Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
13 результатів
Результати пошуку
Документ Склад низькокалорійного білкового десерту (Деклараційний патент на корисну модель № 131287)(2019) Шамшур, Анна Григорівна; Польовик, Володимир Вікторович; Силка, Ірина Миколаївна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаСклад низькокалорійного білкового десерту, що містить яблучне пюре, яєчний білок, підсолоджувач, який відрізняється тим, що додатково містить сухий яєчний білок, пюре селери, клітковину льону, сироватку, як підсолоджувач введено глюкозно-фруктозний сироп. The composition of a low-calorie protein dessert containing applesauce, egg white, a sweetener, which is distinguished in that it additionally contains dry egg white, celery puree, flax fiber, whey, glucose-fructose syrup is introduced as a sweetener.Документ Льодяникова карамель (Патент України на винахід № 102892)(2013) Чепель, Наталія Василівна; Усенко, Віталій Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Силка, Ірина МиколаївнаЛьодяникова карамель, що містить цукор-пісок, профільтровану патоку, аскорбінову кислоту (вітамін С), лимонну кислоту, екстракт шавлії лікарської, ефірну олію шавлії лікарської, яка відрізняється тим, що додатково містить анісову ефірну олію, ароматизатор “Свіже сіно" з ефірної олії м'яти котячої, ефірну олію шавлії мускатної, екстракт солодового кореня, 10 %-вий спирт етиловий, при такому співвідношенні інгредієнтів на 1000 кг льодяникової карамелі, кг: профільтрована патока 280-300 екстракт солодового кореню 0,270-0,450 анісова ефірна олія 0,099-0,150 ароматизатор "Свіже сіно" з 045-0 075 ефірної олії м'яти котячої ефірна олія шавлії мускатної 0,135-0,225 екстракт шавлії лікарської 0,630-1,050 спирт етиловий 2,4-2,6 лимонна кислота 6,8-7,0 аскорбінова кислота 2,8-3,0. Candy candy containing sugar, filtered syrup, ascorbic acid (vitamin C), citric acid, extract of Salvia officinalis, Salvia officinalis essential oil, which is characterized in that it further comprises anise essential oil aroma "fresh hay" with essential oils cat mint, essential oil of Salvia extract, malt root-ing 10% ethanol, with the following ratio of ingredients per 1000 kg of caramel candy, kg: filtered syrup 280-300 malt extract root 0,270-0,450 anise essential oil 0,099-0,150 flavor "fresh hay" from 045-0 075 essential oil of mint cat essential oil of clary 0,135-0,225 Salvia officinalis extract 0,630-1,050 ethyl 2,4-2,6 citric acid 6,8-7,0 ascorbic acid 2.8-3.0.Документ Спосіб виробництва спредів з наповнювачами (Патент на винахід № 98238)(2012) Чепель, Наталія Василівна; Грек, Олена Вікторівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Силка, Ірина МиколаївнаСпосіб виробництва спредів з наповнювачем, що включає приймання та первинну обробку сировини, відновлення сухого знежиреного молока, приготування жирової емульсії, підготовку і введення наповнювача, пастеризацію, перетворення жирової суміші в спред, який відрізняється тим, що введення наповнювача здійснюють на стадії перетворення жирової суміші в спред, попередньо розчиняючи в 3-5-кратному об'ємі жирової емульсії при 40-50 °С і перемішуючи протягом 15-20 хв, а як наповнювач використовують натуральні харчові ароматизатори на основі ефірної олії кмину. The method of spread with filling, including receiving and pre-processing of raw materials, recovery of skimmed milk, cooking fat emulsion preparation and administration filler, pasteurization, converting fat mixture in the spread, which is characterized in that the introduction of filler performed on stage conversion of fat mixture in spread, after dissolving in 3-5-fold volume of fat emulsion at 40-50 ° C and stirring for 15-20 min, and used as filler, natural food flavors from essential oil of thyme.Документ Спосіб уловлювання ароматичних речовин (Патент України на корисну модель № 55434)(2010) Чепель, Наталія Василівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Силка, Ірина Миколаївна; Науменко, Ксенія Андріївна; Усенко, Віталій Олександрович; Українець, Анатолій ІвановичСпосіб уловлювання ароматичних речовин, який передбачає адсорбцію ароматичних речовин з ароматизованих водних/водно-спиртових парів у адсорбційній колонці-концентраторі, який відрізняється тим, що адсорбційна колонка-концентратор заповнена адсорбентами пошарово у порядку зміни їх селективності до ароматичних речовин різної молекулярної маси, а саме активованим вугіллям марки БАУ-А - тенаксом ЄС -полісорбом-1 у рівних об'ємних частках. Method of capturing aromatic compounds, providing adsorption of aromatics flavored water / water-alcohol vapor adsorption in column hub, characterized in that the adsorption column filled with adsorbent hub layer in order to change their selectivity to aromatics of different molecular mass, namely charcoal brand BAU-A - tenaksom EU-Polisorbents-1 in equal volume fractions.