Патенти

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб приготування пивного сусла (Патент на винахід № 92482)
    (2010) Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Проценко, Лідія Василівна; Дерій, Олена Іванівна
    Винахід належить до харчової промисловості, а саме до галузі пивоваріння. Спосіб передбачає сумісне використання несолодженої сировини і хмелю під час кип'ятіння сусла та нормування хмелю за вмістом альфа-кислот. Як несолоджену сировину використовують патоку мальтозну у кількості 10-15 %, а нормування хмелю здійснюють із врахуванням кількості в хмелі поліфенолів до досягнення їх вмісту в суслі від 170 до 200 мг/л. Технічний результат від реалізації винаходу полягає у підвищенні ефективності використання альфа-кислот хмелю у пивоварінні на 15-18 % і покращенні якості хмельової гіркоти пива, що дає змогу економити хміль і сприяє отриманню пива високої якості з будь-яких сортів хмелю та хмельових препаратів. The invention relates to food industry, in particular to the brewing. A method provides for shared use of unmalted raw material and hop during wort boiling, and hop normalization concerning content of alpha-acids. A malt syrup is used as an unmalted raw material in the amount of 10-15%, and hop normalization is realized with allowance for amount of polyphenols in hop till reaching of theirs content is wort from 170 to 200 mg/l. The technical result from realization of invention consists in increasing of efficiency of hop alpha-acids using in brewing by 15-18%, and improving the quality of hop beer bitterness, allowing saving hop and promoting production of beer of high quality from any sorts of hop and hop preparations.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб охмеління пива (Патент № 70738)
    (2004) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович
    Спосіб охмеління пива включає внесення у сусло хмелю. Частина норми хмелю попередньо ізомеризується ультразвуком протягом 5-10 хвилин і вноситься у пиво після головного бродіння. A method for beer hopping involves bringing in hops into the wort. A part of hops rate is previously isomerized by ultrasound for 5-10 minutes and is brought into the beer after the main fermentation.