Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Підготовлена вода у технології горілок та горілок особливих
    (2023) Олійник, Світлана Іванівна; Палійчук, Захарій Вадимович
    Оптимізація органолептичних показників досягається шляхом регулювання складу підготовленої води, в межах визначених співвідношень розчинених мікроелементів, а також залежить від якості спирту етилового ректифікованого, застосовуваних інгредієнтів рецептури та інших технологічних факторів
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення ефективних технологій алкогольних напоїв стабільної якості
    (2019) Кузьмін, Олег Володимирович
    Розроблено технологію підготовленої води покращеної якості, що передбачає електрохімічну активацію питної води з масовою часткою католіт/аноліт – 75/25 %, подальшим Na-катіонуванням та демінералізацією зворотним осмосом. A technology for treated water of improved quality has been developed, which provides for the electrochemical activation of drinking water with a mass fraction of catholyte/anolyte - 75/25%, followed by Na-cationization and demineralization by reverse osmosis.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив технології водопідготовки на утворення стабільних комплексів в системі спирт-вода
    (2019) Кузьмін, Олег Володимирович; Романченко, Наталія Миколаївна; Грушевська, Ірина Олегівна; Рудий, Владислав Віталійович
    Проведено узагальнення інформації щодо існуючих технології підготовленої води та наукових уявлень про формування її якісних характеристик, які спрямовані на розроблення алкогольних напоїв стабільної якості. Встановлено, що завдяки новітнім методам дослідження – 1H ЯМР спектроскопії, лікеро-горілчані та винно-коньячні підприємства потребують інформації, щодо аналізу технологічних умов і технічних засобів для отримання рівноважних станів в системі спирт-вода. The generalization of information on the existing technologies of prepared water and scientific ideas about the formation of its quality characteristics, which are aimed at developing alcoholic beverages of stable quality. It is established that due to the latest research methods - 1H NMR spectroscopy, distilleries and wine and brandy companies need information on the analysis of technological conditions and technical means to obtain equilibrium states in the alcohol-water system.
  • Ескіз
    Документ
    Хімічна стійкість природного матеріалу для очистки води у лікеро-горілчаному виробництві
    (2018) Олійник, Світлана Іванівна; Самченко, Ірина Олександрівна; Куц, Анатолій Михайлович; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Цапун, Віра Юріївна
    Показано актуальність використання фільтрувального матеріалу спонголіту для механічного очищення води. The relevance of using filter material spongolit for mechanical water purification.
  • Ескіз
    Документ
    Підготовлена вода та стійкість напоїв
    (2017) Самченко, Ірина Олександрівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна
    Показана актуальність застосування новітніх способів підготовки води для виробництва напоїв. The using of new ways of preparing water for beverage production.
  • Ескіз
    Документ
    Нетрадиционные минеральные материалы в водоподготовке для напитков
    (2016) Олейник, Светлана Ивановна; Куц, Анатолій Михайлович; Ковальчук, Владимир Петрович; Чуприна, Наталья Викторовна; Тарасюк, Леся Анатольевна; Сивер, Таисия Галаниевна; Савлук, Павел А.
    Использование нетрадиционных природных материалов обсидиана и альмандина в технологии фильтрации воды для производства напитков будет способствовать интенсификации технологического процесса, уменьшению количества сточных вод и расхода реагентов, повышению качества готовой продукции. Представленные фильтрационные материалы дают возможность одновременно уменьшить содержание марганца и железа, улучшить органолептические показатели воды подготовленной, при этом эффект очистки исходной воды альмандином на 5-10%, обсидианом на 15-20% выше, чем у кварцевого песка. The use of unconventional natural materials obsidian and almandine in water filtration technology for the production of beverage will contribute to the intensification of the process, reduce the amount of waste water and reagent costs, and improve product quality. Presented filtration materials enable simultaneously reduce iron and manganese content, improve the organoleptic characteristics of prepared water, where in the initial water purification effect almandine 5-10%, obsidian 15-20% higher than that of quartz.