Документ Спосіб приготування насадкової колонки для препаративної імітованої дистиляції ефірних олій (Патент України на корисну модель № 45836)(2009) Чепель, Наталія Василівна; Усенко, Віталій Олександрович; Українець, Анатолій Іванович; Науменко, Ксенія Андріївна; Силка, Ірина Миколаївна; Фролова, Наталія ЕпінетівнаСпосіб приготування насадкової колонки для препаративної імітованої дистиляції ефірних олій, що включає приготування насадки нанесенням нерухомої фази на твердий носій та заповнення нею хроматографічної колонки, який відрізняється тим, що насадка розділена на чотири секції за розмірами зернин твердого носія: перша секція – 14-16 мас.%, розмір зернин 2-3 мм; друга секція -23-27 мас.%, розмір зернин 1-2 мм; третя секція - 23-27 мас.%, розмір зернин 0,56-1 мм; четверта секція - 30-40 мас.%, розмір зернин 0,56-1 мм, а нерухома фаза наноситься на секції твердого носія в порядку збільшення концентрації і становить відносно твердого носія ,%: перша секція – 14-16, друга секція – 15-17, третя секція – 17-18, четверта секція -18-20. Preparation preparative column for simulated distillation of essential oils, including cooking tips applying stationary phase for solid carrier and filling her chromatographic column, characterized in that the nozzle is divided into four sections-size grains of solid media: the first section - 14-16 wt .%, the size of grains of 2-3 mm, the second section -23-27 wt.%, the size of grains of 1-2 mm, and the third section - 23-27 wt.%, the size of grains 0,56-1 mm; fourth Section - 30 -40 wt.%, the size of grains 0,56-1 mm and the stationary phase is applied to sections of solid media in order of increasing concentration and is relatively solid carrier,%: the first section - 14-16, the second section - 15-17, the third section - 17-18, the fourth section-18-20.Документ Спосіб виробництва спредів з наповнювачем (Патент на корисну модель № 63786)(2011) Чепель, Наталія Василівна; Грек, Олена Вікторівна; Фролова, Наталія Епінетівна; Силка, Ірина МиколаївнаСпосіб виробництва спредів з наповнювачем, що включає приймання та первинну обробку сировини, відновлення сухого знежиреного молока, приготування жирової емульсії, підготовку і введення наповнювача, пастеризацію, перетворення жирової суміші в спред, який відрізняється тим, що введення наповнювача здійснюють на стадії перетворення жирової суміші в спред, попередньо розчиняючи в 3-5-кратному об'ємі жирової емульсії при 40-50 °С і перемішуючи протягом 15-20 хв, а як наповнювач використовують натуральні харчові ароматизатори на основі ефірної олії кмину. The method of spread with filling, including receiving and pre-processing of raw materials, recovery of skimmed milk, cooking fat emulsion preparation and administration filler, pasteurization, converting fat mixture in the spread, which is characterized in that the introduction of filler performed on stage conversion of fat mixture in spread, after dissolving in 3-5-fold volume of fat emulsion at 40-50 ° C and stirring for 15-20 min, and used as filler, natural food flavors from essential oil of thymeДокумент Спосіб отримання натуральних ароматизаторів «Кминні аромати» (Патент України на корисну модель № 45835)(2009) Фролова, Наталія Епінетівна; Українець, Анатолій Іванович; Чепель, Наталія Василівна; Силка, Ірина Миколаївна; Науменко, Ксенія АндріївнаСпосіб отримання натуральних ароматизаторів, що включає фракціонування під вакуумом ефірної олії кмину з розділенням на терпенову фракцію і детерпенізовану ефірну олію, який відрізняється тим, що детерпенізовану ефірну олію кмину додатково фракціонують на першу (1), другу (2), третю (3), фракції і кубовий залишок (4), де першу фракцію виділяють за тиском 2,6-2,64 кПа в кількості 3,1-3,5 мас. %, другу фракцію - за тиском 2,6-2,64 кПа в кількості 39,5-40,2 мас. %, третю фракцію - за тиском 0,89-0,92 кПа в кількості 49,4-50,6 мас. %, кубовий залишок в кількості 5,57-5,6 мас. %, який відрізняється тим, що натуральні ароматизатори отримують шляхом комбінування фракцій в таких масових співвідношеннях 1:2:3:4=1,85-2,03:19,00-19,80:67,10-67,80:2,00-2,20; 1:2:3:4=0,85-1,03:9,00-9,40:65,3-65,60:3,20-3,60; 