Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб отримання замороженої молочно-білкової маси (Патент на корисну модель № 44733)
    (2009) Ковбаса, Володимир Миколайович; Грек, Олена Вікторівна; Савченко, Олександр Аркадійович; Тимчук, Алла Вікторівна
    Корисна модель відноситься до молочної промисловості та може бути використана для виробництва молочних продуктів, зокрема замороженої молочно-білкової маси. Вона дає змогу підвищити харчову цінність та зменшити енерговитрати та собівартість готового продукту. The useful model relates to dairy industry and it can be used for production of the milk products namely frozen milk-protein mass. It allows increase the nutritional value and reduce of energy consumption and cost of the product.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва структурованого молочного продукту (Деклараційний патент на корисну модель №8728)
    (2005) Ковбаса, Володимир Миколайович; Грек, Олена Вікторівна; Савченко, Олександр Аркадійович; Онопрійчук, Олена Олександрівна
    Спосіб виробництва структурованого молочного продукту, що включає одержання вершків, їх охолодження, внесення природної нормалізаційно-стабілізаційної системи, підігрів, гомогенізацію, пастеризацію, охолодження та фасування, який відрізняється тим, що як природну нормалізаційно-стабілізаційну систему використовують екструдат рису, який в кількості 2-3% до маси готового продукту перед внесенням у молочну основу подрібнюють до стану борошна і піддають набухан¬ню у пастеризованому знежиреному молоці при температурі 42±2ºС із витримкою 15-20 хвилин. The method of manufacturing a structured dairy product that includes getting cream, their cooling, making the natural normalization, stabilization systems, heating, homogenization, pasteurization, refrigeration and packaging, which is characterized by the fact that as a natural normalization, stabilization system is used extrudate rice that at 2 -3% to the weight of the finished product before making milk-based state crushed to flour and subjected to swelling in pasteurized skim milk at a temperature of 42 ± 2 º C for 15-20 minutes delayed.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб одержання замороженої молочно-білкової маси (Патент України на винахід № 92842)
    (2010) Ковбаса, Володимир Миколайович; Грек, Олена Вікторівна; Савченко, Олександр Аркадійович; Тимчук, Алла Вікторівна
    Спосіб одержання замороженої молочно-білкової маси, що передбачає введення структуруючих речовин, теплову, механічну і холодильну обробку, який відрізняється тим, що як структуруючу речовину використовують екструдат рису в кількості 4-8 %, подрібнений до стану борошна, що пройшов набухання у сироватці у співвідношенні 1:2-1:4 за температури 35 °С-40 °С, теплову обробку проводять при перемішуванні за температури 72 °С-76 °С протягом 2-3 хвилин з наступним охолодження до 18 °С-20 °С, після чого одержану суміш екструдату рису з сироваткою вносять у кисломолочний сир та здійснюють механічну обробку шляхом перемішування протягом 5-8 хвилин з подальшим охолодженням до температури 2 °С - 6 °С і витримкою протягом 4-8 годин, а заморожування здійснюють до температури (-18 ÷ -20) °С. Method of receipt frozen milk albuminous mass, which foresees introduction of structure-formings matters, thermal, mechanical and refrigeration treatment, which differs that as a structure-forming matter is used extrudate rice in the amount of 4-8 %, ground up to the state of flour, which held swelling in serum in the ratio 1:2-1:4 at temperatures 308-313 К, thermal treatment is conducted with interfusion at temperatures 345-349 К during 2-3 minutes with the following cooling to 291-293 К, the whereupon got mixture of extrudate rice with serum is brought in the cottage-cheese and carry out tooling by interfusion during 5-8 minutes with the subsequent cooling to the temperature 275 - 279 К and delayed 4-8 hours, and freezings are carried out to the temperature (255 -253) К.