Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз причин виробничого травматизму в Україні(2021) Бойко, Валерія Ярославівна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаСтворення належних умов праці на кожному робочому місці, безпека та охорона праці є актуальною проблемою, оскільки в Україні має місце високий рівень інвалідності та смертності серед осіб працездатного віку. Статистичне дослідження причин виробничого травматизму на виробництві є теоретичною основою для формування комплексу ефективних заходів щодо попередження нещасних випадків. За результатами дослідження встановлено, що організаційні причини призвели до найбільшої кількості нещасних випадків зі смертельним наслідком пов’язаних з виробництвом за період 2015…2020 роки. Creating appropriate working conditions at every workplace, safety and labor protection is an urgent problem, as Ukraine has a high level of disability and mortality among people of working age. Statistical study of the causes of occupational injuries at work is a theoretical basis for the formation of a set of effective measures to prevent accidents. The study found that organizational causes led to the largest number of fatal accidents related to production for the period 2015… 2020.Документ Оцінка сучасного стану питання планування заходів запобігання виробничого травматизму у готелях і ресторанах України(2015) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаПроведений аналіз вітчизняних та закордонних літературних джерел за станом проблеми запобігання травматизму у готелях і ресторанах. Розглянута можливість подальшого вдосконалення не тільки системи оцінки травмонебезпеки об’єкта діяльності готельно-ресторанного комплексу, а й оптимізаційної системи синтезу плану таких заходів, які б дозволили отримати максимальний ефект зниження рівня травматизму при найменших економічних витратах. The conducted analysis of domestic and foreign literature as the problem of preventing injuries in hotels and restaurants. The possibility of further improving not only the evaluation system injury danger object of hotel and restaurant complex, synthesis and optimization system plan of action that would get the maximum effect of reducing injuries at the lowest economic cost.Документ Автоматизація обліку та аналізу нещасних випадків на підприємствах харчової промисловості(2013) Водяник, А. О.; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаАнотація. Розроблена програма для моніторингу та оперативного аналізу нещасних випадків на підприємствах харчової промисловості. Аналіз нещасних випадків здійснюється за допомогою бінарного поєднання (групи) “причина травмування – вид травматичної події”, що багатократно збільшує кількість можливих варіантів (різновидів) причин травмування, прихованих у статистичних даних. Таблиці статистичних даних про види травматичних подій та причини нещасних випадків сформовано таким чином, що кожному нещасному випадку відповідає лише один вид травматичної події та одна головна причина нещасного випадку. Тобто кількість потерпілих за всіма видами травматичних подій дорівнює кількості потерпілих за всіма причинами нещасних випадків. Програма для моніторингу та оперативного аналізу нещасних випадків дозволяє інженерам з охорони праці харчових підприємств, на основі аналізу причинно-наслідкових зв’язків приймати рішення щодо вибору більш цілеспрямованих профілактичних заходів. The program for monitoring and rapid analysis of accidents in the food industry. Analysis of accidents by using binary combination (group) "cause of injury - type of traumatic event" that repeatedly increases the number of possible options (varieties) causes injury, hidden in the statistics. Tables of statistical data on the types of traumatic events and causes of accidents is formed so that each accident meets only one type of traumatic event and one of the main causes of accidents. That is, the number of victims of all types of traumatic events is the number of victims of all causes of accidents. The program for monitoring and rapid analysis of accidents allows engineers for safety food businesses based on the analysis of causality choose more targeted preventive measures.Документ Динаміка виробничого травматизму в харчовій промисловості за останні роки(2012) Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаВ роботі проаналізовано динаміку виробничого травматизму в харчовій промисловості України за період з 2003 по 2011 роки. Проведений розподіл кількості працівників чоловічої і жіночої статі, які отримали виробничу травму на підприємствах харчової промисловості. Розраховані показники частоти і тяжкості травматизму. The state of occupational injuries in Ukraine for the period 2003...2011. Submitted a study of the dynamics of occupational injuries in the food industry in Ukraine for the period 2003 ... 2011. The indexes of frequency and weight of traumatism are expected.