Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 14
  • Ескіз
    Документ
    Економічні засади управління якістю продукції на підприємствах хлібопекарської галузі
    (2017) Григорців, Михайло Володимирович; Труш, Юлія Леонідівна
    Ринковій економіці характерний стан активної конкуренції на глобальних ринках товарів і послуг. Витримати зростаючої конкуренцію можуть тільки ті підприємства, які пропонують споживачам за лояльну ціну товари і послуги вищої якості. Для економіки України характерна складність процесів розвитку ринкових відносин. В умовах конкурентного середовища ринку, підприємства всіх видів діяльності повинні орієнтуватися на споживача і збільшення виробництва якісних товарів і послуг. Висока якість продукції є одним з головних факторів успіху суб'єктів харчової промисловості та засобом забезпечення їх економічної ефективності.
  • Ескіз
    Документ
    Контроль якості продукції на підприємствах харчової промисловості
    (2017) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло Володимирович
    Питання удосконалення системи управління якістю продукції, безпосередньо пов’язані із проблемою необхідності пропозицій напрямків, які б впливали на покращення функціонування системи якості, від чого в свою чергу і залежить висока якість виробленої продукції. The improvement of quality management directly related to the problem areas need proposals that would affect the improvement of the system of quality, from which in turn, depends on high quality products.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка ефективності заходів для удосконалення системи управління якістю продукції на підпримствах харчової промисловості
    (2017) Григорців, Михайло Володимирович
    Дослідження якості як важливого резерву збільшення прибутку роботи на підприємствах харчової промисловості, ефективності виробництва та конкурентоспроможності продукції, потребує оцінки ефективності заходів з метою удосконалення функціонування системи управління якістю продукції. Але існуючі підходи до оцінки ефективності заходів для удосконалення управління якістю продукції не вирішують всіх методичних питань. Research quality as an important reserve increase profits of the food industry, production efficiency and product competitiveness needs to assess the effectiveness of measures to improve the system of quality control. But existing approaches to evaluating the effectiveness of measures to improve quality control not solve all methodological issues.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення моделі системи управління якістю продукції на підприємствах харчової промисловості
    (2017) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло Володимирович
    Управління якістю готової продукції – багатоаспектне питання, розв’язок якого передбачає застосування комплексного підходу до вирішення задач щодо забезпечення належної якості продукції. Результати проведених досліджень вказують на наявність суттєвих втрат від браку та низької якості продукції на підприємствах харчової промисловості. Дослідження цієї проблеми й розробка методичних прийомів удосконалення системи управління якості продукції є актуальним питанням в умовах сучасного економічного світу. Quality control of finished products - Multi-question solution which provides a comprehensive approach to solving problems concerning the assurance of product quality. The studies indicate the presence of significant losses from lack and poor quality products to the food industry. The study of the problem and develop instructional techniques improving product quality management system is a key issue in today's economic world.
  • Ескіз
    Документ
    Управління якістю продукції, яка не відповідає вимогам системи менеджменту якістю
    (2016) Григорців, Михайло Володимирович
    У зв’язку з інтеграційними процесами, які відбуваються в Україні, вимоги до якості продукції постійно зростають. Виробництво продукції із дотримання вимог стандартів дає можливість вітчизняним підприємствам розширювати ринок їх продажу. Тому на сьогодні актуальною темою залишається управління продукцією, яка не відповідає вимогам системи управління якістю. Ефективне вирішення та уникнення такої проблеми зменшує фінансові витратами та забезпечує хорошу репутацію про продукцію серед споживачів, і як наслідок підвищує конкурентоспроможність підприємства. Тому дане питання постійно знаходиться в центрі наукових експериментів, які вирішують вчені різних категорій. Due to the integration processes taking place in Ukraine, production quality requirements are increasing. Production of non-compliance with standards enables domestic companies to expand their market sales. So today is a hot topic of management products that do not meet the requirements of the quality management system. Effective solution to avoid such problems and reduce financial costs and ensures a good reputation among consumers about products and consequently increases the competitiveness of enterprises. Therefore, this issue is always at the center of scientific experiments that address different categories of scientists.
