Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
16 результатів
Результати пошуку
Документ М'ясний паштет "оздоровчий" для діабетиків ( Патент на корисну модель № 120626 )(2017) Топчій, Оксана Анатоліївна; Тарасюк, Олена Андріївна; Гончаренко, Таїса ЮріївнаВведення м'ясної сировини - м'яса курячого - менше 35 % погіршує органолептичні показники та збалансованість амінокислотного складу за рахунок зменшення відсотку тваринних білків у рецептурі, а більше 37 % не доцільно з точки зору собівартості; печінки курячої менше 14 % погіршує органолептичні показники та збалансованість амінокислотного 40 складу, а більше 17 % не доцільно з точки зору собівартості та надання продукту масткої консистенції.Документ М'ясний паштет для діабетичного харчування ( Патент на корисну модель № 111336 )(2016) Топчій, Оксана Анатоліївна; Тарасюк, Олена АндріївнаКомпозиція функціонального призначення застосовується при приготуванні харчових продуктів, при профілактичному і терапевтичному лікуванні для зниження цукру в крові дітей, хворих на цукровий діабет, а також для стимулювання роботи кишечнику клітковиною, що міститься у насінні. Functional composition is used in the preparation of food products, in prophylactic and therapeutic treatment for the reduction of blood sugar in children suffering from diabetes mellitus, as well as for stimulating the intestinal activity of cellulose contained in the seed.Документ Паштет дієтичний "Гурман"(2014) Топчій, Оксана Анатоліївна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Котляр, Євген Олександрович; Миніч, Руслан Миколайович; Пащенко, Оксана ВасилівнаВідомий паштет м'ясний з грибним порошком. Недоліком прототипу можна вважати невисокі в'язкопластичні властивості, необхідність поліпшення жирнокислотного та амінокислотного складу. В основу корисної моделі поставлена задача розробки рецептури паштету дієтичного "Гурман" з низькою калорійністю та збалансованим жирнокислотним складом, який призначений для профілактичного харчування. A famous paste of meat with mushroom powder. The disadvantage of the prototype can be considered low visco-plastic properties, the need to improve the fatty acid and amino acid composition. The basis of the useful model is the task of developing a formula of dietary "Gourmet" with low calorie content and a balanced fatty acid composition that is intended for preventive nutrition.Документ Паштет м'ясний запечений "Шкільний"(2014) Топчій, Оксана Анатоліївна; Котляр, Євген Олександрович; Пащенко, Оксана ВасилівнаВідома рецептура м'ясного запеченого паштету, недоліком якого є низькі органолептичні показники, а також не достатня кількість вітамінів, мікро- і макроелементів. В основу корисної моделі поставлена задача розроблення паштету збагаченого вітамінами, а саме А, Д, Е, мікро- і мікроелементами, які необхідні для нормального функціонуванняорганізму людини. The known recipes of meat baked pate, the disadvantage of which are low organoleptic parameters, as well as not enough vitamins, micro-and macro elements. The basis of a useful model is the task of developing a vitamin-enriched paste, namely A, D, E, micro and microelements, which are necessary for the normal functioning of the human organism.Документ Паштет низькокалорійний (Патент на корисну модель № 89169)(2014) Топчій, Оксана Анатоліївна; Пасічний, Василь Миколайович; Федоренко, Дмитро Віталійович; Сизоненко, Дмитро ЮрійовичВ основу корисної моделі поставлена задача - розробити рецептуру паштету низькокалорійного з високими функціонально-технологічними властивостями. Технічний результат, який може бути отриманий при здійсненні корисної моделі, полягає в розширенні асортименту продукції, що випускається, у підвищенні якості цільового продукту, зокрема органолептичних показників, таких як смак, колір, консистенція і пластичність та покращенні мікроелементного складу продукту. Невисока калорійність паштету дозволила перевести його в розряд дієтичних продуктів, призначених для профілактичного харчування. The goal of the utility model is to develop a low-calorie paste with high functional and technological properties. The technical result that can be obtained in implementing a utility model is to expand the product range to improve the quality of the target product, in particular, the organoleptic parameters such as taste, color, consistency and plasticity, and the improvement of the micro-element composition of the product. The low calorie content of the paste has allowed it to be transferred to the category of dietary products intended for preventive nutrition.