Патенти, авторські свідоцтва
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374
Переглянути
45 результатів
Результати пошуку
Документ Склад снеків на основі насіння масляничних культур (Патент на корисну модель № 145080)(2020) Терлецька, Віта Альбертівна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаКорисна модель належить до харчової промисловості, зокрема до харчоконцентратної галузі, і може бути використано для отримання снеків спеціального призначення для окремих груп населення, в тому числі для людей з високими фізичними навантаженнями. Снеки на основі насіння масляничних культур, що містять борошно пшеничне, сіль кухонну. Додатково містить подрібнене соняшникове насіння та яєчний жовток.Документ Ковбаса напівкопчена (Патент на корисну модель № 128151)(2018) Пасічний, Василь Миколайович; Чорна, Соломія МихайлівнаКорисна модель належить до м'ясної промисловості, а саме до виробництва ковбас напівкопчених. Внесення до складу рецептур м’яса курчат-бройлерів в заданих заявленою корисною моделлю співвідношеннях, покращує смак продукту, робить його більш насиченим. Наведені рецептурні співвідношення дозволяють досягти високих органолептичних показників якості готового продукту; отримати продукт, збалансований за хімічним складом: білків та жирів; покращити збалансованість амінокислотного складу білків та дозволити продукту, розширити асортимент ковбас напівкопчених в заданих заявленим патентом співвідношеннях. The utility model belongs to the meat industry, namely to the production of semi-smoked sausages. The inclusion of broiler chicken recipes in the ratios specified by the claimed useful model, improves the taste of the product, makes it more saturated. The given prescription ratios allow to reach high organoleptic indicators of quality of a finished product; get a product balanced in chemical composition: proteins and fats; to improve the balance of amino acid composition of proteins and allow the product to expand the range of semi-smoked sausages in the ratios specified by the claimed patent.Документ Спосіб виробництва м’ясо-рибних січених напівфабрикатів (Патент на корисну модель № 117781)(2017) Мацук, Юлія Анатоліївна; Пасічний, Василь Миколайович; Супрун, Едуард МихайловичКорисна модель належить до м'ясної промисловості і може бути використана при виготовленні м'ясо-рибних січених напівфабрикатів. В основу корисної моделі поставлена задача створення способу виробництва м'ясо-рибних січених напівфабрикатів шляхом зміни складу компонентів, який забезпечив би: підвищення біологічної та харчової цінності, покращення органолептичних, функціонально-технологічних, структурно-механічних властивостей готової продукції. The utility model belongs to the meat industry and can be used in the manufacture of meat and fish minced semi-finished products. The utility model is based on the task of creating a method of production of meat and fish minced semi-finished products by changing the composition of components, which would provide: increase biological and nutritional value, improve organoleptic, functional and technological, structural and mechanical properties of finished products.Документ Січені напівфабрикати з сухою молочною сироваткою(2018) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Смалько, Людмила Миколаївна; Черненко, Анна Вікторівна; Рожко, Олександра Юріївна; Кушнір, Анатолій ОлександровичРозроблено рецептуру січених напівфабрикатів з додаванням сухої молочної сироватки. Запропонована рецептура котлет дає змогу досягти високої харчової і біологічної цінності розробленого продукту, збагачення вітамінами та незамінними амінокислотами, які містяться в сухій сироватці молочній, за рахунок підвищення засвоюваності з одночасним зниженням загальної калорійності продукту. A recipe for broken, semi-finished products with the addition of dry bovine whey has been developed. The proposed formula of the cutlet allows you to achieve high nutritional and biological value of the developed product, enrichment with vitamins and essential amino acids contained in dry whey milk, due to increased digestibility with the simultaneous decrease in total caloric content of the product.