Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
30 результатів
Результати пошуку
Документ Огляд законодавства Європейського Союзу у галузі безпеки та здоров’я на роботі(2023) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаУ статті висвітлено та обґрунтовано необхідність сучасного підходу до підвищення безпеки праці працівників на підприємствах, установах, організаціях України шляхом впровадження в систему управління охороною праці Рамкової стратегії Європейського Союзу із безпеки та здоров’я на роботі на 2021-2027 роки.Документ Функціональне харчування для підтримання здоров’я населення України в умовах війни(2023) Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаНаселення України під час війни перебуває у стані стресу через невизначеність майбутнього, ризики втрати життя та майна, через страх перед обстрілами, переживання за життя рідних, які знаходяться у лавах сил оборони або опинилися на тимчасово непідконтрольних Україні територіях. Спостерігається зниження якості харчування, питної води, погіршення стану навколишнього середовища. На сьогодні відомо, що поліпшити стан здоров’я людини, яка знаходиться під впливом комплексу несприятливих чинників, можна шляхом використання спеціального харчування з повним набором необхідних есенціальних нутрієнтів, здатних забезпечити фізичну та психологічну витривалість, протидіяти впливові негативних екзо- та ендогенних факторів, запобігти виникненню і розвиткові соматичних, нервових та інших видів захворювань. Такі ефекти забезпечують оздоровчі та функціональні харчові продукти. При їх створенні доцільно зосередитися на збагаченні харчовими речовинами, що поліпшують роботу ключових ланок захисних систем організму: системи антиоксидантного захисту, ферментної системи детоксикації, стан мембранного апарату клітин.Документ Використання плодів бузини чорної в стравах української кухні(2023) Дочинець, Інга ВікторівнаОбґрунтовано доцільність використання плодів чорної бузини у харчовій промисловості, завдяки її цілющим та смаковим якостям, з неї можна приготувати багато корисних і смачних українських страв з високою біологічною та харчовою цінністю, які так необхідні для покращення раціону харчування людиниДокумент Фізіологічні впливи природних дієтичних добавок на організм людини(2023) Сімахіна, Галина ОлександрівнаСучасна наука припускає, що фізичні, інтелектуальні та духовні сили людини взаємопов’язані на ще не досить вивченому, глибокому рівні. І дуже ймовірно, що в усіх цих сил одна й та сама основа – харчування. Бо поліпшені якості навіть звичайної, повсякденної їжі (не кажучи вже про функціональні продукти) неодмінно покращують дію всіх органів та систем, що дає підстави стверджувати: відновлення здоров’я починається з фізичного стану потім поширюється на всі інші, включаючи інтелект та духовність.Документ Health and physical activity of students(2022) Pavliuk, Iryna; Khomitska (Lyashenko), ValentynaIn recent years, there has been a sharp deterioration in the health and physical fitness of students. Only about 10% adolescents can be considered healthy, more than 40% suffer from chronic diseases. Diseases of the cardiovascular and musculoskeletal systems are rapidly progressing, which are largely due to insufficient physical activity of children. More than 50% of girls and boys, graduating from school, already have two or three chronic diseases, and in general, only 15% of graduates can be considered practically healthy. Preserving the health of young people today is a priority for the state. One of the most important tasks facing universities, as noted M.Ya. Vilensky, S.P. Evseev is to maintain the optimal state of health of students and, in this regard, it is necessary to create an appropriate training system. The decrease in the health level of the younger generation, the increase in the number of students belonging to a special medical group require closer attention to the organization of the educational process in physical culture. В останні роки спостерігається різке погіршення стану здоров'я і фізичної підготовки учнів. Тільки близько 10% підлітків можна вважати здоровими, більше 40% страждають хронічними захворюваннями. Стрімко прогресують захворювання серцево-судинної і опорно-рухової систем, які багато в чому обумовлені недостатньою фізичною активністю дітей. Більше 50% дівчат і хлопчиків, які закінчують школу, вже мають два-три хронічних захворювання, і в цілому практично здоровими можна вважати тільки 15% випускників. Збереження здоров'я молоді сьогодні є пріоритетом для держави. Одне з найважливіших завдань, що стоять перед університетами, як зазначав М.Я. Віленський, С.П. Євсєєв полягає в підтримці оптимального стану здоров'я учнів і, в зв'язку з цим, необхідно створити відповідну систему навчання. Зниження рівня здоров'я підростаючого покоління, збільшення кількості учнів, що належать до особливої медичної групи, вимагають більш пильної уваги до організму.