Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ План локалізації і ліквідації аварій та їх наслідків на об’єктах підвищеної небезпеки(2023) Задесенська, Ілона Валеріївна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаУ роботі проаналізовано питання експлуатації, ідентифікації та декларування об’єктів підвищеної небезпеки (ОПН) на харчових підприємствах України, які на сьогодні є досить актуальним. Експлуатація ОПН становить потенційну небезпеку, оскільки при порушенні нормальних умов їх експлуатації або при зберіганні хімічно-небезпечних речовин вони можуть нанести значних збитків населенню, довкіллю, матеріальним цінностям тощо.Документ Оцінка ризику виникнення аварій та аварійних ситуацій при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів(2023) Литвин, Анастасія Вікторівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаУ роботі розглянуті актуальні питання аналізу та оцінки ризиків виникнення аварій та аварійних ситуацій при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів. Зазначений аналіз та оцінка – найважливіший етап у системі управління безпекою функціонування виробництва; через розрахунки ризику виникнення аварій, аварійних ситуацій здійснюється пошук неврахованих небезпек, визначається ймовірність їх виникнення, оцінюються можливі масштаби та наслідки.Документ Дослідження виробничого травматизму при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів(2019) Мальцева, Анна Владиславівна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаВ роботі проведено статистичні дослідження виробничого травматизму на підприємствах лісового господарства України за період 2010-2018 рр. та досліджено динаміку залежності кількості травм від стажу роботи, виду робіт, причин травмування тощо. The study conducted statistical studies of occupational injuries at forestry enterprises of Ukraine for the period 2010-2018 and investigated the dynamics of the number of injuries on length of service, type of work, causes of injuries, etc.Документ Автоматизація контролю та проходження медоглядів співробітників закладу освіти(2019) Чумаченко, Сергій Миколайович; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаВ роботі надано обґрунтування щодо розробки комп’ютерної програми для обліку та моніторингу медичних оглядів працівників, яка в подальшому може спростити роботу як фахівця, який займається медичними оглядами працівників на підприємствах, установах та в організаціях так і роботодавця, який повинен контролювати ситуацію з проходженням медоглядів працівників згідно чинного законодавства. The paper substantiates the development of a computer program for accounting and monitoring of medical examinations of employees, which can further simplify the work of a specialist who deals with medical examinations of employees in enterprises, institutions and organizations and the employer who must monitor the situation with medical examinations. employees in accordance with applicable law.Документ Система управління охороною праці у закладах вищої освіти на основі інформаційних технологій(2019) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаУ статті детально проаналізовано характер інформаційних потреб: функції управління, координації та контролю фахівців з охорони праці у вищих навчальних закладах. Визначено розподіл інформаційних потоків у структурі вищого навчального закладу. Запропоновано загальний підхід для вдосконалення системи управління інформаційними технологіями з урахуванням чіткої взаємодії начальника служби охорони праці з керівниками всіх структурних підрозділів вищого навчального закладу, для адекватного та постійного управління з урахуванням усіх факторів що впливають на стан охорони праці, для передачі начальнику структурних підрозділів оптимального комплексу заходів забезпечення безпеки праці. In scientific research analyzes in detail the nature of the information necessities: the functions of management, coordination and control of specialists in occupational safety at higher education institutions. The distribution of information flows in the structure of higher education institution is determined. A general approach is proposed to improve the information technology management system, taking into account the clear interaction of the chief of labor protection service with the heads of all structural units of the higher education institution, for adequate and permanent management, taking into account all factors affecting the state of labor protection, for transfer to the chief of structural units of the optimal complex of measures to ensure safety at work.Документ Аналіз безпеки на виробництві за допомогою методу «дерево відмов»(2017) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Єфісько, Ю.Ю.; Овчарова, Дарія АндріївнаЗапропонована методика дозволяє визначити вимоги до оперативності системи безпекою працівників в закладах готельно-ресторанного бізнесу, зокрема, до тривалості циклу управління та ймовірності його своєчасного завершення при нестандартних ситуаціях, аваріях або аварійних ситуаціях. Також можуть бути визначені додаткові показники, що характеризують процес управління безпекою праці. The technique to determine the requirements for the safety system efficiency of workers in establishments of hotel and restaurant business, in particular, the cycle time management and likelihood of timely completion with unusual situations, accidents or emergency situations. There may also be further defined indicators characterizing the process safety management.Документ Оцінювання збитків від виробничого травматизму на харчовому підприємстві з урахуванням фактора ризику(2016) Кучерява, Анна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаВ роботі запропонована методика оцінювання збитків від виробничого травматизму з урахуванням прямих та непрямих втрат харчового підприємства від нещасних випадків і ймовірнісної природи травматизму. У методиці прийняті до уваги всі, крім страхових відшкодувань потерпілим, втрати, які можуть бути на харчовому підприємстві внаслідок настання нещасного випадку. Враховано, що величина збитків залежить від тяжкості нещасних випадків для потерпілих, від масштабу ушкодження виробничих фондів та інших наслідків для виробничого процесу. In the report suggested assessment procedure of losses caused by occupational injuries considering direct and indirect losses of a food factory from accidents and probabilistic nature of injuries has been designed. The procedure considers all the possible losses of a food factory caused by an accident, except insurance claims to the victims. It is considered that the extent of the losses depends on the severity of accidents for the victims, the extent of damage to assets and other consequences for the production process.Документ Дослідження статистики виробничого травматизму на основі методу взаємозв’язку між факторами(НУХТ, 2014) Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаВ роботі проаналізовано залежності травмування робітників різних професій від факторів, що впливають на виробничий травматизм м'ясопереробних підприємств, що дозволить розробити обґрунтовані і ефективні шляхи профілактики і зниження ризику травмування. This paper analyzes the dependence injury workers of different professions on factors influencing injuries meat processing plants that will develop reasonable and effective ways to prevent and reduce the risk of injury.