Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Характеристика біодеградованих плівок та покриттів для пакування харчових продуктів(2015) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаМетою новітніх розробок в галузі створення біорозкладальних пластиків, призначених для пакування, є встановлення загальних закономірностей у підбиранні компонентів і технологічних параметрів при виготовленні матеріалів, що поєднують в собі високий рівень експлуатаційних характеристик (міцність, низьку газопроникненість та ін.) зі здатністю до біорозюадання та вміння регулювати процеси розпаду матеріалу для забезпечення швидкої та безпечної деградації упаковки по закінченню терміну її деструкції. Розроблення нових біорозкладальних пакувальних матеріалів є необхідним і перспективним для розвитку пакувальної індустрії. The purpose of the latest developments in the field of the creation of bio-expansion plastics intended for packaging is the establishment of general ones regularities in the selection of components and technological parameters in the manufacture of materials that combine a high level of performance characteristics (strength, low gas permeability, etc.) with the ability to biodegrade and the ability to regulate decay processes material to ensure rapid and safe packaging degradation by the expiration of its destruction. The development of new biodegradable packaging materials is necessary and promising for the development of the packaging industry.Документ Новий вид паковання хлібобулочних виробів(2015) Каржевська, Олександра Михайлівна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаВраховуючи обсяги виробництва та споживання хлібобулочних виробів, на сьогоднішній день розроблення технології виготовлення з використанням «їстівного» паковання є не тільки доцільним, а й необхідним. Найбільш поширеним плівкоутворюючим полісахаридом є крохмаль та його модифікації. Для надання плівкам еластичності до їх складу додають пластифікатори. Перевіряли якість хдіба з покриттям через 3, 24 та 48 год. за показниками, що характеризують черствіння хліба, а саме кришкуватість, вміст адсорбованої води, м.ч. вологи та деформацію м’якушки. Given the volume of production and consumption of bakery products, today's technology development making with the use of "edible" packaging is not only appropriate, but also necessary. The most common film-forming polysaccharide is starch and its modifications. To provide the films with elasticity to their composition add plasticizers. The quality of the coat was checked after 3, 24 and 48 hours. according to the indicators characterizing the breadth of the bread, namely hermeticity, content of adsorbed water, m.ch. moisture and deformation of the crumb.Документ Подовження строку зберігання харчових продуктів за допомогою антибактеріального паковання(2015) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаДля надання бактерицидних властивостей харчовим плівкам, їх збагачують біологічно активними речовинами для зменшення,інгібування або затримки росту мікроорганізмів на поверхні харчових продуктів. Активна речовина застосовується, з передбачуваною, мігрувальною швидкістю, тобто зі швидкістю забезпечення ефективної дії речовини проти мікроорганізмів, що означає зменшення кількості бактерій під час всього періоду зберігання. Занадто високий рівень активної міграції речовини з плівки сприяє втраті її антибактеріальної активності. To provide bactericidal properties to food films, they are enriched with biologically active substances to reduce, inhibit or delay the growth of microorganisms on the surface of food products. The active substance is used, with a predicted, migratory rate, that is, with the speed of ensuring the effective action of the substance against microorganisms that means reducing the number of bacteria throughout the storage period. Too the high level of active migration of the substance from the film contributes to the loss of its antibacterial activity.Документ Біодеградовані плівки на основі полівінілового спирту(2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Кобилінський, Сергій Миколайович; Гончаренко, Людмила ВалеріївнаОбсяг виробництва упаковки щорічно зростає на 10-15 %. Все більшого значення набуває упаковка, як чинник підвищення конкурентоздатності вітчизняних товарів. Основні споживачі пакувальної індустрії зацікавлені в безпечній, привабливій, екологічно чистій та легко перероблюваній упаковці. The volume of packaging is growing by 10-15%. All packaging increasingly important as a factor increasing the competitiveness of domestic goods. The main consumers of packaging industry interested in a safe, attractive, environmentally clean and easily processed packaging.Документ Створення та застосування біорозкладних полімерних матеріалів(2014) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Чорна, Анастасія ІванівнаУ сучасному світі майже у всіх галузях використовують тару та упаковку. Хімічні товари, харчові продукти, медичні препарати, радіо- і електронні пристрої, запасні частини та іншу сільськогосподарську і промислову продукцію не можливо зберегти і доставити до споживача без пакування. На сучасному етапі розвитку суспільства виник новий підхід до розробки полімерних матеріалів, діаметрально протилежний традиційному. Він має на меті одержання полімерів, що зберігають експлуатаційні характеристики тільки протягом періоду споживання, а потім піддаються фізико-хімічному і біологічному перетворенні під дією факторів навколишнього середовища і легко включаються в процеси метаболізму природних біосистем. Деградація полімеру є зміна властивостей — розтяг міцності, колір, форма, та інші — з полімеру або полімеру на основі продукту під впливом одного або декількох навколишніх факторів, таких як тепло, світло або хімічні речовини. In today's world almost all sectors use containers and packaging. Chemical products, foodstuffs, medicines, radio and electronic devices, spare parts and other agricultural and industrial products is not possible to save and deliver to the consumer without packaging. In modern society, a new approach to the development of polymeric materials is diametrically opposed to the traditional. He intended to make polymers that retain performance only during the period of consumption, and then subjected to physical, chemical and biological transformation under the influence of environmental factors and easily included in the metabolic processes of natural biological systems. Degradation of the polymer is modified properties - tensile strength, color, shape, and others - with the polymer or polymer based product under the influence of one or more surrounding factors such as heat, light or chemicals.Документ Захисні покриття для пакування харчових продуктів(2014) Чорна, Анастасія Іванівна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаУпаковка відіграє важливу роль в збереженні якості харчових продуктів, забезпеченні їх біологічної безпеки і застереженні від зовнішніх впливів. Сьогодні, особлива увага приділяється створенню принципово нових пакувальних матеріалів - нетоксичних, здатних забезпечити ефективний захист продуктів від мікробних пошкоджень і попередити їх всихання в процесі виробництва та зберігання. В зв'язку з цим вчені всього світу звертають увагу на створення і розширення асортименту їстівних пакувальних матеріалів, що споживаються разом з харчовими продуктами, які не забруднюють навколишнє середовище.