Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Спосіб отримання прозорого водного екстракту бурштину (Патент на корисну модель № 147222)(2021) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир ЛеонідовичСпосіб отримання прозорого водного екстракту бурштину включає очищення і подрібнення сировини, заливання її екстрагентом, екстрагування бурштину при перемішуванні, зливання суміші та її фільтрацію для розділення шроту та екстракту. Як екстрагент використовується малополярний розчинник. До отриманого екстракту бурштину додається вода з утворенням рідинної суміші та з подальшим вилученням малополярного розчинника із цієї суміші методом перегонки за температури кипіння розчинника 55-80 °C та очищенням отриманого розчину від колоїдних частинок шляхом мікрофільтрації із застосуванням фільтраційних мембран із розмірами пор 0,3-0,2 мкм. The method of obtaining a clear aqueous extract of amber includes purification and grinding of raw materials, filling it with extractant, extracting amber with stirring, draining the mixture and filtering it to separate the meal and extract. A low-polar solvent is used as the extractant. Water is added to the obtained amber extract to form a liquid mixture and then remove the low-polar solvent from this mixture by distillation at a boiling point of the solvent 55-80 ° C and purification of the resulting solution from colloidal particles by microfiltration using filtration membranes with pore sizes of 0.3- 0.2 μm.Документ Спосіб отримання водного екстракту бурштину (Патент на корисну модель № 147221)(2021) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир ЛеонідовичСпосіб отримання водного екстракту бурштину включає очищення і подрібнення сировини, заливання її екстрагентом, екстрагування бурштину при перемішуванні, зливання суміші та її фільтрацію для розділення шроту та екстракту. Як екстрагент використовується малополярний розчинник. До отриманого екстракту бурштину додається вода з утворенням рідинної суміші та з подальшим вилученням малополярного розчинника із цієї суміші методом перегонки за температури кипіння розчинника 55-80 °C. The method of obtaining an aqueous extract of amber includes purification and grinding of raw materials, filling it with extractant, extraction of amber with stirring, draining the mixture and filtering it to separate the meal and extract. A low-polar solvent is used as the extractant. Water is added to the obtained amber extract to form a liquid mixture and then remove the low-polar solvent from this mixture by distillation at a boiling point of the solvent 55-80 °C.Документ Спосіб виробництва гіркої настоянки (Патент на корисну модель № 106057)(2016) Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович; Рибачок, Альбіна Вікторівна; Чорний, Валентин МиколайовичСпосіб виробництва гіркої настоянки включає процес екстрагування з подальшим фільтруванням та купажуванням, який відрізняється тим, що процес екстрагування проводять підготовленою водою при температурі 35-45 °С та перемішуванні протягом 70-90 хв, а після фільтрування проводять випарювання екстрактів під розрідженням при температурі 35-45 °С, з подальшим купажуванням концентрованих екстрактів з додаванням водно-спиртової суміші до міцності 40 % об. The method of producing a bitter tincture includes the extraction process followed by filtration and blending, which is characterized by the fact that the extraction process is carried out with prepared water at a temperature of 35-45 ° C. and stirred for 70-90 minutes, and after the filtering, the evaporation of the extracts under dilution at a temperature of 35- 45 ° C, followed by blending concentrated extracts with the addition of a water-alcohol mixture to 40% strength.Документ Спосіб виробництва гіркої настоянки (Патент на винахід № 114035)(2017) Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович; Рибачок, Альбіна Вікторівна; Чорний, Валентин МиколайовичСпосіб виробництва гіркої настоянки включає процес екстрагування з подальшим фільтруванням та купажуванням, який відрізняється тим, що процес екстрагування проводять підготовленою водою при температурі 35-45 °С та перемішуванні протягом 70-90 хв, а після фільтрування проводять випарювання екстрактів під розрідженням при температурі 35-45 °С, з подальшим купажуванням концентрованих екстрактів з додаванням водно-спиртової суміші до міцності 40 % об. The method of producing a bitter tincture includes the extraction process followed by filtration and blending, which is characterized by the fact that the extraction process is carried out with prepared water at a temperature of 35-45 ° C. and stirred for 70-90 minutes, and after the filtering, the evaporation of the extracts under dilution at a temperature of 35- 45 ° C, followed by blending concentrated extracts with the addition of a water-alcohol mixture to 40% strength.