08.00.04 - Економіка та управляння підприємствами

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7370

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Управління оборотними засобами підприємств харчової промисловості
    (2014) Шереметинська (Горобець), Оксана Валеріївна
    Висвітлено теоретико-методичні засади управління оборотними засобами підприємств хлібопекарної промисловості, обґрунтовано необхідність побудови цілісної системи, яка формалізована у послідовність управлінських дій, заснована на об’єднанні підсистем управління оборотними засобами за основними елементами. Розроблено пропозиції з вдосконалення організаційної структури управління хлібопекарським підприємством з інтегруванням до неї функцій управління оборотними засобами та елементів логістичного підходу та контролінгу. Здійснено узагальнення теоретичних підходів щодо визначення сутності оборотних засобів та визначено їх місце в системі управління підприємством, охарактеризовано управління оборотними засобами на основі функціонального та системного підходів, та визначено фактори впливу на ефективність управління ними. Розширено підхід до класифікаційних ознак при групуванні оборотних засобів з метою підвищення ефективності управління. Проаналізовано стан та тенденції розвитку систем управління оборотними засобами на хлібопекарських підприємствах, визначено їх роль у забезпеченні ефективності господарської діяльності, здійснено прогноз зміни оборотності оборотних засобів хлібопекарських підприємств. The thesis considers the theoretical and methodological principles of management of working capital of the baking enterprises, proving the necessity to make a coherent sequence of managerial actions based on the combination of management subsystems of working capital by major elements. Suggestions how to improve the organizational structure of baking enterprise management when integrating the functions of management of working capital and elements of logistic approach and controlling are developed. The summing up of theoretical approaches to define the meaning of working capital and its role in the enterprise management is done. Working capital management on the basis of functional and system approaches and the factors of influence on the efficiency of their management are characterized. The approach to classification features when grouping working capital in order to increase the efficiency of its management is elaborated. The current state and development trends of management of working capital at the baking enterprises and its role in the efficiency of economic activity are analyzed. The prognosis of changes in the working capital turnover of baking enterprises is carried out.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування основних напрямів розвитку підприємств дитячого харчування в Україні на основі маркетингових досліджень
    (2007) Медведенко, Олена Василівна
    У дисертації аналізуються основні теоретичні засади проведення маркетингових досліджень, розроблено авторську методику прогнозування основних тенденцій розвитку підприємств дитячого харчування в Україні. Дослідження макро- та мікромаркетингового середовища дало змогу узагальнити основні перешкоди, тенденції та перспективи розвитку підприємств дитячого харчування, розробити можливі шляхи зниження загроз та використання можливостей українських виробників. Обґрунтування потреби в продуктах дитячого харчування різних видів та виявлення груп продукції, потреба в яких задоволена найменше, дозволили узагальнити напрями забезпечення потреби вітчизняними виробниками та розробити концепцію виведення на ринок продуктів дитячого харчування нового покоління. Запропонована організаційно-економічна модель розвитку підприємств дитячого харчування обґрунтовує основні показники їх розвитку за сегментами ринку та спрямована на виконання положень Закону України «Про дитяче харчування». Основна мета моделі - зайняття українськими виробниками лідируючих позицій в галузі продуктів дитячого харчування. In the dissertation the basic theoretical principles of carrying out of marketing researches are analyzed, the author's technique of forecasting of the basic tendencies of development of the children's nutrition enterprises in the Ukraine are developed. Research makro- and the micromarketing environment has allowed to generalize the basic obstacles, tendencies and prospects of development of the children's nutrition enterprises, to develop possible ways of decrease of threats and uses of opportunities of the Ukrainian manufacturers. A substantiation of requirement for products of a children's nutrition of different kinds and revealing of groups of production, requirement in which it is satisfied badly, than in the others, have allowed to generalize directions of satisfaction of requirement domestic manufacturers and to develop the concept of deducing on the children's nutrition market the products of new generation.
  • Ескіз
    Документ
    Тактичне планування грошових потоків на підприємствах харчової промисловості
    (2014) Федишин, Майя Пилипівна
    У дисертаційній роботі представлені теоретичні засади планування грошових потоків в системі управління, суті, класифікації тактичних і стратегічних цілей підприємств; особливості формування грошових потоків на підприємствах харчової промисловості та обґрунтовано їх роль у забезпеченні цілей підприємств галузі.Проаналізовано існуючі підходи щодо визначення сутності поняття «грошові потоки», узагальненоїх класифікаційні ознаки, визначено місце та роль грошових потоків у досягненні цілей підприємств; обґрунтовано значення тактичного планування грошових потоків на підприємствах. В роботі проведено аналіз стану підприємств харчової промисловості, досліджено стан формування грошових потоків на підприємствах, запропоновано вирішити основні проблеми, що виникають у процесі руху грошових потоків, запропоновано шляхи підвищення ефективності тактичного планування як передумови зміцнення фінансової стабільності на харчових підприємствах. Розглянуто проблеми формування грошових потоків та наслідки неефективного планування грошових потоків для підприємств. Запропонованонауково-методичний підхіддо оцінювання ефективності тактичного планування грошових потоків на підприємствах харчової промисловості, спрогнозовано оптимальний розмірцільового грошового потоку, що забезпечуватиме підвищення темпів економічного розвитку підприємств та зростанняїхконкурентних позицій і ринкової вартості. Практичне застосування оцінки рівня планування дає можливість проранжувати підприємства за рівнем ефективності планування та, залежно від одержаних результатів, запропонувати комплекс заходів щодо підвищення ефективності грошових потоків на підприємствах харчової промисловості. The research focuses ontheoretical, methodological, organizational and practical problems and increases cash flows tactical planning efficiency in the food industry. The dissertation presents theoretical foundations of nature, enterprises tactical and strategic goals classification, especially the cash flows formation in the food industry and the paper proves their role in providing the objectives enterprises of the food industry. There were analyzed the approaches to defining the essence of the concept of "cash flow", generalized the existing classifications, defined the cash flow place and role for achieving business goals; grounded the importance of tactical planning on the enterprises. The thesis analyzes the state of the food industry, investigates the firms financial condition in the sample and on the basis of financial condition analysis, cash flow estimation is proposed to solve the main problems encountered in the cash flows suggested ways to improve tactical planning as a prerequisite for strengthening financial stability on the food enterprises. The cash flows formation problems and the consequences of ineffective cash flow planning for businesses were studied. A methodical approach to evaluating the efficiency of tactical planning in the food industry, the predicted optimum amount of net cash flows, which will ensure the economic development movement and their market value increase were offered. Practical application of the planning assessment enables enterprises to rank the level of efficiency planning and depending on the results, suggests a range of measures to improve the efficiency of cash flows in the food industry.