Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Антиоксиданти фенольної природи як збагачувачі у технологіях функціональних харчових продуктів
    (2023) Стеценко, Наталія Олександрівна; Задесенська, Ілона Валеріївна
    Як потенційні функціональні інгредієнти для подолання та зменшення наслідків окислювального стресу можна розглядати біоантиоксиданти. Крім оздоровчих ефектів, введення біоантиоксидантів у харчові середовища забезпечує попередження їх окисного псування, зниження втрат, збільшення термінів придатності та випуск високоякісних виробів, які здатні зберігати протягом досить тривалого часу характерні особливості, властиві свіжим, повноцінним якісним продуктам. Широкий спектр антиоксидантів фенольної природи та різноманіття натуральної рослинної сировини, яка є джерелом таких речовин, створює перспективи розширення асортименту функціональних харчових продуктів антиоксидантної дії, до рецептур яких можуть бути внесені порошки, екстракти, пасти та інші види добавок з вмістом фенольних сполук.
  • Ескіз
    Документ
    Використання натуральних джерел антиоксидантів при виробництві квасу
    (2019) Стеценко, Наталія Олександрівна; Гладишева, Олександра Олександрівна
    Використання нетрадиційної сировини, а саме сиропу обліпихи та дигідрокверцетину при виробництві квасу, дозволяє забезпечити антиоксидантний ефект за рахунок вмісту вітамінів-антиоксидантів та флавоноїдів. При цьому спостерігаються оригінальні приємні органолептичні властивості готового напою, а показники його якості відповідають вимогам нормативної документації.
  • Ескіз
    Документ
    Характеристика сировини, призначеної для виробництва дієтичної добавки антиоксидантної дії
    (2019) Стеценко, Наталія Олександрівна; Уромова, Катерина Євгенівна
    Широке використання дієтичних добавок має стати ефективною формою корегування харчового раціону конкретної людини, а також засобом первинної та вторинної профілактики багатьох хронічних неінфекційних захворювань. Наразі особливий інтерес представляють рослинні дієтичні добавки, що вводяться у рецептури харчових продуктів загального, функціонального і спеціалізованого призначення. Використання порошку горобини, зародків пшениці, пшеничних висівок та насіння амаранту дозволяє забезпечити антиоксидантні властивості збагаченого продукту.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості фізико-хімічних властивостей ланоліну
    (2018) Ярмоліцька, Олена Сергіївна; Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна
    Косметичні засоби — це препарати, які застосовуються для догляду за шкірою, нігтями, волоссям тощо. Особливим попитом користується декоративна косметика, проте все більшої популярності набуває косметика лікувально-профілактичної дії. Останнім часом спостерігається зростання інтересу суспільства до продуктів натурального походження. У зв’язку з чим з’явилася тенденція зниження у складі косметичних препаратів штучних ароматизаторів і консервантів, що призводить до зменшення терміну зберігання. Cosmetic products are preparations that are used to care for skin, nails, hair, etc. Of particular demand is decorative cosmetics, but more and more popular is the cosmetics of therapeutic and prophylactic action. Recently there has been an increase in the interest of society in products of natural origin. In connection with this, there was a tendency for the decrease in the composition of cosmetics artificial flavors and preservatives, which leads to a decrease in the shelf life.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив низьких температур на вміст сполук антиоксидантної дії в пророщеному насінні сільськогосподарських культур
    (2016) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія Джанівна
    Відомо, що процес пророщування покращує поживну цінність насіння рослин і зернових культур. Температура є одним з ключових параметрів, що впливає на протікання біохімічних процесів під час пророщування. It is known that the sprouting process improves the nutritional value of plant seeds and cereals. Temperature is a key parameter that affects the biochemical processes during germination.
  • Ескіз
    Документ
    Пророщене насіння соняшнику як джерело сполук антиоксидантної дії
    (2016) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія Джанівна
    Насіння соняшнику широко використовується у харчовій промисловості як в Україні, так і у світі. Однак, з даного виду сировини майже не отримують такий цінний продукт, як пророщене насіння, хоча він має надзвичайний потенціал. Sunflower seeds are widely used in the food industry both in Ukraine and in the world. However, this type of material hardly get such a valuable product as germinated seeds, although it has enormous potential.
  • Ескіз
    Документ
    Використання чорноплідної горобини у композиції антиоксидантної дії
    (2016) Кадученко, Алла Володимирівна; Гойко, Ірина Юріївна
    Проблема забезпечення населення продовольством не втрачає актуальності, незважаючи на всі досягнення науково-технічного прогресу. У розвинених країнах світу все більше уваги приділяють не стільки створенню ринку різноманітних і якісних продуктів, скільки зміні структури харчування населення. The problem of providing the population with food does not lose relevance, despite all scientific and technological progress. In the developed world are increasingly focused not only create and market a variety of quality products as the restructuring of nutrition.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження способу отримання безалкогольного напою антиоксидантної та загальнозміцнюючої дії
    (2014) Перепелиця, Вероніка Юріївна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Розроблений напій характеризується високим вмістом поліфенольних сполук, які забезпечують його антиоксидантну дію. Кількісний вміст мікронутрієнтів свідчить про те, що напій можна віднести до категорії функціональних. Designed drink characterized by a high content of polyphenolic compounds that provide its antioxidant effect. The quantitative content of micronutrients suggests that the drink can be classified as functional.