05.18.02 - Технологія зернових, бобових, крупяних продуктів і комбікормів, олійних і лубяних культур

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7361

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології виробництва комбікормів для перепелів
    (2013) Ноздрюхіна (Козюля), Інна Володимирівна
    Дисертація присвячена науковому обґрунтуванню доцільності застосування насіння льону як концентрованого джерела білка та енергії у кормовиробництві та удосконаленню технології виробництва комбікормів для перепелів з його використанням. У роботі досліджено хімічний склад і біологічну цінність основних сортів насіння льону, які вирощуються в Україні. Обґрунтовано доцільність використання насіння льону олійного сорту «Південна ніч», який містить значну кількість жиру та білка з високою біологічною цінністю. Встановлено необхідність використання екструзійного оброблення сумішей сої з доданням насіння льону (лляною макухою). Досліджено зміни біохімічного складу сумішей під час екструдування. Розроблено білкові довавки на основі екструдованих сумішей бобів сої з насінням льону(лляною макухою) та сухої молочної сироватки. Визначено показники якості отриманих білкових добавок. Науково обґрунтовано та удосконалено технологію виробництва комбікормів для перепелів з використанням розроблених білкових добавок. Розроблено та затверджено рекомендацію по використанню насіння льону у виробництві комбікормів для перепелів. Дані рекомендації прийняті до впровадження на одному з підприємств галузі. Розраховані рецепти комбікормів для різних вікових груп перепелів із введенням до їх складу білкових добавок на основі екструдованих сумішей сої з насінням льону (лляною макухою) та сухої молочної сироватки. The thesis is devoted to the scientific substantiation of the usefulness of flaxseed as a concentrated source of protein and energy in forage production and improve production technology feed for quail with it. In this work, the chemical composition and biological value of the main varieties of flax seeds that are grown in the Ukraine . The appropriateness of flax seed oil variety "Southern Nights" that contains a large amount of fat and protein with high biological value. Established the need for extrusion processing of soy blends with the addition of flaxseed (linseed meal ). The changes of the biochemical composition of the mixture during extrusion . A protein supplement from extruded soybeans mixture of flax seeds (linseed meal ) and dry whey . Defined quality indicators derived protein supplements . Scientifically validated and improved production technology feed for quail developed using protein supplements . Developed and approved a recommendation for the use of flax seed in the production of feed for quail. Recommendations are made to implement one of the industry. Estimated recipes fodder for different age groups quail with the introduction of their protein supplements based on extruded mixtures of soybean seed flax (linseed meal ) and dry whey.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія харчового продукту із зерна гречки
    (2012) Фурманова, Юлія Петрівна
    У роботі встановлено зміни хімічного складу зерна гречки після оброблення її ЕМП НВЧ. Вперше визначено можливість і доцільність виробництва «легких» гречаних зерен ЕМП НВЧ. Вивчено вплив потужності ЕМП НВЧ на зростання температури зерна гречки. Доведено, що на якість «легких» гречаних зерен впливає не лише температура, але й інтенсивність її наростання. Експериментально встановлено величину усушки зерна гречки при виробництві "легких" гречаних зерен. Встановлено залежність виходу і якості "легких" гречаних зерен від вологості зерна гречки і часу її відволожування; від попередньої підготовки зерна гречки; від її крупності. Встановлено строки зберігання «легких» гречаних зерен з урахуванням різних температурних режимів. Доведено стерилізуючу дію ЕМП НВЧ при обраних режимах оброблення. Науково обґрунтовано та розроблено технологію виробництва «легких» гречаних зерен. Розраховано очікуваний економічний ефект виробництва «легких» гречаних зерен.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія кормових добавок з використанням нетрадиційної сировини
    (2005) Супрун-Крестова, Олена Юріївна
    Дисертація присвячена науковому обґрунтуванню доцільності застосування нетрадиційної сировини (відходів переробки шавлії, кропу, м’яти, ісопу, лофанту) та розробленню технології виробництва кормових добавок з її використанням. Встановлено зміни вмісту антипоживних речовин в процесі екструзійної обробки нативного насіння сої. Вивчено технологічні властивості та хімічний склад відходів переробки ефіроолійних культур: м’яти, кропу, шавлії, ісопу та лофанту. Визначено доцільність виробництва екструдованих кормових сумішей на основі зернової сировини (ячменю, кукурудзи, пшениці) та насіння сої. Досліджено вплив екструзійного оброблення на технологічні властивості та хімічний склад кормових зернових сумішей. Вивчено зміни якості екструдованих кормових сумішей у процесі зберігання. Науково обґрунтовано та розроблено технологію виробництва кормових добавок з використанням нетрадиційної сировини: відходів переробки шавлії, кропу, м’яти, ісопу, лофанту. Розроблено нормативно-технічну документацію на одержану кормосуміш екструдовану. Розраховано очікуваний економічний ефект від використання розроблених рецептів комбікормів з введенням до їхнього складу екструдованих кормових сумішей.