Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 9 з 9
Документ Спосіб автоматичного регулювання процесу затирання солоду (Патент на корисну модель № 105126)(2016) Кишенько, Василь Дмитрович; Смітюх, Ярослав Володимирович; Гученко, Ярослав ВолодимировичСпосіб автоматичного регулювання процесу затирання солоду передбачає визначення ступеня оцукрення в оцукрювачі, температури в змішувачі води, температури в оцукрювачі, витрати подрібненого солоду, що надходить в змішувач, витрати теплої води, змінювання подачі холодної води в змішувач води, змінювання подачі теплої води в змішувач, змінювання подачі пари в теплообмінник оцукрювача. Додатково вимірюється якість подрібненого солоду і на основі інформації про якість подрібненого солоду і ступеня оцукрення солоду в оцукрювачі, температури води в змішувачі води, температури в оцукрювачі, витрати подрібненого солоду, витрати теплої води здійснюється її фазифікація і нечіткі значення технологічних параметрів піддаються аналізу на основі знань із бази знань і за виявленими характерними ознаками сировини та продукції здійснюється інтелектуальний пошук оптимальних рішень, які після дефазифікації змінюють положення виконавчих механізмів подачі холодної води в змішувач води, подачі теплої поди в змішувач та подачі пари у теплообмінник оцукрювача. Method of automatic regulation of mashing malt involves determining the degree saccharification process, temperature in mixing water temperature in saccharification process, costs crushed malt coming into the mixer, the cost of warm water, changing supply cold water faucet water, changing supply hot water to the faucet, changing the steam in the heat exchanger saccharification process. Additional measured quality crushed malt and based on information on the quality of the crushed malt and degree otsukrennya malt saccharification process, water temperature and mixing water temperature in saccharification process, costs crushed malt consumption of warm water made its phasing and fuzzy process parameters are analyzed on the basis of knowledge a knowledge base and identified by the characteristics of raw materials and products made intelligent search for optimal solutions that defuzzification after changing position actuators cold water supply to the faucet water supply pods warm the mixer and steam in a heat exchanger saccharification process.Документ Спосіб автоматичного керування брагоректифікаційною установкою (Патент на корисну модель № 103724)(2015) Кишенько, Василь Дмитрович; Новаковська, Наталія Генадіївна; Кучер, Андрій ЄвгеновичСпосіб автоматичного керування брагоректифікаційною установкою передбачає регулювання тиску низу та верху в колонах брагоректифікаціної установки, регулювання подачі бражки в бражну колону, регулювання витрати бражного дистиляту в епюраційну колону, регулювання витрати епюрату в ректифікаційну колону, регулювання відбору спирту-ректифікату, стабілізацію рівня в колонах брагоректифікаційної установки, вимірювання міцності спирту- ректифікату, вимірювання температури бражки. При цьому, додатково вимірюють температуру на контрольних тарілках колон брагоректифікаційної установки, міцність бражки, міцність бражного дистиляту, міцність епюрату, на основі інформації про витрати пари в кожну колону брагоректифікаційної установки, витрату бражки, витрату бражного дистиляту, витрату епюрату, витрату спирту-ректифікату, температуру бражки, температур на контрольних тарілках колон брагоректифікаційної установки проводять ідентифікацію математичних моделей, які зв'язують критерії оптимальності - міцності бражного дистиляту, епюрату, спирту-ректифікату, продуктивності колон брагоректифікаційної установки та втрат спирту в кожній колоні брагоректифікаційної установки від режимних параметрів - температури бражки, температур на контрольних тарілках колон брагоректифікаційної установки, витрат пари в кожну колону брагоректифікаційної установки, витрат бражки, бражного дистиляту, епюрату, спирту-ректифікату, і на базі отриманих математичних моделей обчислюються міжкритеріальні інтенсивності взаємодії, за якими проводять класифікацію ситуаційних конфліктів, і у випадку виникнення конфлікту антагоністичного характеру здійснюють коригування технологічних режимів шляхом зміни завдання регуляторам тиску низу та верху в колонах, регулятору подачі бражки в бражну колону, регулятору витрати бражного дистиляту в епюраційну колону, регулятору витрати епюрату в ректифікаційну колону, регулятору відбору спирту-ректифікату, регуляторам рівня в колонах