Документ Реструктурована шинка (Патент на корисну модель № 93199)(2014) Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Мазун, Антоніна Миколаївна; Тарадай, Роман СегійовичДана рецептура дозволить отримати продукт з високими органолептичними показниками та підвищить вихід готового продукту. Технічний результат полягає в отриманні продукту, який збалансований за амінокислотним та жирокислотним складом; підвищенні біологічної і харчової цінності продукту. This formulation will allow you to get a product with high organoleptic characteristics and increase the output of the finished product.The technical result is to obtain a product that is balanced by the amino acid and fatty acid composition; increasing the biological and nutritional value of the product.Документ Паштет дієтичний "Гурман"(2014) Топчій, Оксана Анатоліївна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Котляр, Євген Олександрович; Миніч, Руслан Миколайович; Пащенко, Оксана ВасилівнаВідомий паштет м'ясний з грибним порошком. Недоліком прототипу можна вважати невисокі в'язкопластичні властивості, необхідність поліпшення жирнокислотного та амінокислотного складу. В основу корисної моделі поставлена задача розробки рецептури паштету дієтичного "Гурман" з низькою калорійністю та збалансованим жирнокислотним складом, який призначений для профілактичного харчування. A famous paste of meat with mushroom powder. The disadvantage of the prototype can be considered low visco-plastic properties, the need to improve the fatty acid and amino acid composition. The basis of the useful model is the task of developing a formula of dietary "Gourmet" with low calorie content and a balanced fatty acid composition that is intended for preventive nutrition.Документ Паштет м'ясний запечений "Шкільний"(2014) Топчій, Оксана Анатоліївна; Котляр, Євген Олександрович; Пащенко, Оксана ВасилівнаВідома рецептура м'ясного запеченого паштету, недоліком якого є низькі органолептичні показники, а також не достатня кількість вітамінів, мікро- і макроелементів. В основу корисної моделі поставлена задача розроблення паштету збагаченого вітамінами, а саме А, Д, Е, мікро- і мікроелементами, які необхідні для нормального функціонуванняорганізму людини. The known recipes of meat baked pate, the disadvantage of which are low organoleptic parameters, as well as not enough vitamins, micro-and macro elements. The basis of a useful model is the task of developing a vitamin-enriched paste, namely A, D, E, micro and microelements, which are necessary for the normal functioning of the human organism.Документ Кюфта по-київськи дієтична (Патент на корисну модель № 86014)(2013) Топчій, Оксана Анатоліївна; Полумбрик, Максим Олегович; Денисюк, Алла Павлівна; Коровіна, Марія ВолодимирівнаВ основу корисної моделі поставлена задача розробки рецептури кюфти по-київськи та розширені асортименту продукції, що випускається, у підвищенні якості цільового продукту, зокрема органолептичних показників, таких як смак, консистенція і пластичність. The basis of the useful model is the task of developing a kyuhta formulation in Kiev and an extended assortment of manufactured products in improving the quality of the target product, in particular, organoleptic parameters such as taste, consistency and ductility.Документ Паштет м'ясний запечений "Унікальний"(2013) Топчій, Оксана Анатоліївна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Тимченко, Денис ОлексійовичВ основу корисної моделі поставлена задача розробки рецептури паштету м'ясного запеченого з підвищеними вмістом полі ненасичених жирних кислот і високими структурно механічними характеристиками. Технічний результат, який може бути отриманий при здійсненні корисної моделі, полягає в розширенні асортименту продукції, що випускається, у підвищенні якості цільового продукту, зокрема органолептичних показників, таких як смак, консистенція і пластичність. The basis of the useful model is the task of developing a recipe for meat of baked pastes with high content of polyunsaturated fatty acids and high structural and mechanical characteristics. The technical result that can be obtained when implementing a utility model is to expand the range of products produced in order to improve the quality of the target product, in particular organoleptic parameters such as taste, consistency and ductility.Документ Хліб пшеничний (Патент на корисну модель № 91968)(2014) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Петруша, Оксана Олександрівна; Бончак, Інна Василівна; Філіпенко, Вікторія ВалеріївнаХліб пшеничний, що містить борошно пшеничне вищого сорту, дріжджі пресовані, сіль кухонну кам'яну, який відрізняється тим, що додатково містить порошок з капусти, насіння льону та кунжуту. Wheat bread containing wheat flour premium, compressed yeast, salt rock, which is characterized in that it further comprises a powder of cabbage, flax seeds and sesame seeds.