Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний стан виноградарсько-виноробної галузі закарпатської області
    (2015) Васьковська, Ірина Іванівна; Коваль, Ольга Андріївна
    Виноробство на Закарпатті є одним з традиційних занять місцевого населення, багато закарпатських вин можна спробувати тільки безпосередньо на Закарпатті, де існує цілий культ вина зі своїми особливостями і ритуалом споживання. Одна з популярних у туристів локацій - знайомство із закарпатським вином у погребах місцевих майстрів цієї справи. Winemaking in Transcarpathia is one of the traditional occupations of the local population, many of Transcarpathian wines can taste just right in Transcarpathia, where there is a cult wine with its own characteristics and ritual consumption. One of the most popular tourists locations - meeting of Transcarpathian wine cellars in the case of local craftsmen.
  • Ескіз
    Документ
    Навчання професійній мові у технічному ВНЗ через літературу та культуру України
    (2015) Векуа, Оксана Віталіївна
    У статті йдеться про методи навчання професійній мові студентів технічного ВНЗ через науковий і художній текст. The article deals with methods of teaching language professional technical college students through scientific and artistic text.
  • Ескіз
    Документ
    Traditions and innovations in hospitality industry
    (2014) Yakymenko, Olena
    There is always a fine line to be walked when comparing tradition to innovation. In some ways, consumers embrace innovation as a time saving tool or a way of making life easier, but on the other hand, tradition is what drives consumers to make certain choices over others.
  • Ескіз
    Документ
    Традиції приготування квасу в Україні
    (2014) Майборода, Олена Іванівна
    Квас — традиційний слов'янський кислий напій, який готують на основі бродіння з муки та солоду (пшеничного, ячмінного) або з сухого житнього хліба, іноді з додаванням пахучих трав, меду, вощини. Напій відмінно втамовує спрагу, підвищує активність та дає сили для роботи, активізує процеси травлення. В багатьох країнах світу квас є пивом, і відноситься до категорії «Пиво історичне, традиційне, місцеве». На Україні квас вважається самостійним і національним напоєм. Kvass - a traditional Slavic sour drink that is prepared on the basis of fermentation of flour and malt (wheat, barley) or dry rye bread sometimes with the addition of fragrant herbs, honey, wax. The drink is excellent thirst quencher, increases the activity and gives strength to work, activates digestion. In the many countries have brew beer, and belongs to the category "Beer historical, traditional, local. "In Ukraine brew considered independent and national drink.
  • Ескіз
    Документ
    Спадкові традиції в родині Боровських
    (2014) Яременко, Світлана Андріївна; Вітвицька, Дар`я Павлівна
    2014 рік є ювілейним роком для Національного університету харчових технологій. 130 років тому в 1884 році на засіданні Київського відділення Російського імператорського технічного товариства було ухвалено рішення про відкриття в місті Сміла технічних класів на базі училища графів Бобринських. Так було започатковано спеціалізований технічний навчальний заклад для підготовки технологів, хіміків і майстрів цукрового виробництва. З цього часу й починає свою історію Національний університет харчових технологій. 2014 is an anniversary year for the National University of Food Technologies. 130 years ago in 1884 at a meeting of the Kiev branch of the Russian Imperial Technical Society decided to open in the city Cherkassy technical classes at the College of graphs Bobrinsky. It was launched specialized technical school for training of engineers, chemists and Masters of sugar production. Since that time and history started National University of Food Technologies.
  • Ескіз
    Документ
    Традиції чаювання в Україні
    (2014) Майборода, Олена Іванівна; Мазур, Лариса Михайлівна
    Після багатьох років чаю вдалося стати напоєм українського народу. І хоча він не зміг замінити лікувальні трав'яні настої і улюблений узвар, все ж йому вдалося стати невід'ємною частиною українського столу. After many years managed to become tea drink of Ukrainian people. Although he could not replace therapeutic herbal infusions and favorite compote, yet he managed to become an integral part of Ukrainian desktop.