Патенти
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7499
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб гідролізу сироваткових білків (Патент України на винахід № 125945)(2022) Синенко, Тетяна Павлівна; Фролова, Наталія ЕпінетівнаВинахід стосується способу гідролізу сироваткових білків молока, що включає гідроліз сироваткових білків молочної сироватки ферментним препаратом, причому використовують водний розчин білкового субстрату концентрацією 20±0,1 % із концентрату сироваткового білка молочної сироватки із вмістом білка не менше 80 %, ферментативний гідроліз проводять за допомогою ферментного препарату "Протолад" концентрацією 5±0,1 % від маси білка за температури 55±5 °C, рН 8,0±0,1 протягом 90 хв та інактивують фермент за температури 90±2 °C з подальшим охолодженням до температури 4±2 °CДокумент Спосіб одержання молочно-рослинного екстракту із виноградних вичавків (Патент України на корисну модель № 151760)(2022) Синенко, Тетяна Павлівна; Фролова, Наталія ЕпінетівнаСпосіб одержання молочно-рослинного екстракту із виноградних вичавків включає екстрагування дрібнодисперсного порошку виноградних вичавків молочною сироваткою (рН 4,9-4,95). Попередньо здійснюють підготовку свіжих солодких виноградних вичавків шляхом висушування інфрачервоним способом при температурі 65-67 °C до масової частки вологи 5,0-5,2 %, подрібнення до розміру фракцій від 0,05 до 0,5 мм, екстрагування дрібнодисперсного порошку виноградних вичавків здійснюється поєднанням із молочною сироваткою (рН 4,9-4,95) у співвідношенні виноградні вичавки: молочна сироватка 1:5-1:25 при температурі від 20 до 100 °C протягом 150 хвилин, з наступним фільтруванням і охолодженням до температури 4-6 °C.Документ Спосіб виробництва гідролізованого концентрату сироватки(2024) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Михалевич, Артур Петрович; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Сапіга, Вікторія ЯрославівнаСпосіб виробництва гідролізованого концентрату сироватки, який включає відновлення сухої молочної сироватки, її фільтрацію, демінералізацію до 70-90 %, пастеризацію суміші за температури 70-99 °C з витримкою 1-5 хв та охолодження, який відрізняється тим, що молочну сироватку відновлюють до масової частки сухих речовин у суміші 25-35 %, після демінералізації охолоджують суміш до температури 40-43 °C, вносять фермент β-D-галактозидазу-гідролазу з активністю 50000 NLU/г у кількості 0,25-0,35 % та закваску прямого внесення на основі Lb. Acidophilus у кількості 0,005-0,01 %, суміш піддають ферментації протягом 7-9 годинДокумент Спосіб одержання рідкого інвертного цукру (Деклараційний патент на винахід № 33453)(2000) Штангеєва, Надія Іванівна; Лагода, Володимир Андрійович; Клименко, Лариса Степанівна; Чмутов, Леонід Михайлович; Хоменко, Іван Миколайович; Нікіфоров, Олександр Валерійович; Ничик, Оксана ВасилівнаСпосіб одержання рідкого інвертного цукру, який включає попереднє очищення клеровки жовтих цукрів, розбавлення клеровки до сиропу, його фільтрування, підкислення сиропу, ферментативний гідроліз цукрози, інактивацію ферменту, контрольне фільтрування сиропу, який відрізняється тим, що для попереднього очищення клеровки використовується моноамонійфосфат в кількості 0,20...0,35 % до маси клеровки та перекис водню в кількості 0,004...0,005 % до маси клеровки, клеровка перед фільтруванням розбавляється водою до вмісту сухих речовин 65...70 %. A method of producing liquid invert sugar, which includes pre-treatment klerovky yellow sugar syrup dilution klerovky up to syrup its filtering, acidified syrup, enzymatic hydrolysis of sucrose, enzyme inactivation, control filtering syrup, wherein, for pre-treatment klerovky using monoammonium in the number 0 20 ... 0.35% by weight of klerovky and hydrogen peroxide in an amount of 0.004 ... 0.005% by weight of klerovky, klerovka before filtering diluted with water to a solids content 65 ... 70 %.