Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб одержання пророщеного гороху (Патент на винахід № 2499)(1994) Хіврич, Борис Іванович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Чернишов, Сергій Олексійович1 . Спосіб виробництва пророщеного гороху, що включає очищення і сортування зернової маси, мийку з відведенням сплаву, дезінфекцію в розчині дезинфектора, замочування зернової маси у воді з продувкою повітрям, пророщування зерна з продувкою повітрям і зрошенням водою, сушку пророщеного зерна, відділення паростків з отриманням солоду, який відрізняється тим, що мийку з відведенням сплаву проводять розчином дезинфектора, одночасно з дезінфекцією, протягом 10-60 хв, при цьому в якості розчину дезинфектора використовують насичений розчин кухонної солі, замочують зернову масу протягом 22-38 годин до досягнення її вологості 56-60 %, причому в інтервалі вологості 28-45 % замочування проводять при нерухомому шарі зернової маси, пророщують зерно в нерухомому шарі протягом 48-100 год, після сушки зерно додатково лущаться для відділення оболонок, а отриманий солод піддають отлежки. 2 . Спосіб за п.1, що відрізняється тим, що з відведеного сплаву виділяють розчин дезинфектора і повторно використовують при митті для відведення сплаву. 3 . Спосіб по.п.1, про т л і ч а ю щ и й с я тим, що пророщують зерно при температурі 14-20 ° С в нерухомому шарі товщиною 400-1000 мм, при цьому зрошення водою проводять таким чином, що вологість пророщеного зерна становить 55-58 %. 4 . Спосіб за п.1, що відрізняється тим , що сушать пророщене зерно до вологості 5-10%. 1. A method of production of germinated pea , including cleaning and sorting of grain mass sink diverting alloy disinfect disinfectant solution , soaking the grain mass in water to pro ¬ purge air, sprouting grain with air blowing and irrigation water, drying the germinated grain , office germs to give malt , characterized in that the diverting unit is carried alloy disinfectant solution , simultaneously with disinfection , for 10-60 minutes , while in use as a disinfectant solution saturated solution of common salt, the grain is soaked in those mass - chenie 22-38 hours until its moisture content 56-60 % and in the range of 28-45 % moisture soaking is carried out at a fixed layer of the grain mass , sprouted grain in a fixed bed during 48-100 hours after further drying hulled grain separation membranes, and the resulting malt was subjected to binning .Документ Апарат для виробництва ферментованих солодів (Патент на винахід № 88341)(2009) Українець, Анатолій Іванович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Неретін, Ігор Миколайович; Пехтєрєв, Ігор Євгенович; Потапенко, Сергій Іванович; Мукоїд, Роман Миколайович; Сташейко, Віктор ІвановичОпис до патенту на винахід. Апарат для виробництва ферментованих солодів. Write to patent an invention. Apparatus for the production of fermented malts.Документ Апарат для виробництва ферментованих солодів (Патент на корисну модель № 27356)(2007) Українець, Анатолій Іванович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Неретін, Ігор Миколайович; Пехтєрєв, Ігор Євгенович; Потапенко, Сергій Іванович; Мукоїд, Роман Миколайович; Сташейко, Віктор ІвановичОпис до патенту на корисну модель. Апарат для виробництва ферментованих солодів. Description to useful model patent. Apparatus for the production of fermented malts.