Тези доповідей, матеріали конференцій

Постійне посилання на розділhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7373

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 38
  • Ескіз
    Документ
    Математичне моделювання якості харчових продуктів
    (2019) Гуць, Віктор Степанович; Русавська, Валентина Андріївна; Коваль, Ольга Андріївна
    Представлена теорія кінетичного моделювання стану продукту як матеріальної системи доя визначення терміну придатності і проміжного стану в будь-який момент зберігання харчових продуктів на основі диференціальних рівнянь другого порядку за показником активності води, що відкриває можливості розробки стандартів оцінки якості харчових продуктів інструментальними методами, більш точно у порівнянні з існуючими сенсорними. The presented theory of kinetic modeling of the state of a product as a material system for determining the shelf life and intermediate state at any time of food storage based on second-order differential equations in terms of water activity, which opens up the possibility of developing standards for assessing food quality using instrumental methods, more accurately compared to existing touch.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання зміни якості харчових продуктів за показником активності води
    (2019) Коваль, Ольга Андріївна; Гуць, Віктор Степанович
    Представлена математична модель стану матеріальної системи у вигляді диференціального рівняння другого порядку. Її рекомендовано використовувати для прогнозування псування різних харчових продуктів, визначенні терміну їх придатності в будь-який час зберігання за показником активності води. The mathematical model of the state of the material system in the form of a differential equation of the second order is presented. It is recommended to use it to predict the damage to various food products, to determine the shelf life at any time of storage on the indicator of water.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування методів прикладної реології при аналізі якості харчових продуктів
    (2017) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга Андріївна
    Запропоновано визначати зміну якості харчових продуктів при зберіганні, шляхом аналізу їх реологічних властивостей. Представлена математичну модель, процесу релаксації напруги.
  • Ескіз
    Документ
    Різання багатошарових харчових продуктів
    (2013) Гуць, Віктор Степанович; Губеня, Олексій Олександрович
    Основна особливість різання багатошарових матеріалів - залежність зусилля різання та якості процесу від: розміщення шарів матеріалу відносно руху леза; конструкцій леза та основи, на якій знаходиться матеріал; способу фіксації матеріалу при різанні. The main feature of multilayer cutting materials - dependence cutting efforts and the quality of the process: placing layers of material relative movement of the blade; blade designs and the basis on which the material; the method of fixing material when cutting.
  • Ескіз
    Документ
    Експрес-метод визначення консистенції харчових продуктів
    (2013) Коваль, Ольга Андріївна; Гуць, Віктор Степанович
    Для визначення структурно-механічних властивостей м’яса внесено зміни в програмне забезпечення (ULTRA UD2-70). Прилад дозволяє отримувати відповідні значення аналога коефіцієнта пористості, а також візуальну картину стану структури продукту, яка слугує показником його консистенції.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості використання диференціальних рівнянь другого порядку в інженерних розрахунках
    (2015) Гуць, Віктор Степанович; Резніков, Сергій Іванович
    У харчовій промисловості для аналізу і оптимізації технологічних процесів використовують різноманітні математичні моделі, побудовані на основі диференціальних рівнянь, зокрема другого порядку. In food industry for analysis and optimization of processes using different mathematical models constructed based on differential equations, particularly the second order.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання руху та деформації вантажу під час контакту з робочими органами технологічного обладнання
    (2015) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга Андріївна; Губеня, Олексій Олександрович
    Під час транспортування вантажу необхідно враховувати його деформацію, оскільки вона призводить до зміни енергоспоживання і погіршення якості готової продукції. Проведено моделювання деформації вантажу як функції прикладених сил. Моделювання розкриває зв'язки між режимами руху вантажу і його структурно-механічними властивостями. When transporting cargo must consider its deformation because it leads to changes in energy consumption and quality of the finished product. The modeling of deformation load as a function of the applied forces. Simulation reveals connections between modes of movement of cargo and its structural and mechanical properties.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація енерговитрат та підвищення якісних показників в транспортних операціях
    (2015) Гуць, Віктор Степанович; Губеня, Олексій Олександрович
    Важливим чинником проектування технологічних ліній є мінімізація енерговитрат для переміщення вантажів. Визначити раціональні умови переміщення вантажів можливо за допомогою математичного моделювання на основі силового аналізу руху вантажу. An important factor in the design of production lines is to minimize the energy moving. Define rational-moving conditions possible using mathematical modeling based on power analysis of the movement of cargo.
  • Ескіз
    Документ
    Розрахунок реологічних коефіцієнтів харчових дисперсних систем
    (2015) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга Андріївна
    Запропонований метод побудови і аналізу реологічної моделі харчових дисперсних систем є складовою теорії моделювання структурно-механічних властивостей в’язко-пружно-пластичних продуктів. The method of analysis and rheological model of food disperse systems is part of the theory of modeling the structural and mechanical properties of visco-elastic-plastic products.
  • Ескіз
    Документ
    Улаштування вибухозахисних споруд в зоні АТО
    (2015) Гуць, Віктор Степанович
    Для проектування захисних споруд важливо вміти розраховувати енергетичні характеристики удару. Чим більше енергії поглинають захисні елементи споруди, тим менше енергії припадає безпосередньо на сам каркас споруди, його руйнування не відбувається. For the design of protective structures important to be able to calculate energy performance impact. The more energy absorbing protective elements of the building, the less energy falls directly on one frame structures, its destruction does not occur.