брагоректифікаційної установки, переводячи ситуаційний конфлікт в неантагоністичну форму. A method for automatically setting control brewdistillation plant provides for the regulation of pressure from above and below in the columns brewdistillation plant, feeding mash adjustment in the mash column, regulation mash distillate flow in epuration column, regulation epyurata flow into the distillation column, control the selection of rectified alcohol level stabilization in the columns brewdistillation plant measuring fortress alcohol, measuring the temperature of the mash. At the same time, additional measure the temperature on the control plates columns brewdistillation plant mash fortress castle mash distillate epyurata fortress, based on information about spending a couple in each column brewdistillation plant, consumption of mash, consumption mash distillate consumption epyurata, consumption of alcohol rectified , the mash temperature, the temperature on the control plates columns brewdistillation plant carried out the identification of mathematical models linking optimality criteria - fortress mash distillate epyurata, alcohol, performance, installation and columns brewdistillation plant alcohol losses in each column brewdistillation plant of regime parameters - the mash temperature, temperature on control plates columns brewdistillation plant, steam flow into each column brewdistillation plant mash costs mash distillate epyurata, rectified alcohol, and on the basis of the obtained mathematical models calculated between the criteria intensity of interaction in which the classification of situational conflicts, and in the event of conflict antagonistic carry out adjustment of technological modes by changing the setting regulators pressure from above and below in the columns, the regulator supplying the mash in the mash column, flow controller mash distillate epuration column, flow controller epyurata in the distillation column, the controller selection rectified alcohol level controls in the columns brewdistillation plant , translating situational conflict in the form of nonantagonistic.Документ Спосіб автоматичного багатоцільового керування процесом приготування тіста (Патент на корисну модель № 103987)(2016) Кишенько, Василь Дмитрович; Шаруда, Світлана Сергіївна; Заєць, Ігор МиколайовичСпосіб автоматичного багатоцільового керування процесом приготування тіста включає вимірювання окисно-відновного потенціалу тіста, вологості тіста, витрати борошна і рідких інгредієнтів, змінювання подачі борошна та рідких інгредієнтів в тістомісильну машину. Додатково вимірюють витрату вибродженого тіста, питому роботу, виконану при замісі тіста, регулюють температуру тіста. На основі поточних даних вимірювань уточнюють параметри математичних моделей, що зв'язують критерії оптимальності втрат сухих речовин борошна при приготуванні тіста, продуктивності агрегату для приготування тіста та окисно-відновного потенціалу тіста із температурою тіста, питомою роботою, виконаною при замісі тіста, вологістю тіста, витратою борошна, витратою рідких інгредієнтів, витратою вибродженого тіста. На основі уточнених моделей класифікують ситуації, на підставі чого визначається ситуаційна пріоритетність критеріїв оптимальності і проводиться багатокритеріальна оптимізація за схемою компромісів Парето, за результатами якої змінюють завдання регулятору температури тіста та подачу борошна і рідких інгредієнтів в тістомісильну машину. A method of multipurpose automatic control process preparation dough comprises measuring the redox potential of the test, humidity test, and meal expenses liquid ingredients, changes feed flour and liquid ingredients in a dough mixer. Additionally fermented dough measured flow test, the specific work carried out by kneading the dough, regulate the temperature of the test. On the basis of current data measurements specify the parameters of mathematical models linking the criteria of optimality loss of dry matter of flour in the preparation of the dough, the performance of the unit for the preparation of dough and redox test capacity test temperature, the specific work carried out by kneading the dough, the dough moisture, consumption of flour, consumption of liquid ingredients, consumption fermented dough. On the basis of the specified models classify the situation, on the basis of which is determined by the situational priority optimality criteria and carried out multi-criteria optimization scheme Pareto compromise, the results of which change the setting regulator test temperature and supply of flour and liquid ingredients in the dough mixer.