer coefficient calculational methods within a rang of the evaporation form the interface.Документ Спрощення розрахунків тепловіддачі при плівковій конденсації водяної пари(2012) Буляндра, Олексій Федорович; Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Гапонич, Людмила СтаніславівнаВ курсі: «Процеси і апарати» використовуються як аналітичні співвідношення, так і узагальнені експериментальні дослідження конденсації пари. Для розрахунків тепловіддачі при плівковій конденсації нерухомої водяної пари на вертикальних поверхнях і на поверхнях горизонтальних труб використовуються рівняння для ламірного руху плівки конденсату, для змішаної течії плівки конденсату. The course, "The processes and devices" are used as analytical value and generalized experimental studies of condensation of steam. To calculate the heat transfer during film condensation of stationary vapor on vertical surfaces and horizontal surfaces of the tubes used for the equation of motion lamirnoho condensate film to mixed flow film condensation.