Патенти, авторські свідоцтва

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7374

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зберігання яблучних снеків (Патент на винахід № 124390)
    (2020) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович
    Спосіб зберігання яблучних снеків включає розміщення продуктів в упаковці, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого сорту та герметизацію упаковки. Видалення повітря з упаковки здійснюють за допомогою вакууму, заповнення об'єму упаковки здійснюють харчовою газовою сумішшю у співвідношенні СО2:N2, причому СО2 взято в межах 20-80 %, а N2 - 40-60 %. В упаковці розміщують саше-пакет з поглиначем кисню масою від 2,0 до 14,0 г, а упаковку виконують з комбінованої плівки, в складі якої міститься поліетилентерефталат, алюмінієве покриття та поліетилен товщиною від 60 до 500 мкм.
  • Ескіз
    Документ
    Склад масляної суміші (Патент на винахід № 119222)
    (2019) Снігур, Анатолій Віталійович; Вашека, Оксана Миколаївна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Враховуючи сучасні потреби суспільства та загальні тенденції розвитку харчової промисловості розроблено технологію збагачення масляної суміші компонентами рослинної сировини. Given the current needs of society and the general trends of the food industry the technology of enriching oil mixture components of plant material.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб зберігання яблучних снеків в жорсткій тарі з модифікованим середовищем (Патент на корисну модель № 136641)
    (2019) Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович
    Корисна модель належить до харчової промисловості і стосується упакування яблучних снеків в упаковку з газовим середовищем. В основу корисної моделі поставлено задачу розробки способу зберігання яблучних снеків в жорсткій тарі з модифікованим середовищем без доступу кисню до продукту з метою збереження вихідного хімічного складу харчового продукту і подовження його терміну придатності. Спосіб включає розміщення продуктів в оболонці, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого сорту та герметизацію. Видалення повітря з упаковки здійснюють за допомогою вакууму. The utility model belongs to the food industry and concerns packing of apple snacks in packing with the gas environment. The utility model is based on the task of developing a method of storing apple snacks in a rigid container with a modified environment without access of oxygen to the product in order to preserve the original chemical composition of the food product and extend its shelf life. The method includes placing the products in the shell, removing air from the mass of the product, saturating it with a mixture of high-grade gases and sealing. Removal of air from the package is carried out using a vacuum.
  • Ескіз
    Документ
    Спосіб виробництва пектинового концентрату з яблук (патент на корисну модель № 118560)
    (2017) Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Свінціцька, Анна Іванівна; Корженко, Інна Олегівна
    Спосіб виробництва пектинового концентрованого екстракту з яблук, який включає подрібнення, промивання м'язги плодоовочевої сировини, змішування з лимонною кислотою до рН 2,5-2,8, гідроліз, охолодження, розділення маси на рідку і тверду фази в полі відцентрових сил, центрифугування рідкої фази, фільтрування, концентрування та консервування, який відрізняється тим, що як плодоовочеву сировину використовують яблука, які очищають від насіння, подрібнюють в атмосфері пари, м'язгу промивають розчином лимонної кислоти концентрацією 0,01-0,1 %, при гідромодулі 1:(1-2), а після змішування з лимонною кислотою проводять гідроліз отриманої маси при температурі 86-99 °C протягом 60-89 хв, охолодження проводять до температури 50-60 °C, концентрування очищеного екстракту проводять при залишковому тиску в робочій камері 35-48 кПа до вмісту пектинових речовин 4,1-5 %, після чого проводять консервування шляхом короткочасного стерилізування в потоці протягом 1,5-3 хвилин при температурі 115-116 °C з подальшим охолодженням до температури 20-30 °C, фасують та закупорюють в асептичні ємності. Method of production of pectin concentrated extract from apples, which includes grinding, washing of the muscles of fruit and vegetable raw materials, mixing with citric acid to pH 2.5-2.8, hydrolysis, cooling, mass separation on liquid and solid phases in the field of centrifugal forces, centrifugation liquid phase, filtering, concentration and canning, which is characterized by the fact that apples are used as a fruit and vegetable raw material, which are cleared from the seeds, are ground in a steam atmosphere, the muscle is washed with a solution of citric acid at a concentration of 0.01-0.1%, with g Bromodule 1: (1-2), and after mixing with citric acid, the hydrolysis of the resulting mass is carried out at a temperature of 86-99 ° C for 60-89 minutes, the cooling is carried out to a temperature of 50-60 ° C, the concentration of the purified extract is carried out at a residual pressure in a working chamber of 35-48 kPa to a content of pectin substances of 4.1-5%, followed by canning by short-term sterilization in the stream for 1.5-3 minutes at a temperature of 115-116 ° C, followed by cooling to a temperature of 20-30 ° C , pack and seal in aseptic containers.
  • Ескіз
    Документ
    Пюре плодоовощное (Патент Украины № 17043)
    (1997) Бандуренко, Галина Михайловна; Кислая, Любовь Васильевна; Мудрак, Татьяна Емельяновна; Кульчицкая, Валентина Павловна; Лаврушенко, Людмила Федоровна
    Пюре включает пюре из кавбуза, яблочное пюре, инвертный сахарный сироп и лимонную кислоту. Пюре включає пюре з кавбуза, яблучне пюре, інвертний цукровий сироп, лимонну кислоту. Puree contains Kavbuz puree, puree of apples , invert sugar syrup and citric acid.