Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Використання деревинних відходів у винно-коньячному виробництві
    (2018) Богомол, Анна Віталіївна; Кузьмін, Олег Володимирович
    Оцінена перспективність використання піролізованої тріски, що дозволяє отримати продукти переробки піролізованих деревних відходів із дуба, які адаптовані до технології виробництва вин, коньячних та кальвадосних спиртів. Appraised perspective of the use wood chips after pyrolysis, that allows to get foods of processing of wood wastes from oak after pyrolysis, what productions of wines, cognac and calvados alcohols adapted to technology.
  • Ескіз
    Документ
    Характеристика стічних вод заводів первинного виноробства та їх очищення
    (2018) Накемпій, Олена Костянтинівна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    В статті наведено характеристику стічних вод заводів первинного виноробства, їх склад та шляхи утворення. Надано показники стічних вод до очищення та після. Розглянуто технологію біологічного очищення стічних вод, основною спорудою є біофільтр з нерухомим волокнистим носієм. Запропоновано технологічну схему очистки стічних вод на заводах первинного виноробства, якою передбачено рециркуляцію очищеної води, яка пройшла очищення на початку першого коридору біофільтра. The article describes the sewage of the factories of primary winemaking, their composition and ways of formation. Provided indicators of wastewater before and after purification. The technology of biological wastewater treatment is considered, the basic structure is a biofilter with a fixed fibrous carrier. The technological scheme of wastewater treatment at the factories is proposed.
  • Ескіз
    Документ
    Reasons for wine tourism in Bulgaria
    (2015) Pereviazko, M.; Veres, Kateryna
    The beauty of wine tourism is not sightseeing. Meeting people who produce this drink it is remains in the memory. Real manufacturer is in love with his work, and talk with them is very interesting. Some aesthetes prefer to stay in the castles of winemakers, to communicate with these eminent people.
  • Ескіз
    Документ
    Variet of gastronomic and food destinations to Austraeia
    (2015) Nazarenko, Natalia; Veres, Kateryna
    Gastronomy, food and wine tourism has become a rapidly growing area of tourism research and tourism product development. Гастрономія, їжа і вино туризм став швидко зростаючої областю досліджень і розвитку туризму туристичного продукту.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості винного туризму в Німеччині
    (2015) Сологуб, Юрій Іванович
    В плані розвитку винного туризму Німеччини можна виділити три головних винних регіони, які і складають славу і гордість виноробства країни. In terms of wine tourism in Germany there are three main wine regions, which make up the glory and pride of the wine country.
  • Ескіз
    Документ
    Винний туризм Узбекистану
    (2015) Руднєва, Марина Григорівна; Чеченя, О. В.
    На рівні всієї країни, такі програми поки що відсутні. Проте, розвиток винного туризму в Узбекистані є досить перспективним напрямком. Це обумовлено низкою чинників, а також історичними і географічними передумовами. At the level of the whole country, such programs are not yet available. However, the development of wine tourism in Uzbekistan is very promising direction. This is due to several factors, as well as historical and geographical prerequisites.
  • Ескіз
    Документ
    Організація програми винних турів
    (2015) Гавриленко, Аліна Анатоліївна; Сологуб, Юрій Іванович
    Ідеї винного туризму швидко набирають оберти в Україні, у всіх виноробних регіонах країни Закарпатті, Одеській і Херсонській областях - все більшу популярність отримують винні тури, формуються спеціалізовані винні маршрути, відкриваються дегустаційні зали та екскурсійні маршрути з відвідуванням виноробних виробництва. Ideas of wine tourism is growing rapidly in Ukraine, all wine regions Transcarpathian, Odessa and Kherson regions - are becoming increasingly popular wine tours, forming specialized wine trails, open tasting rooms and sightseeing tours with visits to wine production.
  • Ескіз
    Документ
    Винний туризм в Індії
    (2015) Руднєва, Марина Григорівна
    Винний туризм в Індії набуває все більшої популярності. Власники винокурень інвестують чимало коштів у цей напрямок розвитку. Wine tourism in India is gaining popularity. The owners of distilleries are investing a lot of money in this area of development.
  • Ескіз
    Документ
    Винні шляхи Португалії
    (2015) Петренко, Валерія Андріївна; Верес, Катерина Олександрівна
    Виробництво вина в Португалії - це історична галузь, протягом тривалої історії якої можна виділити численні етапи. Особливо слід виділити дату 1756 р., коли маркіз де Помбал створив Загальну сільськогосподарську компанію вин Верхньої Дору для визначення меж першого демаркованого регіону в світі, реєстрації виноградників і систематизації вин залежно від їх якості. Wine production in Portugal - a historical area, during the long history of which we can highlight the numerous stages. It is necessary to select the date in 1756 when the Marquis de Pombal created the common agricultural enterprise Upper Douro wines to determine the boundaries of the first demarcated region in the world, registering vineyards and systematization of wines according to their quality.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний стан виноградарсько-виноробної галузі закарпатської області
    (2015) Васьковська, Ірина Іванівна; Коваль, Ольга Андріївна
    Виноробство на Закарпатті є одним з традиційних занять місцевого населення, багато закарпатських вин можна спробувати тільки безпосередньо на Закарпатті, де існує цілий культ вина зі своїми особливостями і ритуалом споживання. Одна з популярних у туристів локацій - знайомство із закарпатським вином у погребах місцевих майстрів цієї справи. Winemaking in Transcarpathia is one of the traditional occupations of the local population, many of Transcarpathian wines can taste just right in Transcarpathia, where there is a cult wine with its own characteristics and ritual consumption. One of the most popular tourists locations - meeting of Transcarpathian wine cellars in the case of local craftsmen.