  • Ескіз
    Документ
    Теорія обмежень систем як ефективний спосіб управління
    (2016) Комова, Катерина Олександрівна; Григорців, Михайло Володимирович
    В умовах нестабільності соціально-економічних процесів підприємства змушені долати безліч так званих «дилем»: між вартістю та витратами або між термінами та якістю. Одним із ефективних інструментів прийняття управлінських рішень та вирішення протиріч є Теорія обмежень систем (Theory of Constraints - ТОС), розроблена у 1970-х рр. ізраїльським фізиком Еліяху М. Голдраттом. In an unstable socio-economic processes of the enterprise have to overcome a lot of so-called "dilemmas": between value and cost or between the terms and quality. One of the effective tools for decision-making and resolution of conflicts is the theory of constraints (Theory of Constraints - TOC), developed in the 1970s. Israeli physicist Eliyahu Goldratt AM.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення кваліфікації кадрів та якості праці працівників на підприємствах хлібопекарської галузі
    (2016) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло Володимирович
    Одним із ключових факторів є якість праці працівників, що включає такі складові впливу на якість продукції: рівень кваліфікації кадрів, наявність досвіду роботи та високих кваліфікаційних навичок, дотримання трудової та технологічної дисципліни, а також загальне відношення до праці та культури виробництва. На підприємствах хлібопекарської галузі тенденція зміни впливу цього фактора має негативну тенденцію за останні роки, а число дефектів з цієї причини підвищується з 28,8% до 36,8%. Дослідження складу та кваліфікації робочого персоналу показали, що на підприємствах галузі домінують працівники, які мають середню спеціальну освіту та стаж більше 15-20 років, а більше число дефектів і браку в рамках даного фактора, пов’язано з недостатнім контролем технологічного процесу виробництва. Збільшення подібних дефектів свідчить про зменшення рівня контролю процесу виробництва, що в кінцевому результаті впливає на якість готової продукції. One key factor is the quality of employees that includes such components influence the quality of products, the level of skills, experience and availability of high qualification skills, respect for labor and technological discipline and overall attitude to work and cultural production. The enterprises of the baking industry trend in the impact factor of a negative trend in recent years, and the number of defects that reason increased from 28.8% to 36.8%. Research and training of the working staff showed that the business sector is dominated by workers with secondary special education and experience of more than 15-20 years, and greater number of defects and marriage under this factor, due to insufficient control of production process. The increase in these defects indicates a decrease in the level of control the production process, which ultimately affects the quality of the finished product.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення маркетингової політики підприємств хлібопекарської галузі
    (2016) Григорців, Михайло Володимирович; Труш, Юлія Леонідівна
    Важливим напрямом підвищення конкурентоспроможності продукції підприємств хлібопекарської галузі є удосконалення маркетингової політики, що включає широку діяльність у практиці ринку товарів, послуг та здійснюється в цілях стимулювання збуту товарів, розвитку і прискорення обміну, на благо кращого задоволення споживачів й отримання прибутку. An important area of improving the competitiveness of companies in the baking industry is to improve marketing strategy, which includes extensive work in the practice of market goods and services made in order to stimulate sales of products and acceleration of the exchange to the benefit of better customer satisfaction and profit.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні тенденції розвитку підприємств рибництва в Україні
    (2015) Григорців, Михайло Володимирович; Нишук, Мирослава Олександрівна
    Компанія з аналізу інвестицій, що займається управління активами Horizon Capital (Horizon Capital) свідчила про інвестиційну привабливість ринку риби та рибної продукції, оскільки 90% цієї продукції імпортується, а ринок зростає, оскільки рівень споживання риби в Україні на 30% нижче для середньостатистичного європейця. Investment Analysis industries held asset management company Horizon Capital (Horizon Capital) testified about the investment attractiveness of the market of fish and fish products, as 90% of these products are imported, and the market is growing, because the level of fish consumption in Ukraine is 30% lower for the average European.
  • Ескіз
    Документ
    Комплекс заходів для удосконалення системи управління якістю продукції
    (2015) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло Володимирович
    Дослідження діяльності підприємства хлібопекарської галузі в Україні показали, що основними напрямками підвищення функціонування системи управління якістю продукції є удосконалення її складових. Виходячи з основних проблем в напрямку підвищення ефективності функціонування системи управління якістю хлібопекарської продукції, напрямки для її удосконалення проаналізовано нижче. Investigation of the enterprise bakery industry in Ukraine showed that the main directions of improving the system of quality control is to improve its components. Based on the major problems towards improving the functioning of the quality management system baking products, directions for its improvement are analyzed below.