Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 17
  • Ескіз
    Документ
    Актуальність впровадження систем автоматизації мінібарів у готелях
    (2023) Бортнічук, Владислав Вікторович; Люлька, Олександр Миколайович; Губеня, Вячеслав Олександрович
    Проведено аналіз актуальності використання систем автоматизації міні барів у готелях як складової комплексної системи автоматизованого управління готельним підприємством
  • Ескіз
    Документ
    Комплекс рішень для готельних підприємств, які функціонують в умовах війни
    (2024) Сидоренко, Таїсія Сергіївна; Люлька, Олександр Миколайович; Губеня, Вячеслав Олександрович
    У роботі представлено аналіз та систематизацію рішень підвищення безпеки та комфорту готельних підприємств, які функціонують в умовах війни
  • Ескіз
    Документ
    Системи безпеки та системи управління доступом для готельних підприємств
    (2023) Сидоренко, Таїсія Сергіївна; Люлька, Олександр Миколайович; Губеня, Вячеслав Олександрович
    Проведено аналіз структури сучасних автоматизованих систем безпеки готельних підприємств
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу поверхнево-активних речовин на теплоємність крохмальних клейстерів
    (2021) Пушка, Ольга Сергіївна; Бортнічук, Олег Вікторович; Губеня, Вячеслав Олександрович; Люлька, Олександр Миколайович
    У роботі описано дослідження впливу поверхнево- активних речовин на теплоємність крохмальних клейстерів. The paper describes the study of the effect of surfactants on the heat capacity of starch pastes.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення конструкції завитка відцентрової бурякорізки
    (2019) Люлька, Олександр Миколайович; Макаренко, Євгеній Ігорович; Люлька, Дмитро Миколайович; Губеня, Вячеслав Олександрович
    Запропонована модернізація дає змогу запобігти пошкодженню та приско- реному зношенню ножів, ножових рам, контрножів, завитка та броньових на- кладок барабану сторонніми домішками. В модернізованій машині на зовнішньому торці кожної робочої лопаті завит- ка додатково встановлений запобіжний пристрій у вигляді шарнірно закріпленої підпружиненої пластини. Також в основі завитка виконані додаткові отвори. Удосконалена відцентрова бурякорізка працює так. Подача цукрових буряків у бурякорізку здійснюється через завантажувальний пристрій з шиберним механізмом, звідки вони потрапляють в міжвитковий простір, утворений передніми (робочими) поверхнями завитка та додатково встановленими пластинами. Обертові лопаті завитка створюють відцентрову силу, від якої буряки притискаються до внутрішньої частини барабана і зрізаються ножами, які встановлені в робочих рамах. Домішка, заклинюючись між лопаттю завитка та внутрішньою поверхнею барабана, створює додатковий тиск на шибер, що зумовлює його відкриття завдяки стисканню пружини. Після цього домішка потрапляє у внутрішній простір пустотілої лопаті та видаляється через отвір в основі завитка. Додатковий тиск зникає – шибер закривається. Цукрові буряки зрізаються в стружку під час руху по внутрішній поверхні барабану та взаємодії з ножами, встановленими в ножових рамах. Отримана бурякова стружка під дією сили тяжіння виводиться через вивантажувальний отвір. The proposed upgrade helps to prevent damage and the proper wear and tear of knives, knife frames, counter knives, curls and armor laying the drum with impurities. In the modernized machine on the outer face of each working shovel curl- ka additionally installed a safety device in the form of a hinged spring-loaded plate. Extra holes are also made at the base of the curl. Improved centrifugal beet cutting works like this. Supply of sugar storms- nuts in the beet cut through the boot device with a shingle the mechanism from which they get into the intertwining space formed by curl (working) surfaces of the curl and additional installed layers us. Rotating curl blades create a centrifugal force from which beets are pressed against the inside of the drum and cut with knives that mounted in working frames. Impurity, wedged between the curl blade and the inner surface drum, creates additional pressure on the gate, which causes it to open thanks to spring compression. After that, the impurity enters the inner the space of the hollow blade and is removed through the opening at the base of the curl. Add- the pressure disappears - the gate closes. Sugar beets are cut into shavings as they move along the inner surface of the sugar beet. robbery and interaction with knives mounted in knife frames. The storm - the gravity of the shavings is removed through the discharge port.
  • Ескіз
    Документ
    Фрукти в технології крему «Каталонського»
    (2017) Анненкова, Христина; Губеня, Вячеслав Олександрович; Павлюченко, Олена Станіславівна
    Розглянуто можливість використання пюре з бананів, манго, мандарин та слив в технології крему «Каталонського». The possibility of using mashed from bananas, mango, mandarin and plums in the technology of crema "Catalonskiy" is considered.
  • Ескіз
    Документ
    Здобні булочні вироби антианемічного призначення для закладів ресторанного господарства
    (2013) Губеня, Вячеслав Олександрович; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Клінічні спостереження довели антианемічну дію рогаликів з лактатом заліза і «Гемовіталом», яка виявляється у збільшенні концентрації гемоглобіну та покращенні морфометричних параметрів еритроцитів крові дітей.
  • Ескіз
    Документ
    Використання ядра насіння соняшника у технології пісочного печива
    (2013) Ковтун, Аліна Володимирівна; Губеня, Вячеслав Олександрович
    Насіння соняшника містить значну кількість ненасичених жирних кислот, які під час термічної обробки зумовлюють швидке окиснення жиру. Включення до рецептури пісочного печива порошкоподібної овочевої сировини гальмує процес окиснення ліпідного комплексу. Sunflower seeds contain a significant amount of unsaturated fatty acids during heat treatment causing rapid oxidation of fat. The inclusion of the recipe shortbread powdered raw materials slows down the oxidation process of lipid complex.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості організації харчування дітей на підприємствах готельно-ресторанного господарства
    (2015) Солод, Анна Євгенівна; Губеня, Вячеслав Олександрович
    Харчування є однією з основних послуг, яка надається підприємствами готельно-ресторанного господарства, тамає важливу роль у процесі задоволення потреб гостей в основних поживних речовинах та енергії. Nutrition is one of the main services provided by enterprises of hotel and restaurant business, Tama important role in meeting the needs of guests in essential nutrients and energy.
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток мережі закладів ресторанного господарства столичного регіону України
    (2012) Блощинська (Дудкіна), Олена Олександрівна; Гавриш, Андрій Володимирович; Губеня, Вячеслав Олександрович; Іщенко, Тетяна Іванівна; Доценко, Віктор Федорович
    Г оловне завдання сучасного етапу розвитку нашого суспільства спрямоване на подолання спаду суспільного виробництва, побудову соціально орієнтованої економіки, основаної на ринкових відносинах. На цьому етапі виникає потреба у розробці нових підходів до організації та управління економічною діяльністю. Не залишається осторонь від проникнення елементів „нової економіки” і ресторанний бізнес, що набуває особливої актуальності. The main task of the current stage of development of society aimed at overcoming the decline of social production, the construction of a socially oriented economy, which is based on market relations. At this stage, there is a need to develop new approaches to the organization and management of economic activities. Do not remain aloof from penetrating elements "new economy" and restaurant business, which is of particular relevance.