Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток конструктивних схем для безлопатевого замішування
    (2012) Лісовенко, Олексій Тимофійович; Стадник, Ігор Ярославович
    Високі вимоги до якості замішування обумовлюють труднощі вибору ефективного технологічного процесу і устаткування. Тому створення умов для інтенсифікації процесів замішування тіста, застосування ефективних механічних методів дії на компоненти, ліквідація непродуктивної праці, тобто створення ресурсозберігаючих технологій замішування компонентів є однією з важливих завдань розвитку і вдосконалення технологічних процесів і тістомісильних машин в хлібопекарській галузі. Проте в сучасний період ринкових стосунків процес інтенсивного замішування тіста став серйозною перешкодою в створенні нових технологічних процесів його приготування. High demands on the quality of mixing determine the difficulty of choosing an effective technological process and equipment. Therefore, the creation of conditions for the intensification of the processes of kneading, applying the effective mechanical methods of influence on the components, the elimination of unproductive labour, i.e. the creation of resource-saving technologies of mixing of the components is an important task of development and improvement of technological processes and mixers in the baking industry. However, in the current period of market relations, the process of intensive kneading became a serious obstacle in the creation of new technological processes of its preparation.
  • Ескіз
    Документ
    Розширення асортименту делікатесної продукції з нетрадиційної м’ясної сировини
    (2015) Гагач, Іван Ігоревич; Іванова, Тетяна Миколаївна; Штик, Ірина Іванівна; Пешук, Людмила Василівна
    Харчування населення - найважливіша соціальна проблема в усі часи. Від повноцінності харчування людини залежить його життєдіяльність, стан здоров'я і тривалість життя. Населення нашої країни щороку відчуває дефіцит білка в раціоні, що негативно позначається на рівні життя. За тривалістю життя Україна посідає 61-е місце в світі [Представництво ООН в Україні]. Причиною такого становища є відсутність концепції виробництва продукції тваринництва, незадовільне використання генетичного потенціалу, слабка кормова база, недостатня увага до розвитку галузі тваринництва. В умовах ринкової економіки провідне місце у виробництві харчових продуктів тваринного походження повинні займати ресурсозберігаючі технології. Nutrition - an important social problem at all times. From the usefulness of human nutrition depends on its ability to health and life expectancy. The population of our country every year is deficient protein in the diet, which affects the quality of life. Over the lifetime Ukraine occupies 61st place in the world [United Nations in Ukraine]. This situation is no concept of animal production, poor use of genetic potential, poor food supply, lack of attention to the development of the livestock industry. In a market economy leading position in the production of food of animal origin must take resource-saving technologies.
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні властивості арахісу, отриманого сушінням зі змішаним теплопідведенням
    (2014) Євлаш, Вікторія Владленівна; Потапов, Володимир Олексійович; Нікітін, С. О.; Нєміріч, Олександра Володимирівна
    В Україні за останні роки пріоритетним напрямком наукових досліджень є розвиток інноваційних ресурсозберігаючих технологій. Численні роботи присвячені удосконаленню попередньої термічної обробки арахісу, який широко використовується в кондитерській галузі і закладах ресторанного господарства. Основним видом промислової обробки арахісової сировини є високотемпературна сушка (близько 160 °C) і обсмажування в спеціальних печах і шафах. Але традиційний спосіб термічної дії на ядра арахісу є тривалим, що призводить до окислення жиру в ньому, частковому руйнуванню деяких амінокислот, а також втраті розчинності білка, а, отже, зниженню його біологічної цінності та функціональних властивостей. Тому актуальним залишається питання формування заданих технологічних властивостей ядра арахісу в ході термічної обробки, що сприяє отриманню кондитерської продукції високої якості і конкурентоспроможної на сучасному ринку. In Ukraine in recent years research priority is development of innovative energy-saving technologies. Many works are devoted improvement of the previous heat treatment peanuts, which are widely used in the confectionery sector institutions and restaurants. The main type of industrial processing of raw materials are high-peanut drying (160 ° C) and roast in special furnaces and cabinets. but traditional way of thermal effects on peanut kernels is lengthy, leading to oxidation of fat in it, the partial destruction of some amino acids and loss of protein solubility, and thus reduce its biological value and functional properties. Therefore, an important question remains formation given technological properties of peanut kernels during thermal processing, helps to ensure confectionery products of high quality and competitive on the market today.
  • Ескіз
    Документ
    Інновації у ресурсозберігаючих технологіях виробництва м'ясопродуктів
    (2014) Пешук, Людмила Василівна; Галенко, Олег Олександрович
    На сьогоднішній день спостерігається чітка тенденція пошуку, розробки та використання нових методів обробки харчової сировини. Досвід практичного використання ферментів для обробки м'ясної сировини дозволяє забезпечити раціональне використання м'ясних ресурсів, інтенсифікувати виробництво продуктів, підвищити їх якість і збільшити вихід готової продукції. To date, there is a clear trend of finding, developing and the use of new methods of processing food raw material. practical Experience the use of enzymes for processing raw meat ensures rational use of meat resources intensify production products, improve the quality and increase the output of finished products.