Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Life insurance and causes of death
    (2020) Arych, Mykhailo; Levon, Mariia
    У статті проаналізовано вплив причин смерті (кількість людей, які померли від різних причин смерті) на фінансові показники ринку страхування життя (валові страхові премії та валові страхові виплати виплати) в Україні. Модель дослідження була розроблена шляхом огляду попередніх досліджень і включає розрахунки таких показників, як проникнення страхування, частка ринку страхування життя, валовий рівень виплат, рівень виплат за вимогами зі страхування життя, частка смертей за їх причинами. Для перевірки наукових гіпотез також проводили кореляційно-регресійний аналіз. Аналіз показує, що кількість людей, які померли від різних причин смерті, є прямо пропорційною до загальної суми валових страхових премій та валових страхових виплат на ринку страхування життя в Україні. The paper analyses the impact of causes of death (number of people who died from different causes of death) on financial indicators of the life insurance market (total gross premiums and gross claim payments) in Ukraine. The research model of this study was developed by reviewing the previous studies and include the calculations of such indicators as insurance penetration, life insurance market share, gross claim payments rate, life insurance claim payments rate, share of deaths by causes. Correlation-regression analysis was also performed to test scientific hypotheses. The analysis shows that number of people who died from different causes of death has inversely proportional on total gross premiums and gross claim payments of the life insurance market in Ukraine.
  • Ескіз
    Документ
    Амарантова олія - моніторинг фітостерину сквалену
    (2015) Левчук, Ірина Володимирівна; Кіщенко, Володимир Анатолійович; Осейко, Микола Іванович; Шевчик, Василь Іванович
    Амарант це культура, яка останнім часом привертає до себе величезну увагу вчених. Проведені дослідження виявили великий потенціал для використання амаранту не тільки для профілактики, але і для лікування найрізноманітніших захворювань. Amaranth is a culture that has recently attracted much attention of scientists. Studies revealed a great potential for use amaranth not only for prevention, but also for the treatment of various diseases.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія хлібобулочних виробів, збагачених вітаміном D, для людей похилого віку
    (2014) Бортнічук, Олег Вікторович; Павленко, Анна Анатоліївна; Доценко, Віктор Федорович
    Асортимент вітчизняних хлібобулочних виробів досить широкий, однак виробів дієтичного, лікувально-профілактичного, спеціального призначення, особливо для людей похилого віку, недостатньо. Збагачення хлібобулочних виробів, призначених для людей старших вікових груп найбільш схильних до остеопорозу і хвороб шлунково-кишкового тракту, вітаміном D, який сприяє відкладенню кальцію в кістковій тканині, перешкоджаючи розм'якшенню кісток, є доцільним і актуальним. The range of home baked goods is quite wide, but dietary products, health care, special purpose, especially for the elderly, is not enough. Enrichment of bakery products for people in older age groups most prone to osteoporosis and diseases of the gastrointestinal tract, vitamin D, which promotes calcium deposition in bone, preventing bone softening, appropriate and relevant.
  • Ескіз
    Документ
    Використання нової рослинної сировини в оздоровчому та дієтичному харчуванні
    (2014) Польовик, Володимир Вікторович; Вінніков, Владислав; Корецька, Ірина Львівна
    Внаслідок постійного зростання кількості захворювань на рак, ожиріння, діабет у світі все гострішою стає необхідність у відкриті та дослідженні нових джерел харчування. В їх основу покладені основні речовини, необхідні для повноцінної життєдіяльності людського організму:жири, білки, вуглеводи,макро- та мікроелементи, вітаміни. Due to continuous growth in the number of cancer, obesity, diabetes the world is becoming more acute need for open and exploring new sources food. At their heart are the main substances necessary for full functioning of the human body: fat, protein, carbohydrates, and macro- trace elements and vitamins.
  • Ескіз
    Документ
    Предварительное исследование увеличения выживаемости мышей линии СВА/Са под воздействием пептидного комплекса "ENI-SALA 3"
    (2014) Шереметинская (Горобец), Оксана Валерьевна; Дарчик, Виктория Васильевна; Линник, Артём; Шитиков, Д. В.; Крылова, И. Е.; Пишель, И. Н.
    Новым подходом к проблеме профилактики и лечения возрастных заболеваний, а также восстановления нарушенных функций организма является биорегулирующая терапия, которая основана на применении эндогенных пептидных биорегуляторов - пептидных комплексов. A new approach to the problem of prevention and treatment of age-related diseases, as well as the restoration of disturbed functions of the body is bioregulatory therapy, which is based on the use of endogenous peptide bioregulators - peptide complexes.
  • Ескіз
    Документ
    Функціональні м'ясомісткі продукти: стан і перспективи
    (2014) Пасічний, Василь Миколайович; Полумбрик, Максим Олегович; Хоменко, Юлія Олександрівна; Полумбрик (Іванова), Манєфа Миколаївна
    Останні досягнення науки про харчування свідчать, що деякі специфічні фізіологічні функції організму людини можна оптимізувати за допомогою харчового статусу і таким чином зменшити ризик захворювання. Тому, так звана, функціональна їжа користується попитом у споживачів і цей сегмент харчової індустрії стрімко розвивається.
  • Ескіз
    Документ
    Глютен. Чому його можна не всім?
    (2013) Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена Володимирівна
    Стаття присвячена вивченню проблем боротьби з генетичним захворюванням - целіакією. Захворювання пов'язане з непереносимістю білка злакових культур - глютену. Запропоновано для профілактичного та лікувального харчування вживати продукти, виготовлені з пророщених безглютенових злаків. The paper studies the problems of combating genetic disease - celiac disease. The disease is associated with intolerance to protein cereal - gluten. Proposed for the prophylactic and therapeutic feeding to avoid foods made from sprouted gluten-free cereals.