Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Організація гастрономічних івентів у фортифікаційних спорудах
    (2021) Мірзодаєва, Тетяна Віталіївна
  • Ескіз
    Документ
    «Вулична їжа» як сучасна гастрономічна тенденція
    (2015) Цимбалиста, Ольга; Голікова, Тетяна Петрівна
    Розвиток «вуличної їжі» дає поштовх розвитку внутрішнього туризму, що є актуальним сьогодні в умовах низької платоспроможності населення, гастрономічному та винному туризму. The development of "street food" gives a boost to domestic tourism, which is so important in low solvency of the population, gastronomic and wine tourism.
  • Ескіз
    Документ
    Молекуляні коктейлі
    (2014) Ворков, Євген Романович; Матюшенко, Раїса Василівна
    Прогрес і розвиток науки проникають в усі сфери нашого життя і вже увійшли в гастрономію. На сьогоднішній день вже досить широке поширення має так звана молекулярна кухня, якою вже мало кого можна здивувати. Кухарі так призвичаїлися до цього нововведення, що вже розробили спеціальні страви, які відповідають національному колориту - молекулярний борщ, молекулярні суші і багато інших. Progress and development of science penetrate into all areas of our lives and are included in gastronomy. To date, fairly widespread is the so-called molecular gastronomy, which are very few people can surprise you. Cooks so accustomed to this innovation that have developed specialties that meet national colors - molecular soup, molecular land and many others.
  • Ескіз
    Документ
    Molecular gastronomy
    (2014) Tymofeev, Konstantin
    Molecular gastronomy is a subdiscipline of food science that seeks to investigate the physical and chemical transformations of ingredients that occur while cooking. Its programme includes three axis, as cooking was recognized to have three components, which are social, artistic and technical. Molecular Cooking is one application of molecular gastronomy; it means cooking with modern tools. Molecular Cuisine is a modern style of cooking, and takes advantage of many technical innovations from the scientific disciplines.