Документ Система автоматичного керування похилою дифузійною установкою (Патент на корисну модель № 105130)(2016) Кишенько, Василь Дмитрович; Ладанюк, Анатолій Петрович; Безуглов, Андрій ОлександровичСистема автоматичного керування похилою дифузійною установкою містить розташовані за зонами дифузійної установки датчики температури, які зв'язані із входами фазифікатора, виходи якого під'єднанні до нечіткої нейронної мережі, що зв'язана з базою правил і дефазифікатором, до якого під'єднані виконавчі механізми подачі гріючої пари в дифузійну установку. Додатково введено датчик температури сульфітованої води, датчик цукристості бурякової стружки, датчик доброякісності дифузійного соку, які під'єднані до входу фазифікатора. Датчики цукристості і доброякісності також під'єднані до входу аналізатора якості, вихід якого зв'язаний з блоком модифікації правил, що під'єднаний до бази правил. Automatic control inclined diffusion plant containing diffusion zones located installing temperature sensors that are connected to inputs fazyfikatora outputs which connect to the fuzzy neural network that is connected to the base rules and defazyfikatorom, which are connected actuators supply the heating steam in diffusion plant. Additionally introduced sulfitirovannyh temperature sensor water sensor sugar beet chips, sensor of high quality juice that are connected to the input fazyfikatora. Sensors sugar content and purity are also connected to the analyzer input as output of which is connected with the block modifying the rules connected to the base rules.Документ Система інтелектуального керування процесом солодорощення (Патент на корисну модель № 97218)(2015) Кишенько, Василь Дмитрович; Смітюх, Ярослав Володимирович; Бевз, Олександр ОлеговичСистема інтелектуального керування процесом солодорощення містить об'єкт керування -пересувну грядку, датчик температури, датчик вологості, виконавчі механізми подачі води, привід шнека, електропривід витяжного вентилятора, блок вибору режиму роботи, ходовий двигун. Датчики температури і вологості під'єднані до блока фазифікації, вихід якого з'єднаний з блоком ситуаційного аналізу, до якого під'єднані взаємопов'язані блок вибору режиму роботи і блок лінгвістичних правил, а виходи блока вибору режиму під'єднані до приводу шнека, виконавчого механізму подачі води, ходового двигуна і вентилятора. The system is intelligent process control of growing malt contains the object -peresuvnu patch management, temperature sensor, humidity sensor, actuators water supply, drive screw, electric exhaust fan, block selection mode, running the engine. Temperature and humidity sensors are connected to the phasing unit, whose output is connected to a situational analysis unit, which are interconnected connected unit selection mode and the block of linguistic rules, and outputs block selection mode connected to the drive screw, actuator water supply, navigation and engine fan.Документ Система ситуаційного управління комплексом вакуум- апаратів (Патент на корисну модель № 94935)(2014) Ладанюк, Анатолій Петрович; Кишенько, Василь Дмитрович; Довгоп'ят, Юрій МихайловичСистема ситуаційного управління комплексом вакуум-апаратів містить в своєму складі блок розпізнавання ситуацій, блок вибору критерію управління, інтерфейс користувача, причому блок розпізнавання ситуацій зв'язаний з базою ситуацій і блоком вибору критерію управління. Інформація про ситуацію на об'єкті і критерій управління з блока вибору критерію управління надходить на нечіткий регулятор, який здійснює безпосередній вплив на вакуум-апарат за правилами нечіткого висновку, що зберігаються в його базі знань. The system of situational management of complex vacuum apparatus containing in its composition block recognition situations, the block selection criterion management, user interface, and block recognition of situations associated with situations and base unit selection criterion management. Information about the situation at the site and test management unit selection criterion management comes to fuzzy controller that performs direct impact on the vacuum apparatus for fuzzy inference rules stored in its knowledge base.