Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження сушіння культивованих грибів глива при різній відстані іч-випромінювачів
    (2014) Бурлака, Тетяна Василівна; Малежик, Іван Федорович; Дубковецький, Ігор Володимирович
    Забезпечення населення у високоякісних продуктах харчування є проблемою всіх сучасних держав. В Україні недостатньо як вироблялись, так і виробляються окремі види продуктів для безперебійного цілорічного постачання їх населенню. У зв'язку з цим необхідно збільшити товарні ресурси і, насамперед продукти, що містять білкові речовини. Перспективними видами білковмісної рослинної сировини вважаються гриби. Зокрема гриби глива звичайна, вирощені в регульованих умовах. Глива звичайна є джерелом повноцінних білків, вуглеводів, жирів, вітамінів, харчових волокон та мінеральних солей.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз процесу сушіння різних сортів грибів
    (2013) Бурлака, Тетяна Василівна; Малежик, Іван Федорович; Дубковецький, Ігор Володимирович
    В зв’язку з погіршенням екологічної ситуації у світі одним із перших місць є виробництво вітамінних, антиоксидантних та протеїнових добавок і продуктів функціонального призначення, які спрямовані на профілактику різних захворювань, на зміцнення захисних сил організму людини до дії різних несприятливих факторів.анизма. In connection with the deterioration of the environmental situation in the world, one of the first places is the production of vitamin, antioxidant and protein supplements and functional products aimed at preventing various diseases, to strengthen the protective forces of the human body to the action of various adverse factors.
  • Ескіз
    Документ
    Гриби, як перспективний об’єкт для розробки нових технологій та створення із них добавок — БАД та функціональних продуктів з рекордним вмістом БАР
    (2013) Бурлака, Тетяна Василівна
    В даний час в міжнародній практиці в харчовій промисловості стоїть проблема розробки нових технологій, що дозволять зробити процес обробки харчових продуктів ефективним (з високим збереженням біологічно активних та поживних речовин), збільшити вилучення цільових компонентів, безвідходні технології та отримати продукти з новими властивостями. Перспективними об’єктами для розробки таких технологій є плоди, овочі та гриби з метою створення із них добавок — БАД та функціональних продуктів з рекордним вмістом БАР, що знаходяться в легкозасвоюваній формі. Currently, in international practice in the food industry there is a problem of developing new technologies that will make the process of food processing effective (with high preservation of biologically active and nutrient substances), increase the extraction of target components, non-waste technologies and obtain products with new properties. Perspective objects for the development of such technologies are fruits, vegetables and mushrooms with the purpose of creating additives from them - dietary supplements and functional products with a record amount of BAR, which are in easily digestible form.