Інститут післядипломної освіти (м. Київ)
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8441
Переглянути
122 результатів
Результати пошуку
Документ Визначення підсосів повітря в вакуумну систему цукрового заводу(2024) Штангеєв, Костянтин ОстаповичВикладено рекомендації по проведенню випробовувань вакуумної системи цукрового заводу та визначенню величини присосів повітря.Документ Влияние технического уровня сахарного завода на количество конденсатов(2021) Штангеев, Константин Остапович; Сорокин, Анатолий ИвановичПоказано, що кількість надлишкових конденсатів зменшується відповідно до досконалості теплової схемо цукрового заводу. Удосконалення технологічних та теплотехнічних процесів дозволяє практично вдвічі зменшити кількість надлишкових конденсатів і, відповідно, знизити водоспоживання та скидання стічних вод.Документ Теплотехнические и технологические аспекты совершенствования продуктового отделения свеклосахарного завода(2021) Штангеев, Константин ОстаповичРозглянуто основні напрямки технологічного та теплотехнічного удосконалення продуктового відділення цукрового заводу.Документ Теплове господарство цукрових заводів(2021) Штангеєв, Костянтин ОстаповичОписано енергозабезпечення та теплові схеми цукрових заводів, основні методи економії енергоресурсів при переробленні цукрових буряків. Наведено методики розрахунків теплового балансу дифузійної установки та тепловтрат при сатурації.Документ Особливості викладання інформаційних технологій в системі післядипломної освіти(2024) Петренко, Олександр ЯковичРозглянуто досвід кафедри інформатики Інституту післядипломної освіти (ІПДО) Національного університету харчових технологій (НУХТ) щодо впровадження дистанційної форми підвищення кваліфікації викладачів із використанням можливостей платформи дистанційного навчання Microsoft 365 for Education та особливостей застосування технологій дистанційного навчання в системі післядипломної освіти.Документ Кінетика теплового потоку на поверхні тістових заготованок хлібобулочних виробів під час випікання(2024) Дудко, Сергій ДмитровичЗроблений аналіз кінетичних кривих теплового потоку на поверхнях тістової заготованки під час випікання хлібобулочних виробів, отриманих О. Лісовенком за допомогою мініатюрних датчиків теплового потоку. Надані пояснення виявленого О. Лісовенком феномену щодо наявності локальних екстремумів у кривої теплового потоку на відкритій поверхні тістових заготованок у першій третині тривалості випікання. Показано, що ці екстремуми є наслідком змін електрорушійної сили, що генерується датчиком, а не змінами власне теплового потоку. Висловлена думка, що криві кінетики падаючого теплового потоку мають бути гладкими, позбавленими локальних мінімумів і максимумів.Документ Fostering an innovative environment for transitioning from traditional to digital intellectual property economy(2024) Butnik-Siverskiy, Oleksandr; Kuznetsov, Valeriy; Petrenko, Vitalii; Butnik-Siverskyi, Serhii; Kuznetsov, Vitalii; Biernat-Jarka, Agnieszka; Sikora, KarolThe originality of the research is based on the fact that the economic and legal perspectives of intensifying the functioning and development of the innovative and intellectual environment in Ukraine were considered in terms of the definition of the "innovative and intellectual environment", its features, the relationship with human intellectual capital, the definition of intellectual property rights, a complex of interconnected systems in the infrastructure of innovative activity, a mechanism for the creation and functioning of production and financial formations related to the development of innovative potential, and with an organizational and functional structure that includes the transition to the intellectual property marketДокумент Цифрові та віртуальні активи: методологія, правові аспекти, нематеріальні ресурси(2024) Бутнік-Сіверський, Олександр БорисовичВизначено цифрові та віртуальні активи в людино-цифровому середовищі. Методологічно їх розглянуто з позиції реального та віртуального людино-цифрового середовища та їх нормативно-правового регулювання. Цифровий актив — це комп’ютерне оцифровування, цифровий контент; віртуальні активи — це цифрове вираження вартості. Визначено види віртуальних активів, учасників ринку віртуальних активів та ключові економічні фактори розвитку сфери віртуальних активів. Віртуальні активи у вірту альному людино-цифровому середовищі набувають більш чітких ознак віртуальності, що обумовлюють наявну економічну цінність торгувати у цифровому форматіДокумент Спрощений підхід до впровадження системи HAACP для HoReCa(2024) Блохіна, Ганна СергіївнаПредставлені основні вимоги до дотримання правил харчової безпеки для закладів HoReCa для участі у конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації» - 2024р у збірнику матеріалів конференції. Розглянуто особливості застосування вимог системи ХАССП на всіх підприємствах харчової галузі, а також проведення внутрішнього аудиту на підприємствах та опис необхідних дій при впровадженні цієї системиДокумент Проблема недобросовісної конкуренції в аспекті цифровізації економіки(2024) Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович; Бутнік-Сіверський, Сергій ОлександровичРозглядається юридична природа недобросовісної конкуренції, нормативно-правові акти, що регулюють питання конкуренції та потребу їх змін у зв’язку з подальшою цифровізацією економіки. Визначено позиції поглибленого дослідження недобросовісної конкуренції при цифровізації економіки, як нове явище