Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання концентрованих соків в якості природних барвників
    (2020) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Матко, Світлана Василівна
    У харчовiй промисловостi барвники застосовуються при виробництвi багатьох продуктiв з метою надання їм привабливiшого зовнiшнього вигляду. Особливе мiсце серед природнiх барвникiв займають антоцiани. У роботi як джерело антоцiанiв було використано ягоди бузини, чорницi, ожини та чорноплiдної горобини (аронiї). Було отримано соки з цих ягiд, а потiм проведено концентрування на роторному випарнику до вмiсту сухих речовин 68–70 %. Отриманi продукти були використанi при виробництвi кондитерських, хлiбобулочних, макаронних, кисломолочних виробiв та харчоконцентратiв.
  • Ескіз
    Документ
    Використання плодів обліпихи для виготовлення консервованих продуктів
    (2021) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Процюк, Дмитро Сергійович; Бессараб, Олександр Семенович
    Обліпиха - одна з небагатьох рослин, в насінні і плодах якого накопичується олія. Обліпихова олія - цінне джерело біологічно активних речовин і має велике значення в медицині. За результатами досліджень, для виробництва консервованих соків рекомендується обліпиха з вмістом олії від 3,6 до 4,1 % (сорти Ботанічна і Подарунок саду), а для виробництва повидла – з більш високим вмістом – до 6,2 % (сорт Трофимівська).
  • Ескіз
    Документ
    Investigation of steam cavitation device for illumination of canned food juices
    (2019) Zheplinska, Mariia; Zotkina, Larysa
    We conducted research on the use of steam condensation cavitation to illuminate apple juice instead of its usual preheating. In the laboratory, exposure studies were conducted water vapor to illuminate apple juice. The results of the study showed that with increasing temperature the sediment content increases and, as a result, decreases color of juice. However., when you enter more pairs the amount of siege decreases. Ми провели дослідження щодо використання кавітації парової конденсації для освітлення яблучного соку замість його звичайного підігріву. У лабораторних дослідженнях були проведені дослідження водяної пари для освітлення яблучного соку. Результати дослідження показали, що зі збільшенням температури вміст осаду зростає і, як наслідок, зменшується колір соку. Однак при введенні більшої кількості пари кількість облоги зменшується.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показників якості напою на основі молочної сироватки
    (2015) Шляхтова, Анастасія Володимирівна; Усатюк, Світлана Іванівна
    Забезпечення споживачів якісними харчовими продуктами є проблемою усіх розвинених країн світу. На сьогодні розроблюється багато функціональних напоїв на основі сироватки, до складу яких вводять різні натуральні рослинні соки. Напої на сироватці є доступними за ціною для більшої частини населення. Providing consumers with quality food is a problem of all developed countries. Today is developed many functional beverages based on whey, which is injected into the various natural vegetable juices. Drinks in serum is affordable for most people.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний погляд на фітотерапевтичний сектор вітчизняного фармацевтичного ринку
    (2009) Кучмістова, Олена Федосіївна; Ігнатова, Олена Андріївна; Майборода, Олена Іванівна; Кучмістов,О. В.
    Проаналізовано долю фітопрепаратів на сучасному українському фармацевтичному ринку, як найбільш перспективного фізіологічного напряму у лікуванні цілої низки захворювань. Відзначається зростання як фармацевтичних фірм, що випускають рослинні препарати, так і об’ємів цієї продукції. Особлива увага приділяється сокам, їх використанню у вигляді фармпрепаратів або харчових добавок. Analyzed the proportion of herbal remedies in today's pharmaceutical market as the most promising directions in the treatment of many diseases. Marked increase in both the pharmaceutical companies that produce herbal preparations and volumes of these products. Particular attention juices, their use as pharmaceuticals or dietary supplements.