Тези доповідей, матеріали конференцій
Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Здобні булочні вироби антианемічного призначення для закладів ресторанного господарства(2013) Губеня, Вячеслав Олександрович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаКлінічні спостереження довели антианемічну дію рогаликів з лактатом заліза і «Гемовіталом», яка виявляється у збільшенні концентрації гемоглобіну та покращенні морфометричних параметрів еритроцитів крові дітей.Документ Здобні булочні вироби антианемічного призначення(2015) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Губеня, Вячеслав ОлександровичНа думку багатьох вчених, сучасне харчування не в змозі задовольнити організм необхідною кількістю мікронутрієнтів. Нестача мінеральних речовин у раціоні призводить до мікроелементозів, найпоширенішим з яких вважається дефіцит заліза, що призводить до залізодефіцитної анемії у дітей, літніх людей та жінок.Документ Булочні вироби антианемічного призначення для виробництва в умовах закладів ресторанного господарства(2014) Дитюк, Юлія Сергіївна; Губеня, Вячеслав Олександрович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаДієву профілактику залізодефіцитиої анемії можливо здійснювати збагаченням кулінарної продукції ресторанного господарства легкозасвоюваним залізом у кількості 30-50 % добової потреби, яка становить 17 мг для жінок і 15 мг для чоловіків. Effective prevention zalizodefitsytyoyi anemia may carry out enrichment restaurants culinary products easily digestible iron in an amount of 30-50% of daily needs, which is 17 mg for women and 15 mg for men.Документ Технологія хлібобулочних виробів антианемічного призначення для виробництва в закладах ресторанного господарства(2014) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Губеня, Вячеслав ОлександровичНестача або дисбаланс поживних речовин - характерна особливість структури харчування населення не лише країн з низьким рівнем доходів, але й економічно розвинених регіонів. Для України актуальною є проблема нестачі заліза у харчуванні, тривале недоотримання якого призводить до поширення захворюваності на залізодефіцитну анемію (ЗДА) серед дітей молодшого віку, жінок та літніх людей. Залізодефіцитні стани також зумовлені недостатньою кількістю в раціоні легкозасвоюваних форм заліза. The lack or imbalance of nutrients - a characteristic structure of nutrition not only low-income but also economically developed regions. For Ukraine actual problem is lack of iron in the diet, prolonged shortfall which leads to the spread of disease to iron deficiency anemia (IDA) among young children, women and the elderly. Iron deficiency also caused by the lack of a diet of easily digestible form of iron.Документ Використання носіїв заліза у виробництві хлібобулочних виробів антианемічного призначення(2010) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Бондар, Наталія Петрівна; Губеня, Вячеслав ОлександровичПредставлені результати комплексу досліджень щодо встановлення впливу носіїв заліза органічного та неорганічного походження на технологічний процес виробництва хлібобулочних виробів антианемічного призначення. The results of complex investigations concerning the effect of iron substances of organic and inorganic origin to the technological process of the bakery product production with antianemic properties of designed products are presented.Документ Дослідження впливу неорганічних та органічних носіїв двовалентного заліза на технологічний процес виробництва хліба та його якість(2007) Губеня, Вячеслав Олександрович; Махинько, Валерій Миколайович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаНаведено результати збагачення хлібобулочних виробів носіями заліза різної природи. Встановлено дозування та проведено порівняльний аналіз впливу цих носіїв на технологічний процес та якість готової продукції. Given the results of enrichment of bakery products bearers of iron of different nature. Set the batch and the comparative analysis of the influence of the media on the technological process and quality of finished products.Документ Порівняльна оцінка органічних та неорганічних носіїв заліза для розроблення хлібобулочних виробів антианемічного призначення(2011) Лявинець, Георгій Михайлович; Губеня, Вячеслав Олександрович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаДосліджено такі носії заліза, як сульфат заліза, лактат заліза і дієтичну добавку “Гемовітал”, з метою фортифікації хлібобулочних виробів. Iron substances such as ferrous lactate, ferrous sulphate and food supplement “Hemovital” have been investigated to fortification of bakery products.Документ Ефективність використання різних носіїв заліза для створення хлібобулочних виробів антианемічного призачення(2011) Губеня, Вячеслав Олександрович; Золотоверх (Курпілянська), Катерина Володимирівна; Лявинець, Георгій Михайлович; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаПредставлені результати комплексу досліджень щодо встановлення впливу носіїв заліза органічного та неорганічного походження на технологічний процес виробництва хлібобулочних виробів антианемічного призначення і фізіологічну ефективність розроблених продуктів.