Інститут післядипломної освіти (м. Київ)
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441
Переглянути
174 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Metodos industriales empleados en fabricas de azucar para el analisis de pequenas concentraciones de sacarosa en los condensados destinados a la alimentacion de calderas de vapor(1986) Skorik, Konstantin; Sanfiel, Francisco; Angulo, ElierMethods and installations are presented in details for analysis of small concentrations of sucrose in condensates intended for steam boilers supply in sugar industry. Analysis is presented of advantages and disadvantages of direct and indirect methods of sucrose determination. Детально розглянуто методи та пристрої для визначення малих концентрацій сахарози в конденсатах, які призначені для живлення парових котлів у цукровій промисловості. Проаналізовано переваги та недоліки прямих і непрямих методів визначення сахарози.Документ Вплив терміну зберігання на властивості функціональних молочних продуктів(2003) Науменко, Оксана Василівна; Жукова, Ярослава Фридріхівна; Насирова, Гузель Фургатівна; Кігель, Наталя ФедорівнаПроведено оцінку молочних продуктів, виготовлених зі застосуванням нових бакпрепаратів “ЛТС” та “ЛТС-Н”, впродовж зберігання за мікробіологічними, біохімічними, фізико-хімічними та органолептичними показниками. Застосування штаму L. acidophilus з низькою межею кислотоутворення гарантувало незмінність функціональних характеристик продукту впродовж тривалого часу. Це дало підставу подовжити термін зберігання продукту до 14 діб. The evaluation of dairy products made with the use of new starters "LTS" and "LTS-N" during storage on microbiological, biochemical, physicochemical and organoleptic parameters. The use of a strain of L. acidophilus with a low limit of acid production guaranteed the invariability of the functional characteristics of the product for a long time. This gave reason to extend the shelf life of the product to 14 days.Документ Дослідження розповсюдження бактеріофагів на підприємствах молочного профілю України(2008) Науменко, Оксана Василівна; Кігель, Наталя ФедорівнаВизначено рівні фагового забруднення продукції молокопереробних підприємств України. Встановлено основні джерела контамінації фагами, які можуть бути визначені як контрольні точки для аналізу фагового стану на виробництві. Виділено вірулентні фагові ізоляти, що циркулюють на виробництві. The levels of phages contamination in dairy products were determinated. The sources of phages contamination were identified as control points for phages state at the dairy plants. The virulent phages of dairy plants of were isolated.Документ Совершенствование проектирования и управления выпарными установками сахарного производства(2007) Штангеев, Константин Остапович; Стадник, Руслан Петрович; Тягун, Григорий ВасильевичВыполнен анализ энергосберегающих методов и принципов расчета тепловых схем сахарных заводов. Сопоставлены варианты включения нескольких выпарных аппаратов в одной ступени испарения. The analysis of energy-saving methods and principles of calculation of thermal schemes of sugar factories is carried out. The options for switching on several evaporators in one evaporation stage are compared.Документ Потенциал экономии энергоресурсов в свеклосахарном производстве(2008) Василенко, Сергей Михайлович; Штангеев, Константин Остапович; Самойленко, Сергей НиколаевичПроведено аналитическое исследование расхода энергоресурсов при производстве сахара из свеклы при существующей технологии. An analytical study of energy consumption in the production of sugar from beets with the existing technology.Документ Использование утфельного пара для нагрева диффузионного сока(1984) Разладин, Юрий Сергеевич; Щуцкий, Валентин Павлович; Селитбовский, Владислав Альбинович; Горох, Виталий Назарович; Ус, Борис Федорович; Штангеев, Константин ОстаповичРассмотрены вопросы использования теплоты утфельного пара для нагрева диффузионного сока и разработки специальных подогревателей. The issues of using the heat of massecuite steam for heating diffusion juice and the development of special heaters are considered.Документ Расчет вакуумной системы сахарного завода с учетом сжимаемости пара(1985) Горох, Виталий Назарович; Ус, Борис Федорович; Штангеев, Константин ОстаповичОбосновано влияние расширения от падения давления при движении пара в вакуумной системе сахарного завода. Приведен пример расчета. The effect of expansion from pressure drop during steam motion in a vacuum system of a sugar mill is substantiated. An example of a calculation is given.Документ Комбинированная выпарная установка(1987) Горох, Виталий Назарович; Князев, Арнольд Алексеевич; Колесник-Терещенко, В. А.; Лавров, Н. Ю.; Ус, Борис Федорович; Цензура, А. И.; Штангеев, Константин Остапович; Новоселецкий, Виталий Дмитриевич; Олейник, Д. П.; Руднев, В. П.; Тимошенко, Ф. Т.Описано комбинированную віпарную установку, состоящую из выпарных аппаратов пленочного типа и выпарных аппаратов с естественной циркуляцией. Приведены результаты ее производственных испытаний. A combined evaporator unit consisting of film-type evaporators and natural circulation evaporators is described. The results of its production tests are given.Документ Перспективы развития вакуум-конденсационных установок сахарных заводов(1986) Горох, Виталий Назарович; Сорокин, Анатолий Иванович; Ус, Борис Федорович; Штангеев, Константин ОстаповичРассмотрены тенденции развития вакуум-конденсационных установок сахарных заводов. The tendencies of development of vacuum condensing plants of sugar factories are considered.Документ Требования к конструкции подогревателей свеклосахарного производства(1987) Горох, Виталий Назарович; Князев, Арнольд Алексеевич; Ус, Борис Федорович; Штангеев, Константин ОстаповичРассмотрены требования к конструкции подогревателей сахарного завода исходя из требуемой величины коэффициента тепловой ефективноти. The requirements for the design of the sugar plant heaters based on the required value of the thermal efficiency coefficient are considered.