08.00.04 - Економіка та управляння підприємствами
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7370
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Формування стратегії інноваційного розвитку підприємств спиртової галузі(2019) Шевченко, Людмила ОлегівнаДисертація на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). – Національний університет харчових технологій, Київ, 2019. Дисертаційна робота присвячена пошуку шляхів вирішення важливого наукового завдання – формування стратегії розвитку підприємств спиртової галузі та розвитку теоретичних та методичних аспектів впровадження інноваційних змін. У роботі розвинуто понятійно-категоріальний апарат сфери інноваційного розвитку в частині визначень понять «інновація», «стратегія», «стратегія розвитку підприємства», «інноваційний розвиток підприємства». Розвинуто методичні та теоретичні положення розробки стратегії інноваційного розвитку підприємств спиртової галузі шляхом створення оновленої організаційної структури та зміною принципів управління. Побудовано план стратегічного розвитку підприємств спиртової галузі. Виявлено необхідність застосування диференційованого підходу для вибору шляхів подальшого розвитку спиртових підприємств. Розвинуто методичні підходи до оцінки інноваційного потенціалу спиртового підприємства. Розроблено пропозиції щодо використання незадіяних у виробництві спирту потужностей. Зпрогнозовано отримання позитивного ефекту після впровадження стратегії інноваційного розвитку. The dissertation is devoted to the search for ways of solving the scientific problem of the development of enterprises of the alcohol industry and the development of theoretical and methodical aspects of the introduction of innovation changes. The theoretical bases of construction of the strategy of innovative development are developed in the work. The categorical apparatus of the sphere of innovation development in the part of definitions of the concepts "innovation", "strategy", "strategy of enterprise development", "innovative development of the enterprise" is supplemented. The evolution of scientific approaches to innovative development of the enterprise, the influence of innovations on the activity of the enterprise, generalizations of scientists' views and discovered that during the period of extensive economic transformations Ukrainian enterprises need to constantly search for new measures to update the management of the enterprise for the release of new types of products , attraction of new technologies, use of new resource-saving installations, etc. The engine of innovation development of the enterprise is the development of a development strategy based on the attraction of innovations. The main attention is paid to the development of methodological and theoretical provisions for developing a strategy for innovative development of enterprises in the alcohol industry, by creating an updated organizational structure and changing the principles of management. The importance of constructing a strategic development plan for alcohol companies is proved. Non-liquid assets that do not actually carry out production activities are offered for liquidation - through the sale of property through the State Property Fund of Ukraine and repayment of partial debts to creditors.Документ Формування стратегії розвитку підприємств хлібопекарської галузі на основі комплексної оцінки фінансового стану(2014) Бойко, Ірина АнатоліївнаДисертація присвячена дослідженню теоретичних положень та розробці практичних рекомендацій щодо формування стратегії розвитку підприємства на основі комплексної оцінки фінансового стану. Уточнено сутність поняття «стратегія» та узагальнено основні причини неефективної реалізації стратегії розвитку. Доведено необхідність використання збалансованої системи показників для ефективної реалізації стратегії, що формується виходячи із фінансового аналізу підприємства. Проведено аналіз фінансового стану підприємств хлібопекарської галузі та визначені основні фактори впливу на нього. Обґрунтовано методичний підхід до формування стратегії розвитку підприємства на основі визначення фінансового рівня розвитку та інтенсивності розвитку. Запропоновано методику визначення фінансового рівня розвитку, що ґрунтується на фінансовому та таксономічному аналізі. Запропоновано методичний підхід до визначення рівня збалансованості фінансового стану підприємства та обґрунтовано необхідність формування фінансових профілів для управління збалансованістю фінансовим станом і визначення оперативних, тактичних та стратегічних цілей розвитку підприємства. Author determines the essence of the concept of “strategy” and summarizes the main reasons for ineffective implementation of development strategies. Author justifies the necessity of using the Balanced Scorecard for effectively implementation of strategies which is formed on the basis of financial analysis. The thesis contains the analysis of the financial state of bakery industry enterprises and identifies the key factors which are influenced on it. Author justifies methodical approach to formation of the development strategy on the basis of the definition of financial level of development and intensity of development. Author develops method of determining the level of financial development based on the financial and taxonomic analysis. Also author develops the methodical approach to the definition of a balanced financial state of the enterprise and justifies the necessity of development of financial profiles for managing of balance of financial state and determining the operational, tactical and strategic goals of the enterprise development.Документ Формування стратегії розвитку на засадах комплексного оцінювання діяльності молокопереробних підприємств(2011) Момчева, Анна МиколаївнаДисертація присвячена дослідженню теоретичних положень та розробці прикладних рекомендацій для формування стратегії розвитку молокопереробних підприємств на засадах комплексного оцінювання їхньої діяльності. Dissertation is devoted to the research of theoretical positions and development of the applied recommendations concerning the development strategy formation on the principles of complex evaluation of milkprocessing enterprises activity.