Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Гормони - регулятори апетиту
    (2020) Салімова Євгенія Гусейнівна; Рачковська, Антоніна Миколаївна; Майборода, Олена Іванівна
    Проведено аналіз вітчизняних і закордонних літературних джерел стосовно впливу гормонів лептину та греліну на набирання ваги людським організмом.
  • Ескіз
    Документ
    The impact of obesity on economy
    (2014) Maevska, Catalina
    In our days food plays an important role for every person (it is a source of energy), but not everybody can eat healthy. That is why this topic is so acute now. Don’t think that global economy and unhealthy food are far away from each other. They are closely connected and obesity has a large influence on the economy.
  • Ескіз
    Документ
    Разработка инновационного мясного продукта для людей страдающих ожирением
    (2013) Пешук, Людмила Васильевна
    В данной статье приведена разработка инновационной технологии производства мясного продукта для людей страдающих ожирением. Инновация заключалась в подборе сырья и оптимизации его составляющих по биологической ценности, жирнокислотному составом и при этом имела привлекательные органолептические показатели. Получен новый диетический продукт на основе мяса индейки и кролика, изучены различные эффекты термической обработки (приготовление пищи, запекания, варки), на физико-химические, функционально-технологические, структурные, механические, микробиологические и органолептические характеристики готового продукта. Исследована возможность продления сроков хранения с использованием различных видов упаковки. This paper presented the development of innovative technology of meat products for people who are obese. Innovation was the selection of raw materials and components optimize its biological value, fatty acid composition and thus was attractive organoleptic properties. Received new diet product based on the meat of turkey and rabbit studied various effects of heat treatment (cooking, baking, cooking), the physico-chemical, functional and technological, structural, mechanical, microbiological and organoleptic characteristics of the product. The possibility of extension of shelf life by using different types of packaging.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив газованих напоїв на здоров’я людини
    (2010) Нещадим, Лариса Петрівна; Кравченко, Катерина Віталіївна
    Ретельне вивчення впливу газованих напоїв на організм показало, що їх вживання приводить до серйозних захворювань печінки, нирок, сприяє розвитку діабету і хвороби серця. Особливо небезпечною є ортофосфорна кислота, яка вимиває з кісток кальцій. В роботі розглянуто вплив газованих напоїв на організм людини,зібрані рекомендації щодо їх вживання. Careful study of the effect of carbonated drinks on the body showed that their use leads to serious liver disease, kidney disease, contributes to the development of diabetes and heart disease. Especially dangerous is orthophosphoric acid, which leaches calcium from the bones. In this work the effect of carbonated drinks on the human body is considered and recommendations for their use are collected.