Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб одержання варених ковбас (Патент на корисну модель № 124084)
    (2018) Пасічний, Василь Миколайович; Полумбрик, Максим Олегович; Літвяк, Владімір Владіміровіч; Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Ловкіс, Зєнон Валєнтіновіч
    Корисна модель належить до м'ясної галузі харчової промисловості і, зокрема, до виробництва варених ковбас. В основу корисної моделі поставлена задача розробки способу одержання варених ковбас збагачених йодом з можливістю регулювання білково-вуглеводно-вітамінно-мінерального статусу, ефективна профілактика йододефіцита й оптимізація йодного обміну в організмі людини за рахунок екструдованих харчосмакових компонентів і біологічно активної добавки для профілактики йодного дефіциту й, як наслідок цього, одержання різноманітного асортименту варених ковбасних виробів, збагачених йодом з підвищеними показниками харчової й біологічної цінності. The utility model belongs to the meat industry of the food industry and, in particular, to the production of cooked sausages. The utility model is based on the task of developing a method of obtaining cooked sausages enriched with iodine with the ability to regulate protein-carbohydrate-vitamin-mineral status, effective prevention of iodine deficiency and optimization of iodine metabolism in humans through extruded food ingredients and biologically active additives. as a consequence, obtaining a wide range of cooked sausages, enriched with iodine with high food and biological prices spine.
  • Ескіз
    Документ
    Біологічно активна добавка до їжі «Декстрайод» для профілактики йодного дефіциту (Патент на винахід № 117697)
    (2018) Полумбрик, Максим Олегович; Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Кравченко, Віктор Іванович
    Винахід належить до харчової промисловості, а саме до біологічно активних добавок до їжі, і може бути використана для виробництва біологічно активних добавок (БАД) до їжі і функціональних продуктів харчування, що містять БАД. Задачею, на вирішення якої направлений винахід спрямована на профілактику йододефіциту та оптимізацію йодного обміну в організмі людини. The invention relates to the food industry, namely to biologically active food additives, and can be used for the production of biologically active food additives (BAA) and functional foods containing dietary supplements. The problem to be solved by the invention is aimed at the prevention of iodine deficiency and optimization of iodine metabolism in the human body.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб одержання вареної ковбаси (Патент на винахід № 117433)
    (2018) Пасічний, Василь Миколайович; Полумбрик, Максим Олегович; Литвяк, Володимир Володимирович; Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Ловкіс, Зєнон Валєнтіновіч
    Винахід належить до м'ясної галузі харчової промисловості і, зокрема, стосується виробництва варених ковбас. задачею, на вирішення якої спрямований даний винахід, є розробка способу одержання варених ковбас, збагачених йодом з можливістю регулювання білково-вуглеводно-вітамінно-мінерального статусу, ефективна профілактика йододефіциту й оптимізація йодного обміну в організмі людини за рахунок екструдованих харчосмакових компонентів і біологічно активної добавки для профілактики йодного дефіциту й, як наслідок цього, одержання різноманітного асортименту варених ковбасних виробів, збагачених йодом з підвищеними показниками харчової й біологічної цінності. The invention relates to the meat industry of the food industry and, in particular, relates to the production of cooked sausages. the problem to be solved by the present invention is to develop a method of obtaining cooked sausages enriched with iodine with the ability to regulate protein-carbohydrate-vitamin-mineral status, effective prevention of iodine deficiency and optimization of iodine metabolism in humans through extruded food ingredients and biodegradable ingredients. prevention of iodine deficiency and, as a consequence, obtaining a wide range of cooked sausages, enriched with iodine with high levels of food and biol of universal value.
  • Ескіз
    Документ
    Біологічно активна добавка «Декстрайод» для профілактики йодного дефіциту (Патент на корисну модель № 114818)
    (2017) Полумбрик, Максим Олегович; Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Кравченко, Віктор Іванович
    Корисна модель належить до харчової промисловості, а саме до біологічно активних добавок до їжі, і може бути використана для виробництва біологічно активних добавок (БАД) до їжі і функціональних продуктів харчування, що містять БАД. Дана корисна модель спрямована на профілактику йододефіциту та оптимізацію йодного обміну в організмі людини. The utility model belongs to the food industry, namely to biologically active food additives, and can be used for the production of biologically active food additives and functional foods containing dietary supplements. This useful model is aimed at the prevention of iodine deficiency and optimization of iodine metabolism in the human body.