Документ Апаратурно-технологічна лінія виробництва гіркої настоянки (Патент на винахід № 114246)(2017) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Рибачок, Альбіна ВікторівнаАпаратурно-технологічна лінія виробництва гіркої настоянки, що містить послідовно встановлені купажні чани, збірник настою, засоби подачі водно-спиртової суміші та фільтр, яка відрізняється тим, що лінія складається з трьох послідовно встановлених технологічних ділянок, а саме ділянки з виробництва водних концентратів з рослинної сировини, ділянки виробництва розчину меду та ділянки виробництва і розливу гіркої настоянки, при цьому ділянка з виробництва водних концентратів з рослинної сировини містить бункер сухої подрібненої сировини, який через автоматичні ваги та гвинтовий транспортер з’єднаний з екстрактором, що містить засоби термічної обробки та перемішування, який послідовно з’єднаний зі збірником водного екстракту, фільтр-пресом для відокремлення шроту та збірником фільтрованого водного екстракту, який через підігрівач з’єднаний з випарною установкою, що через барометричний конденсатор з’єднана зі збірником концентрованого водного екстракту, ділянка виробництва розчину меду складається з послідовно встановлених купажного чана для приготування розчину меду та кізельгурового фільтра, що з’єднаний зі збірником розчину меду, ділянка виробництва і розливу гіркої настоянки містить купажний чан для гіркої настоянки, що через фільтр-прес з’єднаний зі збірником гіркої настоянки та послідовно встановлені миючу машину, автомат розливу, стрічковий транспортер, закупорювальний автомат, інспекційний автомат, збірник виправного браку, збірник невиправного браку та етикетувальний автомат. The hardware and technology line of the production of bitter tinctures, which contains successively installed blended tanks, a collection of infusions, means for supplying aqueous-alcoholic mixture and a filter, characterized in that the line consists of three successively established technological sites, namely areas for the production of water concentrates from plant raw materials, production sites for the production of a solution of honey, and areas for the production and bottling of bitter tinctures, while the area for the production of aquatic concentrates from vegetable raw materials contains a bunker of dried crushed raw materials which, due to the automatic scales and the screw conveyor, is connected to an extractor containing the heat treatment and mixing means, which is consistently coupled to the aqueous extract collection, a filter press for separating the meal and a collection of filtered aqueous extract which, through a heater with ' connected to the evaporation unit, which is connected to the collector of the concentrated aqueous extract through a barometric capacitor, the honey solution production site consists of a sequentially mounted blender tank for preparing the solution well honey and kieselguhr filter, connected to the collection of a solution of honey, the production and bottling section of the bitter tinct contains a grape tin for bitter tincture, which is connected through a filter press with a collection of bitter tinctures and a suction-mounted washing machine, a bottling machine, a tape a conveyor, a locking machine, an inspection machine, a correctional collection, a collection of irreparable defects and a labeling machine.Документ Система виробництва гіркої настоянки (Патент на корисну модель № 107722)(2016) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович; Рибачок, Альбіна ВікторівнаСистема виробництва гіркої настоянки, яка складається з послідовно встановлених двох купажних чанів, збірника настою, засобів подачі водно-спиртової суміші та фільтра, яка відрізняється тим, що послідовно встановлені бункер, автоматичні ваги, гвинтовий транспортер, екстрактор, збірник екстракту, фільтр-прес та збірник фільтрованого екстракту, підігрівач фільтрованого екстракту, випарна установка, барометричний конденсатор, збірник концентрованого екстракту, купажний чан для розчину меду, кізельгуровий фільтр, збірник розчину меду, купажний чан для гіркої настоянки, фільтр-прес та збірник гіркої настоянки, мийна машина, стрічковий транспортер, автомат розливу, закупорювальний автомат, інспекційний автомат, збірник виправного браку, збірник невиправного браку та етикетувальний автомат. A system of production of bitter tinctures, which consists of successively installed two batches, an infusion set, means for supplying a water-alcohol mixture and a filter, characterized in that successively mounted bunker, automatic weights, screw conveyor, extractor, extract collection, filter press and filtered extract collection, filtered extract heater, evaporation unit, barometric condenser, concentrate extract collection, blend honey for solution of honey, kieselguhr filter, honey solution compartment azhnyy tub for bitters, filter press and a collection of bitters, washer, conveyor belts, bottling machine, sealing machine, inspection machine, a collection of correctional marriage, marriage incorrigible collection and Labeling machine.