Документ Паштет м'ясний запечений "Особливий"(2013) Топчій, Оксана Анатоліївна; Котляр, Євген Олександрович; Тимченко, Денис ОлексійовичВ основу корисної моделі поставлена задача розробки рецептури паштету м'ясного запеченого функціонального призначення з підвищеним вмістом ПНЖК. Технічний результат, який може бути отриманий при здійсненні корисної моделі, полягає в розширенні асортименту продукції, що випускається, у підвищенні якості цільового продукту, зокрема органолептичних показників, таких як смак, консистенція і пластичність. The basis of the useful model is the task of developing a recipe for meat of baked baked functional apples with a high content of PUFA. The technical result that can be obtained when implementing a utility model is to expand the range of products produced in order to improve the quality of the target product, in particular organoleptic parameters such as taste, consistency and ductility.Документ Паштет м'ясний запечений "Унікальний"(2013) Топчій, Оксана Анатоліївна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Тимченко, Денис ОлексійовичВ основу корисної моделі поставлена задача розробки рецептури паштету м'ясного запеченого з підвищеними вмістом полі ненасичених жирних кислот і високими структурно механічними характеристиками. Технічний результат, який може бути отриманий при здійсненні корисної моделі, полягає в розширенні асортименту продукції, що випускається, у підвищенні якості цільового продукту, зокрема органолептичних показників, таких як смак, консистенція і пластичність. The basis of the useful model is the task of developing a recipe for meat of baked pastes with high content of polyunsaturated fatty acids and high structural and mechanical characteristics. The technical result that can be obtained when implementing a utility model is to expand the range of products produced in order to improve the quality of the target product, in particular organoleptic parameters such as taste, consistency and ductility.Документ Паштет «Особливий» (Патент на корисну модель № 89168)(2014) Топчій, Оксана Анатоліївна; Пешук, Людмила Василівна; Чубок, Оксана Іванівна; Пащенко, Оксана ВасилівнаЗадачею корисної моделі є створення паштету з м`ясної традиційної та нетрадиційної сировини і отримати делікатесний продукт з пониженою калорійністю, підвищеною біологічною цінністю та високими показниками якості. The task of useful model is creation of pate from meat traditional and untraditional raw material and to get a delicac with mionectic calorie content, enhanceable biological value and high indexes of quality.Документ Паштет м'ясний запечений «Студентський» (Патент на корисну модель № 85598)(2013) Топчій, Оксана Анатоліївна; Тимчук, Алла Вікторівна; Тимченко, Денис ОлексійовичПаштет м’ясний запечений, який включає печінку яловичу бланшовану, сіль кухонну харчову, перець чорний мелений, який відрізняється тим, що додатково містить м'ясо куряче, м'ясо індиче, яйця курячі, цибулю ріпчасту, соняшникову олію, альбумінну масу, крупу манну, моркву, суміш спецій «Італійські страви» з наступним рецептурним співвідношенням у %: • м'ясо куряче 19-22 • м'ясо індиче 18-22 • печінка яловича бланшована 20-22 • яйця курячі 3-5 • цибуля ріпчаста 3-5 • соняшникова олія 3-10 • альбумінна маса 7-10 • морква 5-6 • крупа манна 7-10 • сіль кухонна харчова 1,0-1,5 • перець чорний мелений 0,05-0,1 • суміш спецій «Італійські трави» 0,05-0,1. Pate meat baked, which includes beef liver blanched, edible salt, ground black pepper, which is characterized in that it further comprises chicken meat, turkey meat, eggs, onions, sunflower oil, albumin, semolina, carrots, spice mix "Italian cuisine " with the following prescription ratio in %: • meat of chickens 19-22 • meat turkey 18-22 • beef liver blanched 20-22 • eggs 3-5 • onions 3-5 • sunflower oil 3-10 • albumin 7-10 • carrots 5-6 • semolina 7-10 • edible salt 1.0-1.5 • ground black pepper 0.05-0.1 • spice mix "Italian herbs" 0.05-0.1 .Документ Паштет м'ясний запечений «Дієтичний» (Патент на корисну модель №85610)(2013) Топчій, Оксана Анатоліївна; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Тимченко, Денис ОлексійовичПаштет м’ясний запечений, який включає печінку яловичу бланшовану, цибулю ріпчасту, моркву, перець чорний мелений, який відрізняється тим, що додатково містить м'ясо куряче, м'ясо індиче, яйця курячі, гарбузову олію, крупу манну, сіль кухонну харчову, суміш спецій «Італійські страви» з наступним рецептурним співвідношенням у %: • м'ясо куряче 29-32 • м'ясо індиче 18-22 • печінка яловича бланшована 20-22 • яйця курячі 3-5 • цибуля ріпчаста 3-5 • гарбузова олія 3-10 • морква 5-6 • крупа манна 7-10 • сіль кухонна харчова 1,0-1,5 • перець чорний мелений 0,05-0,1 • суміш спецій «Італійські трави» 0,05-0,1. Pate baked meat, which includes beef liver blanched, onion, carrots, ground black pepper, which is characterized in that it further comprises chicken meat, turkey meat, eggs, pumpkin oil, semolina, edible salt , a mixture of spices "Italian cuisine" with the following prescription ratio in%: • meat of chickens 29-32 • meat turkey 18-22 • beef liver blanched 20-22 • eggs 3-5 • onions 3-5 • pumpkin oil 3-10 • carrots 5-6 • semolina 7-10 • edible salt 1.0-1.5 • ground black pepper 0.05-0.1 • spice mix "Italian herbs" 0.05-0.1 .