Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 24
  • Ескіз
    Документ
    Організація виробництва стерилізаційної апаратури на машинобудівному підприємстві малої потужності
    (2024) Сушко, Володимир Костянтинович; Десик, Микола Григорович; Губеня, Олексій Олександрович
    Розглянуті особливості організації роботи підприємств малої та середньої потужності із виробництва обладнання для фармацевтичної галузі та медицини.
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції розвитку обладнання для надтонкого подрібнення компонентів лікарських, косметичних засобів та клітинної біомаси
    (2022) Омеляненко, Костянтин; Грінінг, Катерина Робертівна; Губеня, Олексій Олександрович
    Бісерні млини застосовується для над тонкого подрібнення продукту, зокрема, компонентів лікарських, косметичних засобів та клітинної біомаси, фарбувальних речовин, деяких продуктів у харчовій галузі. Сучасні конструкції бісерних млинів оптимізуються для досягнення повного подрібнення з використанням найменшої кількості енергії. Все це обумовлено специфічною конструкцією таких млинів, та розміщенням їх робочих органів які перемішують продукт для подрібнення. Конструктивні особливості робочих органів мають унеможливити утворення застійних зон в середині робочої камери. Метою даного огляду є визначення переваг та недоліків сучасних конструкцій бісерних млинів та формулювання завдань на подальші експериментальні та аналітичні дослідження процесу надтонкого подрібнення компонентів лікарських, косметичних засобів та клітинної біомаси.
  • Ескіз
    Документ
    Зміна гранулометричного складу суспензій лікарських та косметичних засобів під час оброблення у бісерному млині
    (2022) Грінінг, Катерина Робертівна; Яремчук, Павло Володимирович; Губеня, Олексій Олександрович
    Вимоги до якості фармацевтичної, косметичної, керамічної та інших галузей промисловості призвели до збільшення попиту на все більш і більш дрібні компоненти твердої фази засобу з жорсткішими характеристиками не тільки за середнім діаметром частинок, але і розкиданням розподілу частинок за розмірами. Метою дослідження є визначити зміни в гранулометричному складі суспензій лікарських та косметичних засобів під час оброблення в бісерному млині. Отримані результати досліджень зміни гранулометричного складу суспензій дають змогу відслідковувати та коригувати необхідні параметри процесу надтонкого подрібнення для досягнення необхідної якості продукту.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення процесу і обладнання для гомогенізації мазей і паст
    (2020) Михайлишин, Святослав Сергійович; Грінінг, Катерина Робертівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Губеня, Олексій Олександрович
    Наукова новизна результатів полягає у отримані ряду залежностей в’язкості мазей і паст від швидкості зсуву та температури. Практична цінність полягає в удосконаленні конструкції гомогенізатора, і, відповідно, зменшенні часу гомогенізації.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу надтонкого подрібнення компонентів фармацевтичних і косметичних препаратів на бісерному млині
    (2018) Грінінг, Катерина Робертівна; Гордейчук, Руслан Андрійович; Димитров, Цвєтан; Губеня, Олексій Олександрович
    Під час подрібнення у бісерному млині чим менше стає розмір частинок (мм) тим сильніше падає потужність (N, Вт), тим сильніше зростає температура суспензії (t,С) та збільшується в’язкість суспензії, що можна пояснити збільшенням новоутвореної поверхні подрібнювального матеріалу. Отримані дані мають практичну цінність і можуть застосовуватися для подальшого вивчення розуміння процесу надтонкого подрібнення та модернізації конструкції бісерних млинів. When crushing in a bead mill, the smaller the particle size becomes, the stronger the power decreases, the higher the temperature of the suspension increases and the viscosity of the suspension increases, which can be explained by an increase in the newly formed surface of the crushing material.
  • Ескіз
    Документ
    Микола Черіковський – фундатор освітньої спеціальності із процесів і обладнання харчових виробництв
    (НУХТ, 2018) Гавва, Олександр Миколайович; Теличкун, Володимир Іванович; Губеня, Олексій Олександрович; Саєнко, Олександр Олександрович; Сінченко, Іван Андрійович
    Микола Черіковський – випускник механічного відділення Петербурзького Технологічного інституту, визначний інженер, науковець, винахідник, дипломат, директор Смілянського цукрового заводу завдяки наполегливій праці та підтримці друзів, зокрема одногрупників, заснував навчальну базу для підготовки інженерів із процесів та обладнання харчових виробництв. Видатний результат його діяльності – наш сучасний університет. Mykola Cherikovskui is a graduate of the mechanical department of the St. Petersburg Institute of Technology, a distinguished engineer, scientist, inventor, diplomat, director of the Smilianskyi sugar factory thanks to the hard work and the support of friends, in particular group members, to establish a training base for the training of engineers on processes and equipment for food production. An outstanding result of his work is our modern university.
  • Ескіз
    Документ
    Різання багатошарових харчових продуктів
    (2013) Гуць, Віктор Степанович; Губеня, Олексій Олександрович
    Основна особливість різання багатошарових матеріалів - залежність зусилля різання та якості процесу від: розміщення шарів матеріалу відносно руху леза; конструкцій леза та основи, на якій знаходиться матеріал; способу фіксації матеріалу при різанні. The main feature of multilayer cutting materials - dependence cutting efforts and the quality of the process: placing layers of material relative movement of the blade; blade designs and the basis on which the material; the method of fixing material when cutting.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання руху та деформації вантажу під час контакту з робочими органами технологічного обладнання
    (2015) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга Андріївна; Губеня, Олексій Олександрович
    Під час транспортування вантажу необхідно враховувати його деформацію, оскільки вона призводить до зміни енергоспоживання і погіршення якості готової продукції. Проведено моделювання деформації вантажу як функції прикладених сил. Моделювання розкриває зв'язки між режимами руху вантажу і його структурно-механічними властивостями. When transporting cargo must consider its deformation because it leads to changes in energy consumption and quality of the finished product. The modeling of deformation load as a function of the applied forces. Simulation reveals connections between modes of movement of cargo and its structural and mechanical properties.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення процесу змішування гетерогенних середовищ
    (2015) Літвяк, Владімір Владіміровіч; Алєксєєнко, Маргарита Сергіївна; Чепелюк, Олена Олександрівна; Губеня, Олексій Олександрович; Сергийчук, Роман Вікторович
    Інтенсифікувати фізико-хімічні процеси в реакторах-змішувачах гетерогенних середовищ доцільно шляхом створення високої регульованої турбулентності у всьому об'ємі реактора-змішувача та усунення застійних зон. Intensify physical and chemical processes in reactors, mixers heterogeneous environments advisable regulated by creating high turbulence in the whole volume of the reactor-mixer and eliminate dead zones.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація енерговитрат та підвищення якісних показників в транспортних операціях
    (2015) Гуць, Віктор Степанович; Губеня, Олексій Олександрович
    Важливим чинником проектування технологічних ліній є мінімізація енерговитрат для переміщення вантажів. Визначити раціональні умови переміщення вантажів можливо за допомогою математичного моделювання на основі силового аналізу руху вантажу. An important factor in the design of production lines is to minimize the energy moving. Define rational-moving conditions possible using mathematical modeling based on power analysis of the movement of cargo.