Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
15 результатів
Результати пошуку
Документ Новий зерновий екстракт як сировина для виробництва пива(2006) Шевченко, Василь Михайлович; Прибильський, Віталій Леонідович; Ємельянова, Ніна ОлександрівнаВідомо, що при виробництві пива заміна солоду несолодженим ячменем дає значний економічний ефект. Крім ячменю в пивоварінні використовують інші замінники солоду: рис, кукурудзу, цукор, ячмінно-солодовий екстракт, крохмальну патоку. It is known that the production of beer malt replacement nesolodzhenym barley provides significant economic benefit. In barley in brewing using other substitutes for malt, rice, corn, sugar, barley-malt extract, starch syrup.Документ Зміни амінокислотного складу при пророщуванні рисового зерна(2014) Бохна, Христина-Марія; Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна ОлександрівнаЛюдство все частіше зустрічається з вродженим захворюванням – целіакією, яка пов’язана з непереносимістю організмом особливої фракції рослинного білку – глютену. Лікарських препаратів для боротьби з цим захворюванням на сьогоднішній день немає.Документ Амінокислотний склад рису і його зміни при солодорощенні(2013) Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Чумакова, Олена Володимирівна; Скидан, В. О.Перспективним і прогресивним напрямом розвитку харчової промисловості являється виробництво продуктів, знижаючих різні захворювання, в тому числі і генетичні. Тому метою дослідження було вивчення амінокислотного складу зерна рису та його зміни при солодорощенні. Одержані результати дають право стверджувати, що пророщене рисове зерно (солод), має високий вміст незамінних (39%) і вільних (10%) амінокислот являється цінною сировиною для оздоровчих і лікувально- дієтичних харчових продуктів. Promising and progressive direction is the development of food industry production, reducing various diseases, including genetic. The purpose of the study was to investigate the amino acid composition of rice grain and its changes during solodoroschenni. The results obtained are entitled to assert that germinated rice grain (malt), has a high content of essential (39%) and free (10%) of amino acids is a valuable raw material for health and medical and dietetic foods.Документ Безглютенова сировина для оздоровчих і дієтичних продуктів(2013) Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена Володимирівна; Василів, Володимир ПавловичДля хворих з вродженим захворюванням целіакією токсичні білки клейковини, пшениці, ячменю, жита. Зерно рису, кукурудзи, гречки не містить глютену і має цінний хімічний склад і тому воно має бути використано для приготування харчових продуктів, що забезпечує лікування хворих на целіакію. For patients with congenital disease celiac disease toxic gluten proteins, wheat, barley and rye. Grain of rice, corn, buckwheat does not contain gluten and is a valuable chemical composition and therefore it should be used for cooking food that provides treatment to patients with celiac disease.Документ Глютен. Чому його можна не всім?(2013) Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена ВолодимирівнаСтаття присвячена вивченню проблем боротьби з генетичним захворюванням - целіакією. Захворювання пов'язане з непереносимістю білка злакових культур - глютену. Запропоновано для профілактичного та лікувального харчування вживати продукти, виготовлені з пророщених безглютенових злаків. The paper studies the problems of combating genetic disease - celiac disease. The disease is associated with intolerance to protein cereal - gluten. Proposed for the prophylactic and therapeutic feeding to avoid foods made from sprouted gluten-free cereals.Документ Зміни вмісту цукрів при пророщуванні плівчастих і голозерних сортів вівса(2012) Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Чумакова, Олена Володимирівна; Безсмертна, Л. О.; Василів, Володимир ПавловичВивчено вплив процесу солодорощення на зміни вмісту цукрів різних сортів вівса. Доведено, що при пророщуванні вміст вільних цукрів збільшується в 3-5 разів, а голозерний овес і одержаний з нього солод за вмістом крохмалю і вільних цукрів переважає плівчастий.Документ Солод у виробництві безглютенових продуктів(2012) Мукоїд, Роман Миколайович; Чумакова, Олена Володимирівна; Ємельянова, Ніна ОлександрівнаЗерно при пророщуванні збагачується низькомолекулярними білками, амінокислотами, цукрами, вітамінами та ферментами. Тому використання пророщеного зерна (солоду) при виробництві харчових продуктів підвищує їх біологічну цінність. Такий солод буде використовуватися при розробці нових видів продуктів для хворих на целіакію. Grain germination is enriched with low molecular weight proteins, amino acids, sugars, vitamins and enzymes. Therefore the use of sprouted grains (malt) in the production of food increases their biological value. This malt is used in the development of new products for people with celiac disease.Документ Амінокислотний склад солодів злакових культур(2012) Безсмертна, Л. О.; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Матиящук, Андрій МиколайовичДля приготування оздоровчих харчових продуктів з добавками пророщених злаків визначали амінокислотний склад цих злаків. Було досліджено, що в складі пророщених злаків є всі незамінні амінокислоти. Найбільший вміст амінокислот має пшеничний, найменший –кукурудзяний солод, а у ячмінного і вівсяного цей показник майже однаковий. For the preparation of health food additives germinated grains determined the amino acid composition of these grains. A study was that the composition of germinated cereals have all the essential amino acids. Has the highest content of amino acids, wheat, the lowest - corn malt, barley and oats in this figure is almost the same.Документ Удосконалення пневматичного солодоростильного апарата(2012) Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена Володимирівна; Василів, Володимир ПавловичРозроблено новий промисловий апарат для одержання солоду. Розкрито переваги сконструйованого апарата над існуючими на сьогоднішній день. A new industrial unit for malt. Takes advantage of the existing apparatus constructed to date.Документ Вівсяний солод як сировина для оздоровчих продуктів(2011) Чумакова, Олена Володимирівна; Безсмертна, Л. О.; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман МиколайовичПри пророщуванні зерно збагачується біологічно активними речовинами. Тому вівсяний солод використовується при виробництві різних лікувально-дієтичних продуктів. Були досліджені два нових сорти голозерного вівса і для порівняння два розповсюджених плівкових сорту. В результаті проведених досліджень встановлено, що солод з голозерного вівса за вмістом вільних цукрів, загальних вільних і незамінних амінокислот, жиру і мінеральних речовин на 20-30% переважає солод плівковий.