Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Влияние температуры и рН на гидролиз биополимеров зерновых замесов при использовании кислотостойких ферментных препаратов в спиртовом производстве(2014) Шиян, Петр Леонидович; Мудрак, Татьяна Емельяновна; Боярчук, Ярослав АндреевичПриведены результаты исследований по содержанию растворимых углеводов и нерастворенного крахмала в разжиженных замесах и при биоконверсии сусла, полученных с использованием мультиензимного комплекса кислотостойких ФП в зависимости от рН и температуры термоферментативнои обработки крахмалосодержащего сырья. С точки зрения эффективности биоконверсии составных зернового сырья и обеспечения микробиологической чистоты полупродуктов оптимальное значение рН составляет 3,8 – 4,0, продолжительность обработки — 180 мин. С использованием разных ферментов при рН 3,6 - 4,5 в бражный дистиллятах уменьшается содержание эфиров на 15%, высших спиртов и органических кислот на 6 и 43% соответственно. The results of studies on the content of soluble carbohydrates and undissolved starch in diluted batches and in the bioconversion of wort obtained with the use of a multienzyme complex of acid-resistant OP are presented, depending on the pH and temperature of the thermoenzymatic treatment of starch-containing raw materials. From the point of view of the efficiency of bioconversion of compound grain raw materials and ensuring the microbiological purity of intermediates, the optimal pH is 3.8 - 4.0, the treatment time is 180 minutes. With the use of different enzymes at pH 3,6 - 4,5, the content of ethers by 15%, higher alcohols and organic acids decreases by 6 and 43%, respectively, in distilled distillates.Документ Вивчення можливості висушування квасної комбінованої закваски(2001) Прибильський, Віталій Леонідович; Антонюк, Tетяна Андріївна; Малежик, Іван Федорович; Дубковецький, Ігор ВолодимировичДля проведення досліджень передбачалось приготування замісу із зерна пшениці визначеної крохмалистості із заміною води на 25, 50, 75 % фільтратом зернової барди, його розварювання за низькотемпературною схемою з використанням ферментного препарату Термаміл - 120 L для розрідження середовища, подальше оцукрення затору ферментним препаратом Сан Супер - 240 L, зброджування сусла та його перегонка. Проведені дослідження якості дистилятів бражок показали, що після перших двох циклів застосування фільтрату барди вміст в них таких домішок як альдегіди, вищі спирти та ефіри суттєво не змінювався у порівнянню з контролем в усіх дослідних зразках. For research envisaged making dough from wheat certain krohmalystosti with replacement water for 25, 50, 75% of the filtrate grain bards, his cooking at low temperature scheme using enzyme Termamil - 120 L for dilution protection, further otsukrennya mash enzyme preparation Sao Super - 240 L, it must fermentation and distillation. The research quality distillates brazhok showed that after the first two cycles of leachate bards content of impurities such as aldehydes, higher alcohols and esters did not change significantly compared to control in all samples.