Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Research of the convenience of pumpkin powder usage in instant food for military forces
    (2016) Bobel (Zinchenko), Inna; Shmatko, Daryna
    Having conducted the current scientific analysis, we’ve made a conclusion that the use of pumpkin powder is appropriate while developing food concentrates for lunch of instant food for military forces. Pumpkin powder has a unique chemical composition and is useful for the human body, it is a source of biologically active substances. It also improves the work of kidneys and liver, cleanses the body of toxins, bad cholesterol. Провівши науковий аналіз, ми зробили висновок, що використання гарбузового порошку є доцільним при розробленні харчоконцентратів обідніх страв миттєвого приготування для харчування військовослужбовців. Гарбузовий порошок має унікальний хімічний склад та корисний для організму людини, є джерелом цінних біологічно активних речовин. Покращує роботу нирок та печінки, очищує організм від токсинів, холестерину та шлаків.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання харчових концентратів у харчуванні військовослужбовців
    (2015) Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна
    Військовослужбовці мають значні фізичні та нервово-психічні навантаження, тому саме правильно організоване і повноцінне харчування має одне з найважливіших значень для забезпечення їхнього здоров’я, витривалості та високої боєздатності. В мирний час енергозатрати військовослужбовців коливаються в межах 3500—4500 ккал на добу, але в умовах бойових навчань або воєнних дій вони значно вищі та можуть становити більш ніж 5700 ккал на добу. Soldiers have significant physical and neuro-psychological stress, so it is properly organized and nutrition is one of the most important values for their health, endurance and high readiness. In peacetime military power inputs ranging 3500-4500 calories a day, but during the military exercises or military action are much higher and can be more than 5700 calories a day.
  • Ескіз
    Документ
    Харчоконцентрати десертних страв оздоровчо-профілактичного призначення на основі набухаючого крохмалю
    (2014) Лисий, Олександр Віталійович; Грабовська, Олена Вячеславівна
    В більшості випадків, представлені на ринку харчоконцентрати десертних страв (киселі, муси, пудинги і т.п.), для приготування з них готових страв потребують додаткових витрат праці та часу на розчинення, варіння, охолодження. При цьому термічна обробка суміші (використання окропу, кип'ятіння) негативно впливає на термолабільні біологічно активні сполуки (вітаміни і т.п.) фруктового наповнювача та призводить до їх часткового або повного руйнування. In most cases on the market food concentrates desserts (jelly, mousses, puddings, etc.), making them ready meals require additional labor and time for dissolution, cooking, cooling. In this case, the heat treatment of the mixture (use boiling water, boiling) negatively affect the thermally labile bioactive compounds (vitamins, etc.) and fruit filler leads to partial or complete destruction.
  • Ескіз
    Документ
    Використання фруктових та овочевих порошків для виробництва кукурудзяних паличок
    (2014) Дем'яненко, Інна Вікторівна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна
    В Україні популярність продуктів харчування швидкого приготування зростає з кожним роком. Понад 40 % населення вживають екструдовані харчові концентрати, зокрема сухі сніданки й комбіновані продукти. Асортимент таких продуктів досить широкий для різних верств населення, але актуальним залишається питання підвищення харчової та біологічної цінності таких виробів. Саме тому дослідження ринку та пошук шляхів розробки нових видів комбінованих екструдованих продуктів високої якості на даний час є досить актуальною проблемою. In Ukraine popularity food fast food is growing every year. Over 40% of the population use extruded food concentrates, including cereals and fodder products. The range of products is wide enough for a diverse population, but remains relevant issue of increasing food and biological value of these products. That is why market research and finding ways to develop new types of composite extruded high quality products nowadays is very topical issue.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження технологічних властивостей продуктів нового покоління
    (2008) Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Терлецька, Віта Альбертівна; Янюк, Тетяна Іванівна
    На основі теоретичних та експериментальних досліджень розроблено нові технології харчоконцентратів на основі їстівних грибів із застосуванням високоефективних методів оброблення сировини. Запропоновані технології дозволяють отримати низькокалорійні продукти харчування підвищеної харчової та біологічної цінності.
  • Ескіз
    Документ
    Створення виробу функціонально-профілактичного призначення батончику типу "Мюслі"
    (2013) Савченко, Н. О.; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна
    Розроблено оптимальні рецептури батончиків типу "Мюслі". Проведено експериментальні дослідження зміни адсорбційної здатності продукту у різних рідинах та впливу цукру на процес набухання виробів. Отримані наукові результати досліджень рекомендується використовувати при розробленні технологій харчових концентратів на основі зернових. The optimal compositions of cereal bars have been set up. Experimental researches of adsorbability changes of products in different liquids and influence of sugar on swelling process have been conducted. The obtained scientific results are recommended to use for development of technologies food concentrates on the basis of cereals.
  • Ескіз
    Документ
    Використання синтетичних антиоксидантів при виробництві картопляних чіпсів
    (Матеріали "Наука і освіта", 2005) Ріпка, Наташа Іванівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Ковальов, Олександр Володимирович
    У роботі вивчено вплив різних антиоксидантів на збереження якості картопляних чіпсів та протікання процесів під час їх зберігання. In the work we studied the influence of various antioxidants on the maintenance of the quality of potato chips and the flow of processes in the time of their storage.