Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Підготовка сировини для виготовлення паштетів
    (2024) Пасічний, Василь Миколайович; Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Полоз, Денис Сергійович; Гармаш, Анна Вікторівна
    Паштети є популярним харчовим продуктом завдяки своїй ніжній текстурі та багатому смаку. Основною складовою їх якості є правильно підготовлена м’ясна сировина, від якої залежить смак, аромат, структура і харчова цінність готового продукту. Технологічний процес підготовки сировини включає кілька важливих етапів, кожен із яких потребує ретельного виконання для досягнення високої якості паштету.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження сухої кукурудзяної після спиртової барди
    (2021) Тракало, Тетяна Олександрівна; Янюк, Тетяна Іванівна; Левіщенко, Марина Миколаївна
    Післяспиртова барда є побічним продуктом спиртового виробництва. Для спиртового виробництва барда є проблемою, тому що це відходи, котрі потрібно утилізувати. Якщо ж розглянути після-спиртову барду як сировину для виробництва кормових сумішей та комбікормів – то вона є вагомою складовою, як з точки зору кормової цінності, так, і з точки зору економічної ефективності. Post-alcoholic bard is a by-product of alcohol production. For Bard's alcohol production is a problem because it is a waste that is needed utilize. If we consider the post-alcohol bard as a raw material for production feed mixtures and compound feeds - it is an important component, both in terms of fodder value, yes, and in terms of economic efficiency.
  • Ескіз
    Документ
    Вивчення біохімічного складу та властивостей порошків із зеленої маси рослин
    (2016) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Мартиненко, Тетяна Андріївна
    Концепцією стратегії виробництва харчових продуктів є пошук нових джерел біологічно активних сполук, використання нетрадиційних видів сировини, створення нових технологій, що дозволяють підвищити харчову і біологічну цінність продукту, забезпечити певні задані властивості, збільшити термін зберігання. Concept of food production strategy is to search for new sources of biologically active compounds, the use of alternative raw materials, new technologies to increase food and biological value of the product, provide certain desired properties, increase shelf life.
  • Ескіз
    Документ
    Зброджування сусла із крохмалевмісної сировини з використанням фільтрату барди
    (2015) Андрющенков, Олексій; Боярчук, Ярослав Андрійович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро Леонідович
    У виробництві етилового спирту із крохмалевмісної сировини актуальним є питання утилізації післяспиртової барди шляхом повторної її використання на стадії приготування зернових замісів. В дослідженнях для приготування замісів використовували фільтрат барди, який отримували шляхом центрифугування нативної барди на центрифузі марки ОС – 6М із вмістом зважених частинок не більше 1%.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показників безпеки продукту з волоського горіха
    (2015) Савчук, Юрій Юрійович; Усатюк, Світлана Іванівна
    Дефіцит білків у раціоні - одна з основних проблем сучасного харчування. Одним із шляхів ліквідації цієї проблеми є використання білкової сировини рослинного походження у виробництві харчових продуктів. Deficiency of protein in the diet - one of the main problems of the modern diet. One way to eliminate this problem is to use vegetable protein materials in food production.
  • Ескіз
    Документ
    Установка для зневоднення бражного дистиляту
    (2014) Корнієнко, Володимир Вікторович; Мельник, Людмила Миколаївна; Таран, Віталій Михайлович
    Розроблено апаратурно-технологічну схему установки для зневоднення етанолу, яка включає двох стадійне зневоднення бражного дистиляту і дає можливість отримувати паливний етанол концентрацією 99,8% об. Доведено можливість її використання для виробництва спирту етилового технічного категорії В. Developed hardware and installation process flowsheet for ethanol dehydration, which includes a two-stage dehydration mash distillate and gives the opportunity to receive fuel ethanol concentration of 99.8%. Proved the possibility of its use for the production of ethyl alcohol technical category B.
  • Ескіз
    Документ
    Нова класифікація морозива
    (2014) Поліщук, Галина Євгеніївна
    Ознаками сучасних класифікацій морозива є: вид сировини та її вміст, спосіб одержання, вміст жиру, оформлення поверхні; вид фасування та ін. Дисперсійним середовищем морозива та сумішей є вода, яка знаходиться у морозиві у вільному та зв'язаному стані за загального вмісту в продукті у межах від 58 до 75 %. За порівняння співвідношення між міцно- та слабозв'язаною водою, а також їхнім загальним вмістом, віднесеним до маси цукрів і біополімерів у сумішах морозива різних видів, автором встановлено суттєвий вплив сильнозв'язаної води на його фізико-хімічні властивості через те, що вона не є розчинником цукрів і не виморожується разом із ними. Signs modern classifications of ice cream are: type of raw material and its content, method receiving, fat content, design surface; type of packaging and so on. Dispersion medium and cream mixture is water that is in ice cream in the free and bound for the total content in the product in the range of 58 to 75%. By comparing the ratio between mitsno- and weakly bound water and their total content, referred to the weight of sugars and biopolymers in mixtures of different types of ice cream, the author found a significant impact sylnozv'yazanoyi water on its physical and chemical properties due to the fact that it is not solvent sugars and not vymorozhuyetsya with them.
  • Ескіз
    Документ
    Системний аналіз технологічного комплексу неперервно-періодичного типу молокозаводу
    (2014) Власенко, Лідія Олександрівна; Кронг (Довженко), Євгенія Володимирівна
    Більшість ліній молокозаводу відносяться до технологічних процесів неперервно-періодичного типу. Основними завданнями при управлінні об'єктами такого типу є чітка і своєчасна координація суміжних ділянок, відділень і т. д; мінімізація або повне виключення простоїв та перенавантажень ліній, так як це впливає на ефективність роботи як окремої технологічної лінії так і всього заводу вцілому.
  • Ескіз
    Документ
    Нова технологія м'ясо-рибних напівфабрикатів
    (2014) Пасічний, Василь Миколайович; Степаненко, Інна Олександрівна
    На сьогоднішній день інтенсивно розробляються нові комбіновані харчові продукти, які містять в своєму складі, поряд з м'ясною сировиною, інші види нетрадиційної сировини тваринного і рослинного походження. Нажаль на виробництві такі продукти не завжди мають високу якість та підвищену харчову цінність. Today intensively developed new composite food products that contain in their composition, along with raw meat, other new raw material of animal and vegetable origin. Unfortunately manufacture of such products do not always have high quality and high nutritional value.
  • Ескіз
    Документ
    Вдосконалення процесу подрібнення м’ясної сировини в конвеєрній м’ясорізальній машині
    (2014) Бабанов, Ігор Геннадійович
    У даній машині запропоновано встановити кілька ножових головок, які розташовані в ряд, завдяки чому досить одного проходу сировини через серію серповидних ножів, для забезпечення тонкого подрібнення фаршу. This machine is proposed to install multiple stab heads are arranged in a row, making only one pass through a series of raw sickle knives for fine grinding mince.