  • Ескіз
    Документ
    Мийка для вторинних полімерних матеріалів (Патент на корисну модель № 124889)
    (2018) Костюк, Володимир Степанович; Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Євген Володимирович; Полумбрик, Максим Олегович
    Корисна модель належить до конструкції мийок попередньо подрібнених полімерних пакувальних матеріалів і може бути використана в переробній галузі вторинних матеріалів, хімічній, а також в інших галузях народного господарства. The utility model relates to the design of pre-shredded polymeric packaging materials sinks and can be used in the processing industry for secondary materials, chemical, as well as in other branches of the national economy.
  • Ескіз
    Документ
    Пристрій для укладання пляшок в тару в горизонтальному положенні (Патент на винахід № 117696)
    (2018) Костюк, Володимир Степанович; Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Євген Володимирович; Полумбрик, Максим Олегович; Аріскін, Назар Олександрович
    Винахід належить до вантажно-розвантажувального обладнання і може бути використана в лініях розливу харчової, хімічної, медичної, фармацевтичної та інших галузях народного господарства. The invention relates to loading and unloading equipment and can be used in bottling lines for food, chemical, medical, pharmaceutical and other sectors of the national economy.
  • Ескіз
    Документ
    Пристрій для укладання пляшок в тару в горизонтальному положенні (Патент на корисну модель № 114817)
    (2017) Костюк, Володимир Степанович; Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Євген Володимирович; Полумбрик, Максим Олегович; Аріскін, Назар Олександрович
    Корисна модель належить до вантажно-розвантажувального обладнання і може бути використана в лініях розливу харчової, хімічної, медичної, фармацевтичної та інших галузях народного господарства. The utility model belongs to loading and unloading equipment and can be used in bottling lines for food, chemical, medical, pharmaceutical and other sectors of the national economy.
  • Ескіз
    Документ
    Пристрій для укладання склопосуду в тару (Авторське свідоцтво №109235)
    (2015) Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Володимир Степанович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Полумбрик, Максим Олегович; Лучніков, Іван Олександрович
    Пристрій для укладання склопосуду в тару, що складається із конвеєра для подачі пляшок, стола-накопичувача з напрямними, конвеєра для подачі тари з механізмом підйому і фіксації, та механізму укладання склопосуду в тару, який відрізняється тим, що механізм для укладання склопосуду в тару виконаний у вигляді закріпленого на каретці з можливістю вертикального і горизонтального переміщення штовхача П-подібної форми, каретка встановлена з можливістю переміщення на нерухомій вертикальній напрямній з боку стола-накопичувача напроти конвеєра подачі тари, сторони штовхача мають висоту, що становить 0,7-0,8 висоти склопосуду а зверху, на відстані не більше діаметра склопосуду від вільної сторони, він має горизонтальну поперечну з'єднувальну планку, причому штовхач кінематично зв'язаний з приводом чотириланкового важільного шарнірного механізму, що забезпечує його переміщення по прямолінійній траекторії в горизонтальній і напівеліптичній траєкторії в вертикальній площині, а стіл-накопичувач оснащений розвантажувальним підпружиненим торцевим роликом та 5 поворотною багатороликовою боковою напрямною, встановленою з боку конвеєра подачі тари. A device for stacking glassware in a container consisting of a conveyor for feeding bottles, a table-drive with guides, a conveyor for feeding the container with a mechanism for lifting and fixing, and a mechanism for placing the glassware in a container, characterized in that the mechanism for placing the glassware in the container is executed in the form fixed on the carriage with the possibility of vertical and horizontal displacement of the P-shaped pusher, the carriage is installed with the ability to move on a stationary vertical guide from the side of the table-drive in front of the conveyor the delivery of the container, the pusher sides have a height of 0,7-0,8 height of the glassware and from above, at a distance not more than the diameter of the glass container from the free side, it has a horizontal transverse connecting bar, with the pusher kinematically connected with the drive four-lobe lever hinged mechanism, which provides its movement along a straight path in a horizontal and semi-elliptical trajectory in a vertical plane, and a table-drive is equipped with an unloading spring-loaded end roller and 5 rotary multirole KOVO side guides established by the feeding conveyor containers.
  • Ескіз
    Документ
    Кюфта по-київськи дієтична (Патент на корисну модель № 86014)
    (2013) Топчій, Оксана Анатоліївна; Полумбрик, Максим Олегович; Денисюк, Алла Павлівна; Коровіна, Марія Володимирівна
    В основу корисної моделі поставлена задача розробки рецептури кюфти по-київськи та розширені асортименту продукції, що випускається, у підвищенні якості цільового продукту, зокрема органолептичних показників, таких як смак, консистенція і пластичність. The basis of the useful model is the task of developing a kyuhta formulation in Kiev and an extended assortment of manufactured products in improving the quality of the target product, in particular, organoleptic parameters such as taste, consistency and ductility.