Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб інтенсифікації уварювання утфелів (Патент на корисну модель № 25945)
    (2007) Дубовець, Олена Володимирівна; Савич, Анатолій Никифорович; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна
    Спосіб інтенсифікації процесу уварювання утфелів, що включає набирання у вакуум-апарат вихідних продуктів, згущення їх, заведення і нарощування кристалів, кінцеве згущення утфелю та додавання у вакуум-апарат поверхнево-активної речовини, який відрізняється тим, що як поверхнево-активну речовину використовують кремнієорганічний препарат “Фоамсол” у кількості 0,02-0,05 кг на 100 т буряків.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб очищення густих цукровмісних розчинів (Патент на винахід № 45831)
    (2002) Ничик, Оксана Василівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Лагода, Володимир Андрійович; Рилик, Ігор Едуардович
    Спосіб очищення густих цукровмісних розчинів, який передбачає введення коагулянту, перемішування і фільтрування, який відрізняється тим, що цукровмісний розчин з вмістом сухих речовин 65 % обробляється препаратом гідроксихлориду алюмінію у кількості 0.5... 1 % до маси сухих речовин продукту. Method of purification of thick of sugar solutions, which involves injecting coagulant, mixing and filtering, wherein that of sugar solution containing 65% solids handled drug hydroxichloride aluminum in an amount of 0.5 ... 1% by weight of dry matter of the product.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб одержання рідкого інвертного цукру (Деклараційний патент на винахід № 33453)
    (2000) Штангеєва, Надія Іванівна; Лагода, Володимир Андрійович; Клименко, Лариса Степанівна; Чмутов, Леонід Михайлович; Хоменко, Іван Миколайович; Нікіфоров, Олександр Валерійович; Ничик, Оксана Василівна
    Спосіб одержання рідкого інвертного цукру, який включає попереднє очищення клеровки жовтих цукрів, розбавлення клеровки до сиропу, його фільтрування, підкислення сиропу, ферментативний гідроліз цукрози, інактивацію ферменту, контрольне фільтрування сиропу, який відрізняється тим, що для попереднього очищення клеровки використовується моноамонійфосфат в кількості 0,20...0,35 % до маси клеровки та перекис водню в кількості 0,004...0,005 % до маси клеровки, клеровка перед фільтруванням розбавляється водою до вмісту сухих речовин 65...70 %. A method of producing liquid invert sugar, which includes pre-treatment klerovky yellow sugar syrup dilution klerovky up to syrup its filtering, acidified syrup, enzymatic hydrolysis of sucrose, enzyme inactivation, control filtering syrup, wherein, for pre-treatment klerovky using monoammonium in the number 0 20 ... 0.35% by weight of klerovky and hydrogen peroxide in an amount of 0.004 ... 0.005% by weight of klerovky, klerovka before filtering diluted with water to a solids content 65 ... 70 %.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання дифузійного соку (Патент на корисну модель № 20730)
    (2007) Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Савич, Анатолій Никифорович; Дубовець, Олена Володимирівна; Колчинський, Євгеній Володимирович; Кляйнер, Пилип Арнольдович
    Спосіб отримання дифузійного соку, що включає подрібнення буряків на стружку, вилучення цукрози з бурякової стружки водою і безперервне подавання піногасника в апарат, який відрізняється тим, що як піногасник використовують кремнійорганічний піногасник у кількості 0,05-0,20 кг на 100 т буряків.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання дифузійного соку (Патент на корисну модель № 20729)
    (2007) Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Савич, Анатолій Никифорович; Дубовець, Олена Володимирівна; Колчинський, Євгеній Володимирович; Кляйнер, Пилип Арнольдович
    Спосіб отримання дифузійного соку, що включає подрібнення буряків на стружку, вилучення цукрози з бурякової стружки водою і періодичне введення дезінфектанту в апарат, який відрізняється тим , що як дезінфектант використовують антисептик на основі цитросайду у кількості 0,0001 - 0,0002 % до маси буряків (0,1 - 0,2 кг на 100т буряків).
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб підготовки меляси для культивування мікроорганізмів у виробництві амінокислот (Патент на винахід № 10430)
    (1996) Гулий, Іван Степанович; Штангеєва, Надія Іванівна; Лужков, Олександр Михайлович; Клименко, Лариса Степанівна; Краєва, Н. К.; Роговєр, В. С.; Козявкін, Анатолій Петрович
    Спосіб підготовки меляси для культивування мікроорганізмів у виробництві амінокислот, що включає розбавлення меляси до необхідної концентрації водою, додавання в отриманий розчин хімічного реагенту, нагрівання, перемішування, витримування, відділення осаду, який відрізняється тим, що в якості хімічного реагенту використовують амофос при його масовому співвідношенні з іонами кальцію у вихідній мелясі 0,4-0,8:1,0. Амофос вносять в мелясу, розведену водою до вмісту сухих речовин 61-62%. Амофос використовують у вигляді 25%-ного водного розчину. Після додавання амофосу і відділення осаду мелясу обробляють сірчистим газом до залишкового вмісту в ньому сульфітів 0,05-0,3%.