Документ Life insurance and causes of death(2020) Arych, Mykhailo; Levon, MariiaУ статті проаналізовано вплив причин смерті (кількість людей, які померли від різних причин смерті) на фінансові показники ринку страхування життя (валові страхові премії та валові страхові виплати виплати) в Україні. Модель дослідження була розроблена шляхом огляду попередніх досліджень і включає розрахунки таких показників, як проникнення страхування, частка ринку страхування життя, валовий рівень виплат, рівень виплат за вимогами зі страхування життя, частка смертей за їх причинами. Для перевірки наукових гіпотез також проводили кореляційно-регресійний аналіз. Аналіз показує, що кількість людей, які померли від різних причин смерті, є прямо пропорційною до загальної суми валових страхових премій та валових страхових виплат на ринку страхування життя в Україні. The paper analyses the impact of causes of death (number of people who died from different causes of death) on financial indicators of the life insurance market (total gross premiums and gross claim payments) in Ukraine. The research model of this study was developed by reviewing the previous studies and include the calculations of such indicators as insurance penetration, life insurance market share, gross claim payments rate, life insurance claim payments rate, share of deaths by causes. Correlation-regression analysis was also performed to test scientific hypotheses. The analysis shows that number of people who died from different causes of death has inversely proportional on total gross premiums and gross claim payments of the life insurance market in Ukraine.Документ Features and types of risks in life and health insurance in Ukraine(2020) Demianchuk, Svitlana; Arych, Mykhailo; Levon, MariiaУ статті проаналізовано типи та особливості страхових ризиків, які покривають страхові компанії в Україні. Отримані дані показують, що є багато людей, яких не приймають на страхування. Наприклад, особи старше 75-97 років на момент підписання договору; інваліди І групи, а також особи віком до 18 років, яким присвоєна категорія дитини-інваліда; споживачі наркотиків, токсичних речовин, люди, які страждають алкоголізмом та перебувають на диспансерному обліку, особи із стійкими нервовими або психічними розладами, які перебувають на обліку в психоневрологічному диспансері; люди з діагнозом СНІД, а також ВІЛ-інфіковані; особи, які перебувають під слідством, або в'язні; особи, які страждають на рак.The paper analyses the types and features of insurance risks that are covered by life insurance companies. in Ukraine. The findings reveal that there are a lot of people who are not accepted for insurance. For example, persons over the age of 75-97 years at the moment of signing the application; persons with disabilities of group I, as well as persons under the age of 18 who have been assigned the category of disabled child; drug users, toxic substances for the purpose of toxic intoxication, suffering from alcoholism and being on dispensary records for any of the following reasons; Persons with persistent nervous or mental disorders who are registered at a psychoneurological dispensary; people diagnosed with AIDS as well as HIV-infected persons; persons under investigation or prisoners; persons suffering from cancer.Документ Зв’язок харчування та стану здоров’я населення(2019) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаМетою цієї роботи є узагальнення та систематизація сучасних даних щодо органічного, багатогранного і безпосереднього зв’язку харчування та стану здоров’я людини. У роботі здійснено аналіз літературних джерел вітчизняних та зарубіжних учених, сформульовано власні умовиводи на основі розробок у галузі оздоровчого харчування. The main purpose of this work is to generalize and systematize the up-to-date information about organic, multiverse and direct relationships between nutrition and human health. The authors accomplished the analysis of literary sources by national and foreign scientists and therefore formulated their own conclusions based on the achievements in the field of nutrition for well-being.Документ Основні характеристики харчових продуктів для спецконтингентів(2020) Сімахіна, Галина Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаМетою даної роботи є узагальнення сучасних відомостей про особливості харчових продуктів і їхню роль у забезпеченні високих стандартів здоров’я і якості життя спецконтингентів відповідно до рекомендацій експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я з точки зору проблемно-орієнтованого підходу до втілення основних принципів харчування ХХІ століття: якість, ефективність, безпека. Необхідного рівня функціональних інгредієнтів у раціонах для спецконтингентів можна досягти лише комбінуванням харчових продуктів на м’ясній, молочній, зерновій основах, із використанням лікарської сировини. Тому харчові продукти для спецконтингентів повинні посісти статус спеціальних і отримати належну підтримку у їх виробництві та реалізації. The purpose of this work is to summarize current information about the features of food and their role in ensuring high standards of health and quality of life of special contingents in accordance with the recommendations of experts of the World Health Organization in terms of problem-oriented approach to implementing the basic principles of nutrition: quality, efficiency, security. The required level of functional ingredients in the diets for special contingents can be achieved only by combining foods on a meat, dairy, grain basis, using medicinal raw materials. Therefore, food products for special contingents should take the status of special and receive appropriate support in their production and sale.Документ Здоров’я населення як основа розвитку людського капіталу(2020) Соломка, Ольга МиколаївнаРозглянуто залежність економічної ефективності виробництва від величини і якості людського капіталу, успадкованого з позицій освіти, культури і, в першу чергу, здоров’я.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »