Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Харчові добавки у складі кисломолочних напоїв
    (2019-04-11) Давиденко, Валерія Григорівна; Кубицька, Марія Олегівна; Івчук, Надія Павлівна
    Встановлено, що переважна більшість кисломолочних напоїв від різних виробників не мають харчових добавок. У переважній більшості йогурти містяться фруктові наповнювачі та харчові добавки різних функціональних груп (ароматизатори, стабілізатори, підсилювачі смаку, консерванти, емульгатори та барвники) та походження (синтетичні та натуральні). It has been established that the vast majority of sour milk drinks from different manufacturers do not have food additives. In the vast majority of yoghurts, fruit fillers and food additives of various functional groups (flavors, stabilizers, flavor enhancers, preservatives, emulsifiers and dyes) and origin (synthetic and natural) contain fruit.
  • Ескіз
    Документ
    Природа харчових добавок у складі сиркових десертів та глазурованих сирків
    (2019-04-11) Кравченко, Надія; Каплунець, Інна Миколаївна; Івчук, Надія Павлівна
    Аналіз показав, що 15% досліджуваних сиркових виробів містять лише природні харчові добавки. Натомість 75% – містять суміш харчових добавок різної природи, що може негативно позначитися на здоровї населення. The analysis showed that 15% of the studied cheeses contain only natural nutritional supplements. In contrast, 75% - contain a mixture of nutritional additives of different nature, which may adversely affect the health of the population.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення дієтичної добавки на основі порошків з пастернаку, петрушки, селери, імбиру та хрону
    (2018) Івчук, Надія Павлівна; Личак, Анастасія
    За результатами проведених досліджень було розроблено дієтичну добавку до складу якої ввійшли порошки петрушки, пастернаку, селери, імбиру та хрону у співвідношенні: 33 : 33 : 13 : 13 : 8 відповідно. Методом підіймальної сили, встановлено, що кількість дієтичної добавки у рецептурі хліба пшеничного не повинна перевищувати 7 %. According to the results of the conducted research, a dietary supplement was developed that included parsley, parsnip, celery, ginger and horseradish in a ratio of 33: 33: 13: 13: 8, respectively. The method of lifting force, it is established that the amount of dietary supplement in the formulation of wheat bread should not exceed 7%.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування способу отримання рослинної сировини для виробництва дієтичної добавки з підвищеним вмістом хрому
    (2018) Личак, Анастасія; Івчук, Надія Павлівна
    Встановлено, що для профілактики і зниження захворювань, пов’язаних з дефіцитом Cr3+ і мікроелементів загалом, доцільним і перспективним буде розроблення дієтичної добавки з листя салату, вирощеного в мінералізованому хромом середовищі. It has been established that for the prevention and reduction of diseases associated with the deficiency of Cr3 + and trace elements in general, it is expedient and promising to develop a dietary supplement from the leaves of lettuce grown in a mineralized chromium medium.