Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
17 результатів
Результати пошуку
Документ Здобні булочні вироби антианемічного призначення для закладів ресторанного господарства(2013) Губеня, Вячеслав Олександрович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаКлінічні спостереження довели антианемічну дію рогаликів з лактатом заліза і «Гемовіталом», яка виявляється у збільшенні концентрації гемоглобіну та покращенні морфометричних параметрів еритроцитів крові дітей.Документ Пряно-ароматична та каротиновмісна сировина в технології соусів емульсійного типу(2013) Лявинець, Георгій Михайлович; Гавриш, Андрій Володимирович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаЗапропоновано технології фітоолійного та фітоолійного каротиновмісного напівфабрикатів, які залучатимуться до технологічного потоку виробництва соусів емульсійного типу та сприятимуть підвищенню їх харчової цінності. A technology fitooliynoho fitooliynoho karotynovmisnoho and semi-finished products that are involved in the process flow production of sauce emulsion type and will improve their nutritional value.Документ Корекція мікронутрієнтного складу борошняних кондитерських виробів композиційною сумішшю(2016) Шаран, Лариса Олександрівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Шаран, Андрій ВасильовичПроведено дослідження з використання мікронутрієнтної суміші у технології виготовлення борошняних кондитерських виробів. A study on the mineral-vitamin mixes technology in the manufacture of pastry productsДокумент Використання сушеної пряно-ароматичної сировини при виробництві фіто-олійного напівфабрикату(2012) Лявинець, Георгій Михайлович; Гавриш, Андрій Володимирович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаРозроблення нового фіто-олійного напівфабрикату дозволяє отримати соуси емульсійного типу зниженої енергетичної цінності для лікувально- профілактичного харчування завдяки вмісту природних полісахаридів та антиоксидантів в порошку пряно-ароматичної сировини. The development of a new semi phyto-oil emulsion sauces provides a type of low energy value for healthcare food thanks to the natural polysaccharides and antioxidants in aromatic powder materials.Документ Здобні булочні вироби антианемічного призначення(2015) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Губеня, Вячеслав ОлександровичНа думку багатьох вчених, сучасне харчування не в змозі задовольнити організм необхідною кількістю мікронутрієнтів. Нестача мінеральних речовин у раціоні призводить до мікроелементозів, найпоширенішим з яких вважається дефіцит заліза, що призводить до залізодефіцитної анемії у дітей, літніх людей та жінок.Документ Булочні вироби антианемічного призначення для виробництва в умовах закладів ресторанного господарства(2014) Дитюк, Юлія Сергіївна; Губеня, Вячеслав Олександрович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаДієву профілактику залізодефіцитиої анемії можливо здійснювати збагаченням кулінарної продукції ресторанного господарства легкозасвоюваним залізом у кількості 30-50 % добової потреби, яка становить 17 мг для жінок і 15 мг для чоловіків. Effective prevention zalizodefitsytyoyi anemia may carry out enrichment restaurants culinary products easily digestible iron in an amount of 30-50% of daily needs, which is 17 mg for women and 15 mg for men.Документ Соуси емульсійного типу на основі фітоолійного каротиновмісного напівфабрикату(2014) Івахно, Ольга Олександрівна; Лявинець, Георгій Михайлович; Гавриш, Андрій Володимирович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаРозширення асортименту продукції ресторанного господарства та створення на ринку конкурентоспроможного товару, який відповідає концепції здорового харчування, полягає у використанні нової сировини та розробленні нових технологій. Expanding the range of products and restaurants create a competitive product on the market that the concept of healthy eating is to use new materials and developing new technologies.Документ Технологія хлібобулочних виробів антианемічного призначення для виробництва в закладах ресторанного господарства(2014) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Губеня, Вячеслав ОлександровичНестача або дисбаланс поживних речовин - характерна особливість структури харчування населення не лише країн з низьким рівнем доходів, але й економічно розвинених регіонів. Для України актуальною є проблема нестачі заліза у харчуванні, тривале недоотримання якого призводить до поширення захворюваності на залізодефіцитну анемію (ЗДА) серед дітей молодшого віку, жінок та літніх людей. Залізодефіцитні стани також зумовлені недостатньою кількістю в раціоні легкозасвоюваних форм заліза. The lack or imbalance of nutrients - a characteristic structure of nutrition not only low-income but also economically developed regions. For Ukraine actual problem is lack of iron in the diet, prolonged shortfall which leads to the spread of disease to iron deficiency anemia (IDA) among young children, women and the elderly. Iron deficiency also caused by the lack of a diet of easily digestible form of iron.Документ Визначення вмісту антипоживних речовин продуктів переробки насіння бобових у складі хліба(2004) Борисенко, Олена Вікторівна; Махинько, Валерій Миколайович; Бондар, Наталія Петрівна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаВизначено вміст антипоживних речовин сої, гороху та люпину (інгібіторів трипсину, рафінози та стахіози). Показана доцільність пророщування цих культур та їх температурної обробки. The contents of antinutritients soybeans, peas and lupine (inhibitor of tripsin, raffinose and stachyose). The expediency of germination of these cultures and their thermal processing.Документ Використання носіїв заліза у виробництві хлібобулочних виробів антианемічного призначення(2010) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Бондар, Наталія Петрівна; Губеня, Вячеслав ОлександровичПредставлені результати комплексу досліджень щодо встановлення впливу носіїв заліза органічного та неорганічного походження на технологічний процес виробництва хлібобулочних виробів антианемічного призначення. The results of complex investigations concerning the effect of iron substances of organic and inorganic origin to the technological process of the bakery product production with antianemic properties of designed products are presented.