05.18.13 – Технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7367
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Наукові основи зберігання плодових овочів з використанням обробки біологічно активними речовинами(2017) Прісс, Олеся ПетрівнаДисертація присвячена розробці наукових основ зберігання плодових овочів з використанням обробки біологічно активними речовинами. Обґрунтовано науково-теоретичні положення формування антиоксидантного статусу плодових овочів і використання композицій екзогенних біологічно активних речовин антиоксидантної дії у поєднанні з післязбиральною тепловою обробкою для максимальної збереженості фітонутрієнтів та товарної якості плодових овочів під час подовжених термінів зберігання в охолодженому стані. Розроблено склад композицій біологічно активних речовин і встановлено оптимальні концентрації, які забезпечують максимальну збереженість фітонутрієнтів і підвищення виходу стандартної продукції після зберігання плодових овочів в охолодженому стані. Удосконалено технологію зберігання плодових овочів з використанням післязбиральної обробки біологічно активними речовинами біогенного і синтетичного походження та показано її економічну ефективність. Thesis is dedicated to scientific basis development of fruiting vegetable storage with usage of biologically active substances treatment. Scientific and theoretical principles of antioxidant status formation in fruiting vegetables were reasoned, as well as usage of exogenous biologically active substances compositions combined with postharvest heat treatment providing maximization of preservation of phytonutrient content and commodity of fruiting vegetable during the extended storage under the cooling conditions. Biologically active substances composition and optimal concentrations were developed to increase maximum phytonutrient preservation and standard production output after fruiting vegetables storage under the cooling conditions. Technology of fruiting vegetable storage with usage of postharvest treatment with biologically active substances of biogenic and synthetic origin is improved and its’ economical efficiency was shown.Документ Удосконалення технології зберігання зелені петрушки за використання композиції аграрного гідрогелю та антиоксидантів(2016) Кулик, Аліна СтепанівнаДисертація присвячена обґрунтуванню та удосконаленню технології зберігання зелені петрушки на основі аграрного гідрогелю та антиоксидантів. Dissertation is devoted to the development of elements of storage technology parsley on the basis of agrarian hydrogel and antioxidants.