Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Спеціалізований продукт для харчування дітей, хворих на муковісцидоз
    (2017) Веремчук, Софія Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Розроблено спосіб виробництва десерту для дітей, хворих муковісцидозом. Це продукт високої харчової та біологічної цінності, який є джерелом таких біологічно активних речовин, як вітаміни Е, А, селен, калій, фосфор, харчові волокна. Наявність цих нутрієнтів у складі десерту зумовлює його профілактичні та оздоровчі властивості. The method of production of dessert for children with cystic fibrosis is developed. It is a product of high nutritional and biological value, which is the source of such biologically active substances as vitamins E, A, selenium, potassium, phosphorus, food fibers. The presence of these nutrients in the dessert determines its preventive and healing properties.
  • Ескіз
    Документ
    Створення десерту для дітей, хворих на муковісцидоз
    (2017) Веремчук, Софія Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Розроблений десерт – це продукт високої харчової та біологічної цінності, який є джерелом таких біологічно активних речовин, як вітаміни Е, А, селен, калій, фосфор, харчові волокна. Наявність цих нутрієнтів у складі десерту зумовлює його профілактичні, лікувальні та адсорбційні властивості. Готовий продукт має приємний світлий колір, яскравий бананово-горіховий смак та аромат, кремову текстуру, однорідну консистенцію з часточками підсушених ядер волоського горіху, і має всі шанси стати привабливим для споживача. Експериментальним шляхом з урахуванням біологічної цінності та органолептичних властивостей сировини було визначено оптимальну рецептуру нового продукту/ Енергетична цінність десерту становить 207,2 ккал. Pа рахунок споживання 200 г десерту ступінь задоволення добової потреби в енергії становить 16,6 %. The developed dessert is a product of high nutritional and biological value, which is the source of such biologically active substances as vitamins E, A, selenium, potassium, phosphorus, food fibers. The presence of these nutrients in the dessert determines its prophylactic, therapeutic and adsorption properties. The finished product has a nice light color, bright banana-nut flavor and aroma, cream texture, a homogeneous consistency with the particles of dried walnut kernels, and has all the chances to become attractive to the consumer. Experimentally, taking into account biological value and organoleptic properties of raw materials, the optimum formulation of a new product was determined. The energy value of a dessert is 207.2 kcal. Due to the consumption of 200 g of dessert, the degree of satisfaction of daily energy needs is 16.6%.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний підхід до створення напоїв оздоровчого призначення
    (2016) Веремчук, Софія Олександрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    В умовах підвищеного психоемоційного навантаження та погіршення екологічного стану довкілля потреба людини в біологічно активних речовинах істотно зростає. In terms of increased emotional stress and deterioration of ecological environmental human need for biologically active substances increases substantially.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення рецептури смузі на основі йогурту та оцінка його якості
    (2016) Стеценко, Наталія Олександрівна; Веремчук, Софія Олександрівна
    Функціональні напої сьогодні – це не просто засіб втамувати спрагу, це також можливість надати організму додаткових сил, покращити його адаптаційні можливості та забезпечити профілактику різноманітних захворювань. Functional drinks today - is not just a means to quench your thirst, it is also able to provide additional body strength, improve its adaptive capacity and ensure prevention of various diseases.