1:2:3:4=0,85-1,03:10,00-10,80:70,1-70,60:2,20-2,60. Method for natural flavors, including fractionation under vacuum essential oil of thyme separation into terpene fraction and essential oil, which is characterized in that the essential oil of cumin further fractionated on the first (1), second (2), third (3) fraction and bottoms (4), where the first fraction was isolated by pressure in kPa 2,6-2,64 of 3,1-3,5 wt. % ; the second fraction - the pressure in kPa of 2,6-2,64 39,5-40,2 weight. %, the third faction - the pressure 0,89-0,92 kPa in the number 49,4-50,6 weight. %, Still bottoms in the number 5,57-5,6 masses. %. Wherein the natural flavors that are obtained by combining fractions in such massive proportions 1:2:3:4 = 1,85-2,03:19,00-19,80:67,10-67,80:2 ,00-2, 20; 0,85-1,03:9,00-9,40:65,3-65,60:3,20-3,60 = 1:2:3:4, 1:2 : 3:4 = 0,85-1,03:10,00-10,80:70,1-70,60:2,20-2,60.Документ Спосіб визначення температури кипіння летких компонентів ефірних олій методом імітованої дистиляції (Патент України на корисну модель № 52810)(2010) Силка, Ірина Миколаївна; Фролова, Наталія Епінетівна; Чепель, Наталія Василівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Усенко, Віталій ОлександровичСпосіб визначення температури кипіння летких компонентів ефірних олій методом імітованої дистиляції, який передбачає встановлення температури кипіння летких вуглевсців за кореляційною залежністю хроматографічних величин утримування компонентів від температур кипіння, який відрізняється тим, що як хроматографічну величину утримування компонентів ефірних олій в інтервалі температур кипіння 150...250 °С використовують логарифмічний індекс утримування Ковача, визначений на капілярній хроматографічній колонці з слабополярною нерухомою фазою. Method for determining the boiling point of the volatile components of essential oils by simulated distillation, which implies that the boiling point of the volatile vuhlevstsiv by correlation values сhromatographic retention components of boiling, characterized in that the chromatographic retention value of the components of essential oils boiling in the range of 150 ... 250 ° C using logarithmic retention index Kovach determined on capillary chromatographic column slightly polar stationary phase.Документ Спосіб уловлювання ароматичних речовин (Патент України на корисну модель № 55435)(2010) Чепель, Наталія Василівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Фролова, Наталія Епінетівна; Українець, Анатолій Іванович; Силка, Ірина Миколаївна; Усенко, Віталій ОлександровичСпосіб уловлювання ароматичних речовин, який передбачає адсорбцію ароматичних речовин з ароматизованих водних/водно-спиртових парів у адсорбційній колонці-концентраторі, який відрізняється тим, що адсорбційна колонка-концентратор заповнена адсорбентами пошарово у порядку зміни їх селективності до ароматичних речовин різної молекулярної маси, а саме активованим вугіллям марки БАУ-А - тенаксом ЄС -полісорбом-1 у рівних об'ємних частках. Method of capturing aromatic compounds, providing adsorption of aromatics flavored water / water-alcohol vapor adsorption in column hub, characterized in that the adsorption column filled with adsorbent hub layer in order to change their selectivity to aromatics of different molecular mass, namely charcoal brand BAU-A - tenaksom EU-Polisorbents-1 in equal volume fractions.Документ Спосіб розділення ефірних олій та їх вузьких фракцій на чисті ароматичні компоненти препаративною газовою хроматографією (патент на винахід № 102171)(2013) Чепель, Наталія Василівна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Усенко, Віталій Олександрович; Фролова, Наталія Епінетівна; Силка, Ірина Миколаївна; Науменко, Ксенія АндріївнаСпосіб розділення ефірних олій та їх вузьких фракцій препаративною газовою хроматографію, при якому фракціонування ефірних олій та їх вузьких фракцій на чисті ароматичні компоненти проводять на насадковій колонці з використанням градієнтів розміру зернин твердого носія і кількості нанесення середньополярної нерухомої фази та підвищенням її ефективності до 570-600 теоретичних тарілок. A method for separation of essential oils and close-cut fractions thereof by preparative gas chromatography, at which the fractionation of essential oils and close-cut fractions thereof into pure aromatic components is performed on a packed column using a gradient of grain size of solid carrier and amount of application of a medium-polar stationary phase and increase of its efficiency up to 570-600 theoretical plates.