Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Визначення біологічної безпечності м’ясо-рослинних кулінарних виробів
    (2019) Солодко, Лілія Миколаївна; Сімахіна, Галина Олександрівна
    Визначено біологічну безпеку м’ясо-рослинних кулінарних виробів, збагачених напівфабрикатами із зеленої маси рослин. Результати дослідження показали, що вироби не виявляють токсичної дії на тест- організми і, як наслідок, є безпечними для людини. Determined biological safety of meat and vegetable food products enriched semi-finished products of green plant mass. The results of the study showed that the products are not detected toxic effects on test organisms and, consequently, are safe for humans.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання натуральних барвників із зеленої маси рослин для ресторанної продукції
    (2013) Сімахіна, Галина Олександрівна; Солодко, Лілія Миколаївна
    Дешевим і досить розповсюдженим джерелом хлорофільних барвників може стати зелена маса буряків - цукрових, столових, кормових. Аналіз вітамінного складу і наявність широкого спектру інших біологічно активних речовин у зеленому листі буряків дає підстави віднести їх до групи високовітамінних природних джерел. Cheap and very common source hlorofilnyh dyes can be a green mass beet - sugar, table, feed. Analysis of vitamins and availability of a wide range of other biologically active substances in the green leaves of beets gives reason to assign them to groups vysokovitaminnyh natural sources.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення рецептури дієтичної добавки з використанням зеленої маси рослин
    (2016) Прокопенко, Дарина Сергіївна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Раціональне використання сільськогосподарської сировини є одним з найважливіших завдань підприємств харчової промисловості України, а також потужним чинником удосконалення сировинної бази. Rational use of agricultural raw materials is one of the major challenges of the food industry in Ukraine, as well as a powerful factor in improving the resource base.
  • Ескіз
    Документ
    Зелена маса буряків як ефективний протеїновмісний збагачувач харчових продуктів
    (2013) Сімахіна, Галина Олександрівна; Солодко, Лілія Миколаївна
    Трансформація вітчизняної економіки на інноваційну модель розвитку в галузі харчових технологій, яка забезпечувала б високу якість продукції при одночасній економії витрат, підвищенні ефективності та рентабельності виробництва, потребує активного впровадження результатів наукових досліджень та розробок.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання зеленої маси рослин для виробництва білковмісних біологічно активних добавок до їжі
    (2014) Прокопенко, Дарина Сергіївна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Одним з найважливіших напрямів розвитку харчової промисловості, спрямованих на збільшення ресурсів продовольства, є розроблення технологій виробництва білкових продуктів та біологічно активних добавок до їжі з нетрадиційної рослинної сировини, зокрема з листя та зеленої маси рослин. Новими формами білкового харчування мають стати харчові продукти, отримані на основі різних білкових фракцій продовольчої сировини з використанням науково обґрунтованих способів перероблення, які будуть мати визначений хімічний склад, структуру і властивості, в тому числі й біологічну цінність. One of the most important areas of the food industry aimed at increasing food resources is the development of technologies of protein foods and dietary supplements with unconventional plant material, including leaves and green mass of plants. New forms protein diet should be food derived from different protein fractions of raw food materials using scientifically based methods of processing that will have a definite chemical composition, structure and properties, including biological value.