Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 30
  • Ескіз
    Документ
    Поліпшувач для хлібобулочних виробів з соєвими продуктами (Патент на винахід № 58883)
    (2003) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Махинько, Валерій Миколайович; Дробот, Віра Іванівна; Савчук, Наталія Іванівна
    Винахід призначений для поліпшення якості готових виробів при виробництві хліба підвищеної харчової та біологічної цінності з соєвими продуктами. Технічним результатом є створення поліпшувача, який не містить небезпечних для здоров'я людини компонентів і дає змогу отримувати хліб великого об'єму за рахунок використання ферментних препаратів (Глюзім, Фунгаміл, Пентопан) і соєвого солоду. The invention is intended to improve the quality of finished products in the production of bread of high nutritional and biological value with soy products. The technical result is the creation of an improver that does not contain components hazardous to human health and allows you to get a large volume of bread through the use of enzyme preparations (Gluzyme, Fungamyl, Pentopan) and soybean malt.
  • Ескіз
    Документ
    Біодеградабельне покриття, що запобігає черствінню (Патент на винахід № 115195 )
    (2017) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Попова, Інна Вадимівна
    Винахід належить до біодеградабельного покриття, що запобігає черствінню, яке містить плівкоутворювач, пластифікатор та воду. Як плівкоутворювач покриття містить природний крохмаль кукурудзяний або картопляний та желатин, як пластифікатор - сечовину, та додатково містить гідрофобну складову. The invention relates to a bio-degradable coating that prevents the formation of a wormwood film form, plasticizer and water. As a film-forming coating contains natural corn starch or potato and gelatin, as a plasticizer - urea, and additionally contains hydrophobic component.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб визначення пористості хлібобулочних виробів (Патент на корисну модель № 112569)
    (2016) Петруша, Оксана Олександрівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Дащинська, Ольга Андріївна
    Проведені дослідження використання цифрового зображення для встановлення пористості харчових продуктів на прикладі хлібобулочних виробів. Studies using digital image for setting the porosity of the example food bakery products.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб йодування хлібобулочних виробів за допомогою їстівного покриття (Патент на винахід №114573)
    (2017) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Петренко, Олена Дмитрівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Голь, Артем Олегович; Кравченко, Оксана Володимирівна
    Спосіб йодування хлібобулочних виробів за допомогою їстівного покриття включає заміс тіста з борошна, солі, дріжджів, бродіння, оброблення тістових заготовок, вистоювання і випікання. На випечений та охолоджений до температури 30-45 °C виріб наносять їстівне покриття і витримують 3-5 хв. для утворення плівки. Для отримання покриття декстрин тапіокового крохмалю у кількості 0,5-2 % змішують з водою з подальшим введенням до суспензії попередньо замоченого у воді пектину у кількості 0,1-0,75 % і желатину 0,1-2,0 %, далі додають гліцерин у кількості 0,1-2 % при нагріванні до температури 90-100 °C, перемішують для отримання однорідної маси. Масу охолоджують до температури 45-55 °C та вносять йодовмісний компонент еламін у кількості 0,5-2,5 % і знову перемішують до однорідної маси. Method iodization of bakery products using edible coatings include batch of dough flour, salt, yeast, fermentation processing dough pieces, proofing and baking. On baked and cooled to a temperature of 30-45 ° C coated edible product coverage and stand 3-5 minutes. to form a film. For dextrin covering Tapiok starch in an amount of 0.5-2% is mixed with water, followed by an introduction to the suspension pre-soaked in water in an amount of pectin and gelatin 0,1-0,75% 0,1-2,0%, then add glycerin in an amount of 0,1-2% when heated 90-100 ° C, stirred for smooth. The mass is cooled to 45-55 ° C and enter Iodine-containing component in an amount elamin 0.5-2.5% and again mix until smooth.
  • Ескіз
    Документ
    Біодеградабельне покриття, що запобігає черствінню (Патент на корисну модель №112407)
    (2016) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Попова, Інна Вадимівна
    Біодеградабельне покриття, що запобігає черствінню, містить плівкоутворювач, пластифікатор та воду. Як плівкоутворювач використовується природний крохмаль кукурудзяний або картопляний та желатин, як пластифікатор - сечовина та додатково використовується гідрофобна складова. Biodegradable coating that prevents wormwood, contains a film form, a plasticizer and water. A natural corn starch is used as a filmformer potatoes and gelatin, as a plasticizer, is urea and is additionally used hydrophobic component.
  • Ескіз
    Документ
    Склад їстівної плівки з пробіотиком (Патент на винахід №114574)
    (2017) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Покойовець, Катерина Юріївна; Кравченко, Оксана Володимирівна; Голь, Артем Олегович
    Склад їстівної плівки з пробіотиком містить плівкоутворювач, воду та пробіотичну добавку Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus. Як плівкоутворювач використовують модифікований крохмаль з високоамілозних сортів кукурудзи, желатин, як пробіотичну добавку додатково використовують Acetobacter aceti, Bifidobacterium adolescentics, Bifidobacterium animalis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Propionibacterium freudenreichii та додатково плівка містить гліцерин. The composition of edible film contains probiotics plivkoutvoryuvach, water and probiotic supplements Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus. As plivkoutvoryuvach use modified starch vysokoamiloznyh varieties of corn, gelatin, as probiotic supplements also use Acetobacter aceti, Bifidobacterium adolescentics, Bifidobacterium animalis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Propionibacterium freudenreichii and film additionally contains glycerin.
  • Ескіз
    Документ
    Активне біорозкладальне паковання для харчових продуктів(Патент на корисну модель №104044)
    (2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Бурдейна, Оксана Володимирівна
    Активне біорозкладальне пакування для харчових продуктів містить структуроутворювач та оксид титану (ТіO2). Як структуроутворювач використовують декстрин, желатин та гліцерин. Biodegradable active packaging for foods and structure-containing titanium oxide (TiO2). Dextrin, gelatine and glycerine are used as filmforming.
  • Ескіз
    Документ
    Біорозкладальне паковання для харчових продуктів(Патент на корисну модель №103986)
    (2015) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Голь, Артем Олегович; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Біорозкладальне паковання для харчових продуктів містить плівкоутворювач, гліцерин та воду. Як плівкоутворювач використовують декстрин та желатин. Biodegradable packaging for foodstuffs containing filmformer, glycerin and water. Dextrin and gelatin used as filmformers.
  • Ескіз
    Документ
    Біорозкладальне паковання для харчових продуктів(Патент на корисну модель №103653)
    (2015) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Каржевська, Олександра Михайлівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Біорозкладальне паковання для харчових продуктів, що містить плівкоутворювач, гліцерин та воду, причому як плівкоутворювач використовується декстрин та карагінан. Biodegradable packaging of products, containing plenkoobrazovatel, glycerin and water and filmformer-dextrin and carrageenan.
  • Ескіз
    Документ
    Біорозкладальне паковання для харчових продуктів(Патент на винахід №113111)
    (2015) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Каржевська, Олександра Михайлівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Винахід належить до біорозкладального паковання для харчових продуктів, що містить декстрин, карагінан, гліцерин та воду. The invention relates to biorozkladalnoho packaging for foodstuffs containing dextrin, carrageenan, glycerin and water.