Документ Система автоматичного інтелектуально керування похилою дифузійною установкою (Патент на корисну модель № 97572)(2015) Кишенько, Василь Дмитрович; Ладанюк, Анатолій Петрович; Сіваченко, Анна АндріївнаСистема автоматичного інтелектуального керування похилою дифузійною установкою містить датчики температури, розташовані за зонами апарата, виконавчі механізми на трубопроводі подачі грійної пари в апарат, фазифікатор і дефазифікатор, нечітку нейронну мережу із базою правил. Додатково система містить послідовно зв'язані сегментатор, статистичний аналізатор вхідної інформації, вейвлетний фільтр та оптимізатор параметрів трешолдингу. Датчики температури підключені до входу сегментатора, а вхід оптимізатора трешолдингу зв'язаний із сегментатором і вейвлетним фільтром. Вихід вейвлетного фільтра з'єднаний з фазифікатором. Automatic intelligent control inclined diffuse installation includes temperature sensors, located zones machine actuators on the pipeline feeding hriynoyi pair in the unit, and fazyfikator defazyfikator, fuzzy neural network of base rules. Additionally, the system contains consistently linked sehmentator, statistical analyzer input information, and wavelet filter optimizer parameters tresholdynhu. Temperature sensor connected to the input sehmentatora, and the entrance Optimizer tresholdynhu connected with sehmentatorom and wavelet filter. Out of wavelet filter connected to fazyfikatorom.Документ Система багатокритеріального управління випарною установкою (Патент на корисну модель № 97574)(2015) Школьна, Олена Валентинівна; Кишенько, Василь Дмитрович; Ладанюк, Анатолій ПетровичСистема багатокритеріального управління випарною установкою складається із датчиків, виконавчих механізмів, багатовимірного регулятора, блока оцінки вектора стану та бази знань. Датчики послідовно з'єднані з блоком оцінки вектора стану, блоком класифікації ситуацій, блоком ідентифікації математичних моделей, блоком ситуаційної згортки критеріїв, блоком багатокритеріальної оптимізації, багатовимірним регулятором і виконавчими механізмами. Вихід блока оцінки вектора стану під'єднаний до багатовимірного регулятора, вихід блока класифікацій ситуацій під'єднаний до входів блока ідентифікації математичних моделей, блока ситуаційної згортки критеріїв, блока багатокритеріальної оптимізації. Блоки класифікації ситуацій, ідентифікації математичних моделей, ситуаційної згортки критеріїв, багатокритеріальної оптимізації зв'язані з базою знань, що містить базу ситуацій, базу структур математичних моделей, ситуаційні згортки критеріїв і алгоритми багатокритеріальної оптимізації. The system of multi-criteria management evaporator consists of sensors, actuators, multi-dimensional regulator, the estimator of the state vector and the knowledge base. The sensors are connected in series with the evaluation unit of the state vector, unit classification situations, unit identification of mathematical models, situational criteria convolution unit, unit multi-criteria optimization, multivariate controller and actuators. The output of the assessment of the state vector is connected to the multi-dimensional regulator, the output of the classifications of situations connected to the inputs of the identification of mathematical models, situational criteria convolution block, block multi-criteria optimization. Blocks classification situations identification of mathematical models, situational convolution of criteria, multi-criteria optimization related to the knowledge base, which contains the base situations, the base structure of mathematical models, situational criteria convolution algorithms and multi-criteria optimization.Документ Система автоматичного управління випарною установкою (Патент на корисну модель № 94930)(2014) Кишенько, Василь Дмитрович; Власенко, Лідія Олександрівна; Сич, Марина АнатоліївнаСистема автоматичного управління випарною установкою складається з датчиків, виконавчих механізмів, багатовимірного регулятора та блока настройок багатовимірного регулятора. Виходи датчиків під'єднані до блока контрольних карт, вихід якого зв'язаний з ідентифікатором тенденцій розвитку об'єкта, інформація з якого надходить на базу знань, що містить фазифікатор, блок лінгвістичних правил, дефазифікатор, який формує завдання для блока корекції настройок багатовимірного регулятора. Automatic control evaporators consisting of sensors, actuators, and multi-dimensional regulator block settings multivariate regulator. The outputs of the sensors connected to the unit control cards, whose output is linked to the trends of the object identifier information which comes to the knowledge base that contains fazyfikator, power linguistic rules defazyfikator that forms task to block correction settings multivariate regulator .